Află istoria blocurilor noi din Drumul Taberei

Un nou început într-un cartier cu istorie: de ce merită să te muți în blocurile noi din Drumul Taberei

De la cartierul burghez la o zonă modernă și liniștită, afla cum au apărut blocurile noi din Drumul Taberei.

Într-un oraș de dimensiunile Bucureștiului, nu este de mirare faptul că fiecare cartier are propria sa personalitate și istorie. Una dintre cele mai interesante povești este cea a cartierului Drumul Taberei, o zonă care îmbină trecutul cu facilitățile moderne. Descoperă-i în continuare istoria și află de ce blocurile noi din Drumul Taberei pot fi cea mai bună alegere pentru tine și familia ta.

De la taberele armatei la apartamentele noi din Drumul Taberei

Istoria cartierului datează încă din a doua jumătate a secolului XIX şi începutul secolului XX. Aici erau amplasate pe vremuri taberele armatei române și tot aici era stabilită armata de panduri ai lui Tudor Vladimirescu, în timpul Revoluției de la 1821. Ulterior, zona a început să fie populată de case și gospodării țărănești, ceea ce a permis dezvoltarea sa tot mai rapidă.

Cartierul Drumul Taberei a luat însă ființă abia la sfârșitul anii 50, când un grup de tineri arhitecți din capitală a dezvoltat un experiment inedit în România: un complex urban care semăna ca structură cu un mic oraș, fiind influențat de principiile urbaniste ale lui Le Corbusier, considerat părintele arhitecturii moderne.

Încă de la început, Drumul Taberei a fost un cartier aerisit, cu spații verzi generoase și blocuri cu înălțime redusă. În anii 60, era considerat cea mai frumoasă zonă a Bucureștiului, iar facilitățile sale răspundeau oricărei nevoi a locuitorilor. Aceștia aveau acces la un parc uriaș, la școli, magazine alimentare, cinematograf, ștrand, stadion și locuri pentru promenadă. Parterul blocurilor adăpostea biblioteci, librării, ateliere de reparații și cofetării. Cele mai cunoscute - și iubite - locuri din Drumul Taberei erau parcul Moghioroș, cinematograful Favorit și complexul Favorit, un magazin universal care găzduia inclusiv un salon de coafat, o croitorie și un restaurant.

Deși locuitorii din Drumul Taberei se puteau lăuda cu un cartier frumos și liniștit, un element important a lipsit vreme îndelungată: metroul. Se spune că motivul pentru care nu a fost construit ținea de convingerea că zona este una a burghezilor, ceea ce intra în opoziție cu ideologia comunistă. Din fericire, lucrurile s-au schimbat, iar în ziua de astăzi cartierul este conectat cu restul capitalei printr-o linie modernă de metrou, inaugurată în 2020. De aici, povestea blocurilor cu apartamente noi din Drumul Taberei a putut începe cu adevărat.

Citește și: 5 caracteristici cheie de luat în considerare la achiziționarea unui apartament nou

Ce avantaje ai când locuiești în apartamentele noi din București, Drumul Taberei

Acum, după ce ai aflat mai multe despre istoria cartierului, cu siguranță poți înțelege de ce zona este căutată de persoanele care își doresc un plus de confort. Chiar dacă Drumul Taberei s-a schimbat în ultimii zeci de ani, devenind tot mai modern, cartierul și-a păstrat vechiul farmec. Trăind aici poți avea parte în același timp de liniște, spații verzi și intimitate, fără a renunța la facilitățile necesare unui stil de viață modern. Iar dacă alegi un complex rezidențial ca Stellaris Residencias, te vei bucura cu adevărat de avantajele vieții în capitală.

Iată doar câteva dintre beneficiile pe care le ai atunci când locuiești în apartamentele noi din Drumul Taberei, în Stellaris Residencias:

  • Mijloace moderne de transport la doar câteva minute distanță - ajungi ușor la stația de metrou Parc Drumul Taberei, dar și la stația tramvaiului 41, astfel încât să poți călători rapid în orice zonă a Bucureștiului, inclusiv la orele de vârf.
  • Relaxare și cumpărături chiar lângă casă - complexul este amplasat pe un teren de peste 11.000 de metri pătrați și include peste 1.800 mp de spații comerciale, spații verzi și de recreere, locuri de joacă pentru copii, precum și un teren exterior de baschet.
  • Educație de top pentru copii - dacă vrei să le oferi micuților tăi cea mai bună educație, te vei bucura să afli că Drumul Taberei îți oferă numeroase opțiuni în acest sens. Ai la dispoziție grădinițe de stat și private, precum și școli renumite ca Liceul Teoretic Eugen Lovinescu, Colegiul Național Grigore Moisil sau Colegiul Național Elena Cuza. Totodată, proiectul Stellaris include și investiția în infrastructură de educație pentru comunitatea de locatari, respectiv grădiniță și școală cu clasele I-VIII.
  • Locuri de parcare dedicate - dacă ai mașină, vei putea achiziționa propriul loc de parcare în cadrul complexului. Stellaris Residencias va dispune de 627 locuri de parcare subterane. 
  • Locuințe la standarde superioare de calitate - toate apartamentele din Stellaris Residencias sunt realizate din materiale de primă calitate și beneficiază de încălzire prin pardoseală, centrală termică individuală, aer condiționat preinstalat în sufragerie și tâmplărie exterioară din PVC. În plus, au terase generoase, care adaugă și mai mult farmec fiecărui apartament.
  • Natura în imediata apropiere - oricând vei dori să te plimbi, să faci jogging sau pur și simplu să te relaxezi în aer liber, vei putea ajunge rapid în Parcul Drumul Taberei, fostul Moghioroș. 
  • Distracție și shopping - în apropierea complexului Stellaris Residencias se află două malluri renumite din București, Plaza și AFI Cotroceni. Locuind în Stellaris, vei avea mereu posibilitatea să faci shopping, să mergi la cinema sau să savurezi o cafea alături de prieteni. 

Îți dorești să începi un nou capitol al vieții tale într-un cartier cu tradiție, ca Drumul Taberei? Te așteptăm în reprezentanța Hercesa, pentru a-ți prezenta detaliile proiectului și a discuta despre oferta care răspunde cel mai bine nevoilor tale. Fie că ești în căutarea unui apartament de 4, 3 sau 2 camere, în Stellaris Residencias vei găsi cu siguranță locuința visurilor tale.

 

New call-to-action

Categorii: Stellaris Residencias

Abonează-te la blogul Vivenda

Cele mai citite articole