apartamente-noi-bucuresti-cum-aleg-apartament-nou

Apartamente noi în București - 5 trenduri care influențează alegerea unui apartament

În ultimii ani, au apărut numeroase trenduri care influențează achizițiile de apartamente noi în București. Mai ales în urma celor doi ani de pandemie, oamenii au început să prioritizeze confortul și facilitățile de care pot beneficia în propria casă, iar asta se reflectă în alegerile pe care le fac atunci când vor să-și cumpere un nou apartament.

Hai să descoperim împreună 5 trenduri în ceea ce privește achizițiile imobiliare despre care merită să discutăm în 2022.

Apartamente noi cu amenajări minimaliste, caracterizate de simplitate

Din dorința de a locui într-un spațiu cosy, aerisit, tot mai mulți se îndreaptă spre stilul scandinav, minimalist. Acest stil de amenajare interioară este popular încă din secolul 20, însă în ultimii ani a fost adoptat tot mai des de către proprietarii de apartamente noi din București.

Stilul minimalist este caracterizat de culori neutre, materiale naturale, linii drepte și curate, precum și piese de mobilier multifuncționale. Există un anumit grad de previzibilitate și armonie care oferă cadrul perfect pentru relaxare și odihnă.

Este dovedit faptul că simplitatea și ordinea ne pot influența pozitiv starea de spirit, ne pot oferi confortul mental de care avem nevoie pentru a ne putea desfășura activitatea de zi cu zi. De asemenea, ne poate facilita un mediu relaxat și sigur, pentru a putea da frâu liber inspirației și imaginației, ceea ce ajută la productivitate, creativitate și motivație.

În schimb, un spațiu aglomerat, cu multe decorațiuni, culori și pattern-uri poate deveni obositor pentru creier, dacă acestea nu sunt integrate armonios în încăpere.

Citește și: 5 motive să renunți la chirie și să cumperi un apartament nou

Condiții propice pentru munca remote într-un apartament nou și modern

Deși o parte dintre angajați au revenit la munca de la birou sau lucrează în regim hybrid, mulți au rămas totuși să lucreze de acasă. Iar unii dintre ei au renunțat complet la job, urmând calea antreprenoriatului sau a freelancing-ului, mai ales cei care activează în industriile tech sau cele creative.

Astfel, necesitatea de a avea un birou spațios, dotat cu toate cele necesare, a adus cu sine preferința pentru apartamentele în blocuri noi, cu suprafața utilă generoasă și bine compartimentate, care permit separarea locului de muncă de cel de odihnă și relaxare.

Pentru a putea obține productivitate maximă, pentru a se putea concentra la task-urile zilnice și pentru a da randament, mulți preferă să dedice o încăpere separată pentru muncă. Astfel, sunt la mare căutare apartamentele de vânzare cu 3 sau 4 camere, potrivite pentru un stil de viață urban.

Citește și: Sfaturi utile pentru amenajarea unui birou acasă, într-un apartament de 4 camere 

Abordare eco-friendly

Atât criza financiară, cât și discuțiile la nivel global despre problemele climatice au dus la adoptarea unui stil de viață cât mai eco-friendly. Din grija față de planetă, dar și din dorința de a reduce cheltuielile de întreținere, cumpărătorii preferă tot mai mult apartamentele noi, dotate cu sisteme de climatizare și spoturi LED care economisesc energie.

Se observă o predilecție pentru casele smart, care oferă eficiență energetică prin tehnologiile inovatoare pe care le folosesc. Iar dezvoltatorii de proprietăți imobiliare țin cont de acest trend și dotează apartamentele noi cu instalații termice ecologice, care consumă mai puțin, oferind însă același confort termic locatarilor. Astfel, cheltuielile lunare sunt semnificativ mai mici, iar gradul de poluare al acestor sisteme este redus față de instalațiile clasice.

Un complex de blocuri noi este o comunitate

Cred că putem fi cu toții de acord că pandemia a fost o perioadă neobișnuită pentru majoritatea dintre noi. Pentru cei care locuiau cu familia în acel moment poate a fost un prilej de reconectare cu ei înșiși și cu cei dragi, însă pentru alții a fost un context de izolare și excludere din cercurile sociale de care aparțineau anterior.

Cert este faptul că tuturor ne-a lipsit interacțiunea cu ceilalți. Ca o consecință a acestei perioade de izolare, se observă o tendință de a socializa mai des și de a crea conexiuni cu cei din jur, fie că este vorba despre colegi de muncă, prieteni sau vecini. Mulți oameni preferă să-și cumpere apartamente noi în București în ansambluri rezidențiale mari, unde deja locuiesc multe familii și există o comunitate bine închegată, cum este comunitatea din complexul de blocuri noi Vivenda București.

Acesta este un selling-point destul de important în 2022, deoarece le oferă șansa de a interacționa cu vecinii, de a lega prietenii și de a simți apartenența la un grup.

Citește și: Apartamente de vânzare în București - merită să faci o investiție imobiliară în 2022?

Cultivarea unui stil de viață sănătos

Un alt trend ascendent în ultimii ani este cel de cultivare al unui stil de viață sănătos, cu tot ce presupune asta: sport, mâncare sănătoasă, meditație, terapie și așa mai departe.

Tot mai multă lume realizează cât de important este să ai grijă de corpul și de mintea ta, pentru a avea o viață mai împlinită și mai fericită. Astfel, mulți locatari își doresc ca apartamentul lor și ansamblul de blocuri de care aparțin să le faciliteze libertatea de mișcare. Dacă există spații verzi în jurul blocului, devine foarte ușor să îți iei doza zilnică de soare, mișcare și aer curat, fie că ieși cu copilul la joacă, cu câinele la plimbare sau pur și simplu la o cafea pe bancă.

De asemenea, pentru cei care au un program zilnic destul de ocupat, posibilitatea de a face mișcare acasă este un punct important de bifat atunci când își achiziționează un apartament. Fie că fac workout-uri de pe YouTube, ore de yoga, pilates sau vor să-și amenajeze un colț de ridicat greutăți în casă, apartamentele spațioase cu 3 sau 4 camere au mult de câștigat în acest context. În plus, dacă există proximitate față de parcuri, piste de alergat, bazine de înot și săli de fitness, cu atât mai bine.

De exemplu, complexul Vivenda Residencias se află în Titan, aproape de parcul IOR, dar și de mall-uri și alte puncte de interes din sectorul 2.

Citește și: Plănuiești o investiție imobiliară în București? Alege un apartament în bloc nou, în sectorul 2

Te invităm să programezi o vizită și să descoperi toate avantajele acestui proiect rezidențial!

 

New call-to-action

 

Categorii: Vivenda Residencias

Abonează-te la blogul Vivenda

Cele mai citite articole