Hercesa Blog

Apartamente 2 camere - idei amenajare. Apartamente noi București

Written by Vivenda Team | Jan 16, 2023 6:40:00 AM

Dacă ești în căutarea unui apartament de vânzare în București, cu 2 camere, probabil îți faci deja planuri pentru amenajarea lui. Complexul de blocuri noi Stellaris Residencias dispune de apartamente cu 2 camere de vânzare și este amplasat în sectorul 6, zona Ghencea - Drumul Taberei, lângă noul stadion polivalent Steaua și în apropierea stației de metrou Parc Drumul Taberei. Ansamblul rezidențial Stellaris oferă acces rapid către centrul orașului, școli, unități medicale, malluri, parcuri sau supermarketuri.

Fie că îți dorești un apartament pentru tine sau vrei să achiziționezi o locuință pentru a o da în chirie, o amenajare corectă poate reprezenta un proiect plin de provocări. De obicei, apartamentele cu 2 camere sunt compuse dintr-un hol, dormitor și cameră de zi, bucătărie și baie. Pentru a putea profita din plin de spațiul pe care îl ai la dispoziție, astfel încât locuința să fie cât mai confortabilă, ai la dispoziție o serie de soluții simple.

Holul trebuie să fie primitor și să aibă câteva corpuri de mobilier pentru chei, haine și alte mărunțișuri. Dormitorul trebuie să fie confortabil, camera de zi poate fi spațioasă și deservi mai multor roluri, iar în bucătărie, totul trebuie să se afle la îndemână.

Citește și: Te muți în București? Ia în considerare apartamentele noi din Sectorul 6 

Citește mai departe și află cum poți amenaja cât mai modern și confortabil un apartament cu 2 camere.

Idei și sfaturi pentru amenajarea interioară a unui apartament de 2 camere

Îți dorești ca apartamentul tău nou cu 2 camere din București să fie cât mai primitor și mai modern, permițându-ți totodată să te bucuri la maximum de spațiul pe care îl ai la dispoziție?

Iată o serie de idei pentru amenajarea interioară a unui apartament cu 2 camere:

  • Pune accent pe piese de mobilier ce pot avea mai multe întrebuințări. Încearcă o abordare minimalistă și alege obiecte de mobilier care pot servi mai multor scopuri simultan. Exemple bune sunt măsuțele de cafea suprapuse, pe care, după ce îți bei cafeaua, le poți așeza una peste cealaltă, reducând astfel din dimensiune ori te poți orienta către tabureți cu spații de depozitare.
  • Nu aglomera spațiile. Încearcă să ai cât mai puține accesorii mici și folosește-te de spațiile de depozitare. Biroul nu trebuie să fie aglomerat cu pixuri, hârtii sau carnețele, iar accesoriile de bucătărie trebuie să aibă propriul loc de depozitare. Magazinele cu decorațiuni interioare îți oferă multiple variante de depozitare pe care le poți integra simplu în orice apartament.
  • Alege covoare potrivite. Caută covoare care să se potrivească bine cu estetica aleasă, atât ca dimensiune, cât și ca model și culoare.
  • Folosește-te de oglinzi. Oglinzile bine poziționate pot da impresia de spațiu mai generos. Poți instala oglinzi atât în baie, cât și pe hol, în sufragerie sau pe ușile dulapului din dormitor.
  • Alege culorile potrivite. Pentru ca noul tău apartament de 2 camere să fie armonios, este important să alegi culorile potrivite pentru covoare, pereți, tavan, mobilier și decorațiuni. De exemplu, poți folosi culori deschise, care măresc spațiul optic și oferă luminozitate sau combinații moderne și vesele, cum ar fi galben și albastru sau verde și alb. Un alt sfat pe care să îl pui în practică: nu amesteca mai multe culori în aceeași cameră, deoarece vrei ca noua ta locuință să aibă o notă unitară.
  • Scoate în evidență o zonă a apartamentului. Dacă spațiul îți permite, poți încerca să creezi un perete de accent, care să aibă culoarea, design-ul, modelul sau textura diferită de ceilalți pereți. În cazul în care nu dorești un contrast atât de puternic, poți încerca să creezi o zonă de accent prin amplasarea unei plante sau a unui obiect decorativ mai mare într-un colț al camerei.
  • Creează camere multifuncționale. Dacă nu ai destul spațiu pentru o cameră de zi, o cameră de relaxare și o cameră pentru luat masa, delimitează toate aceste zone într-o singură încăpere. Folosește-te de mobilier, covoare și accesorii pentru a transforma o singură cameră într-o încăpere multifuncțională. De exemplu, o canapea sau un colțar reprezintă o opțiune inspirată de delimitare a camerei de zi de bucătărie, în cazul în care ai un apartament de tip open space.
  • Aplică regula celor 3. Grupează piesele de mobilier sau accesoriile în trei, pentru a face camerele să pară mai mari. O canapea poate fi grupată cu o măsuță de cafea și cu un taburet sau poți așeza trei plante pe lungimea unui perete.
  • Instalează o bibliotecă. Dacă ai un perete gol și iubești cărțile, începe deja să cauți o bibliotecă potrivită pentru decorul existent. Pe lângă spațiul de depozitare amplu, o bibliotecă plină de cărți și accesorii poate însenina orice cameră.
  • Pune accent pe transparență. Ia în considerare o măsuță de cafea din acrilic sau sticlă. În afară rolului său funcțional, măsuță se va pierde în decor atunci când nu este folosită.

