De ce să locuiești în apartament în bloc nou

Ce să alegi: apartament în bloc nou sau vechi?

Ești în căutarea unui apartament nou în București, dar încă nu știi dacă merită să te îndrepți spre apartamente în blocuri noi sau blocuri vechi și care sunt avantajele fiecărei alegeri în parte? Ambele variante pot fi potrivite, depinde mult care sunt criteriile principale după care te ghidezi.

Apartamentele în blocuri noi sunt moderne, au facilități și dotări ideale pentru un stil de viață contemporan, însă pot fi situate uneori în zone mai îndepărtate ale orașului. În același timp, apartamentele în blocuri vechi au un farmec aparte și sunt deseori localizate în zone centrale, însă necesită numeroase renovări și investiții financiare ulterioare. Iată câteva motive pentru care apartamentele în blocuri noi sunt o alegere excelentă pentru orice locatar din București.

Într-un apartament în bloc nou în București ai parte de facilități moderne

Majoritatea blocurilor noi din ansamblurile rezidențiale construite în ultimii ani în București au fost proiectate și realizate cu intenția de a satisface cele mai exigente dorințe ale locatarilor. Astfel, multe apartamente noi vin la pachet cu facilități și dotări moderne, care îți oferă un nivel ridicat de confort.

De asemenea, în funcție de dezvoltatorul imobiliar ales, poți beneficia de posibilitatea de a-ți alege propriile finisaje, având o flexibilitate ridicată în ceea ce privește designul interior.

Citește și: De ce merită să achiziționezi apartamente noi în București? 

Beneficiezi de locuri de relaxare și de joacă într-un ansamblu de blocuri noi

Dacă vorbim despre blocurile noi, în ansambluri rezidențiale construite recent, cum este și Vivenda Residencias din București, vei găsi deseori spații verzi dedicate pentru relaxare și joacă, ideale atât pentru familiile cu copii, cât și pentru ceilalți rezidenți. Aici îți poți face prieteni noi, poți socializa și le poți găsi celor mici parteneri de joacă.

Într-un bloc nou economisești la facturile de utilități

Apartamentele de vânzare din blocurile noi Vivenda Residencias București beneficiază de sisteme și izolații eficiente din punct de vedere energetic, care te pot ajuta să reduci costurile lunare la gaz și curent. Astfel, fiind o clădire nouă, nu există gradul de uzură corespondent blocurilor vechi, ceea ce scade automat costurile de întreținere.

Citește și: Ce cumpără românii: case sau apartamente direct de la dezvoltator în București? 

Într-un ansamblu de blocuri noi te simți în siguranță

Anasamblurile de blocuri noi au sisteme de securitate de ultimă generație și sunt construite respectând standardele de construcție în vigoare, pentru a le oferi maxim de siguranță rezidenților săi. Materialele de construcție alese sunt de calitate superioară, soluțiile tehnice implementate sunt moderne, iar asta duce la un plus de stabilitate și durabilitate a clădirii, pe termen lung.

Valoarea de revânzare a unui apartament în bloc nou este crescută

Dacă intenționezi să vinzi apartamentul în viitor, o clădire nouă poate avea o valoare de revânzare mai mare în comparație cu o clădire mai veche. Aceasta se va aprecia în timp, lucru care transforma imobilul într-o sursă de venituri profitabilă pe viitor.

Citește și: Plănuiești o investiție imobiliară în București? Alege un apartament în bloc nou, în sectorul 2

Apartenența la comunitate

Ansamblurile rezidențiale moderne au un avantaj masiv în acest sens, deoarece tind să atragă aceeași tipologie de oameni, cu gusturi, preferințe și valori comune. Acest lucru poate fi deosebit de atrăgător pentru persoanele care apreciază sentimentul de apartenență și conexiunea cu vecinii lor.

În complexul de blocuri noi Vivenda Residencias din sectorul 2 ai parte nu doar de apartamente situate într-un complex rezidențial nou și modern din București, ci și de o comunitate ca o a doua familie. Aici, mulți dintre vecinii tăi ți se aseamănă ca stil de viață și au o vârstă apropiată de a ta, așa că nu îți va fi greu să îți faci cunoștințe și, în timp, noi prieteni.

Iată câteva motive pentru care unii locatari aleg totuși să se îndrepte spre apartamente în clădiri vechi în București:

Farmecul vintage al apartamentelor vechi

Unele persoane preferă farmecul și caracterul clădirilor vechi în defavoarea structurilor mai noi și mai moderne. Aceste clădiri au adesea caracteristici unice, cum ar fi tavane înalte, detalii complexe și scări grandioase, care nu pot fi găsite în clădirile mai noi. Astfel, poate fi o alegere ideală pentru iubitorii de vintage sau cei care își doresc să restaureze spații de locuit mai vechi.

Locații bine cotate

Clădirile vechi sunt adesea situate în locații privilegiate, cum ar fi în centrele orașelor sau în apropierea atracțiilor populare. Acesta poate fi un factor major pentru persoanele care apreciază apropierea de locul de muncă, restaurante și alte facilități.

Cu toate astea, în ultimii ani s-au dezvoltat mai multe clădiri noi în zone bine poziționate din capitală, motiv pentru care apartamentele vechi încep să piardă teren și în ceea ce privește acest criteriu.

Spre exemplu, complexul rezidențial de blocuri noi Vivenda Residencias este localizat în apropiere de stația de metrou, dar și de Parcul IOR, Mega Mall și alte atracții relevante din sectorul 2.

Costuri reduse

Alegerea unui apartament mai vechi poate fi o decizie financiară potrivită pentru cei care nu au la dispoziție sume foarte mari de investit în imobiliare. Astfel, unele persoane se îndreaptă spre clădirile vechi din dorința de a economisi.

Citește și: Apartament în bloc nou, în bloc vechi sau o casă în apropierea Bucureștiului? 

Însă în ciuda faptului că această alegere implică costuri mai mici în primă fază, e bine de luat în calcul faptul că un apartament de vânzare într-o clădire veche poate aduce cu sine o serie de costuri suplimentare pentru renovări, izolații etc.

E posibil să fii nevoit să îți montezi termopane, să refaci izolațiile termice, să înlocuiești toate electrocasnicele din casă sau să faci alte modificări, pentru a aduce îmbunătățiri designului interior al proprietății.

Unii oameni preferă apartamente în blocuri noi din București datorită facilităților moderne și a condițiilor de locuire. Alții preferă apartamente mai vechi, dacă pun accentul pe caracterul unic al locuinței sau pe poziționarea acesteia într-un cartier mai apropiat de birou.

Noi îți recomandăm să iei în calcul atât avantajele, cât și dezavantajele ambelor tipuri de apartamente înainte de a lua o decizie.

Ești în căutare de apartamente în blocuri noi din București? Te invităm să descoperi Vivenda Residencias și să programezi o vizionare!

New call-to-action

 

Categorii: Vivenda Residencias

Abonează-te la blogul Vivenda

Cele mai citite articole