Citește și: Cauți o nouă locuință? Pune pe listă apartamentele noi din Drumul Taberei

Trenduri de design pentru un apartament de 2 camere în București

Dacă vrei un apartament modern, cu un stil aparte, îți prezentăm câteva tendințe actuale, ce pot oferi un plus de personalitate locuinței.

  • Home office - dacă lucrezi de acasă, ai nevoie de un spațiu pe care să îl folosești ca birou. Chiar dacă într-un apartament cu 2 camere nu poți avea o cameră dedicată, îți poți amenaja biroul în living sau chiar pe balcon. Ai nevoie doar de inspirație și câteva accesorii. Folosește spațiul rațional și compartimentează în așa fel încât să te poți concentra cât mai bine la ceea ce lucrezi: poți poziționa biroul în spatele unei canapele, cu fața spre un perete sau într-un colț.
  • Baie confortabilă - transformă-ți baia într-un spa, folosind texturi plăcute la atingere, arome și parfumuri calme, precum și iluminat creativ (te poți folosi și de lumânări). Folosește-te de decorațiuni, palete de culori și diferite texturi pentru pentru a delimita spațiile inteligent.
  • Inspirație din natură - pentru un spațiu cald și primitor, inspiră-te din elemente naturale, precum lemnul, piatra, granitul, marmura sau onyx-ul. Pentru un apartament eco-friendly, îți recomandăm să folosești și materiale reciclate.
  • Accent pe funcționalitate - interiorul apartamentului se schimbă de la ”ce e frumos” la ”ce e confortabil”. Începe amenajarea apartamentului punând accent pe funcționalitate și abia apoi pe estetică. Având un apartament cu 2 camere, fiecare piesă de mobilier trebuie să aibă utilitate. Nu te concentra pe canapele sau fotolii extravagante și alege să investești în mobilier de care te poți bucura cu adevărat, nu doar să îl admiri.
  • Întoarcerea spre tradiție - nostalgia și tradiția merg mână în mână, iar dacă preferi stilul retro, poți încorpora elemente vechi în apartamentul tău nou, atât timp cât formele și culorile se potrivesc cu stilul ales.

Citește și: Ansamblu rezidențial în Drumul Taberei - apartamente noi direct la dezvoltator

Creează-ți spațiul de vis într-un apartament de 2 camere în București

Dacă îți dorești un apartament de 2 camere modern, cu finisaje de calitate și bine compartimentat, îl găsești în Stellaris Residencias – ansamblu de blocuri noi în sectorul 6 din București, zona Ghencea – Drumul Taberei.

Noul complex dispune de 89 de apartamente cu 2 camere, aflate în apropierea stației de metrou Parc Drumul Taberei, cu suprafețe totale utile începând de la 55,7 mp și prețuri de lansare de la 86.700 €+TVA. Vezi mai multe detalii despre apartamentele din București cu 2 camere.

 

Descoperă noul tău ACASĂ!