Arhitectura modernă în cartierele istorice un echilibru perfect între tradiție și inovație

Arhitectura modernă în cartierele istorice: un echilibru perfect între tradiție și inovație

Bucureștiul este unul dintre orașele în care istoria se împletește cu arhitectura modernă, în special în zona centrală și în cartierele cu tradiție. Acest aspect le oferă locuitorilor capitalei posibilitatea de a se bucura în același timp de farmecul trecutului și de facilitățile prezentului. Când te plimbi pe străzile Centrului Vechi sau ale cartierelor construite în urmă cu zeci de ani, poți simți istoria fiecărei clădiri prinzând viață în fața ta. La final de zi, părăsești trecutul și te relaxezi în propriul apartament modern, care îți oferă siguranță și confort.

Descoperă cum se împletesc tradiția și inovația pentru a-ți oferi o viață confortabilă într-unul dintre cele mai apreciate cartiere ale capitalei, Drumul Taberei.

De la istorie la epoca modernă - proiectele noi din zonele cu tradiție

Restaurarea clădirilor vechi și integrarea arhitecturală a celor noi sunt acțiuni importante pentru orice oraș care dorește să-și păstreze autenticitatea istorică, aducând totodată în prim-plan funcționalitatea și designul modern. Arhitecții zilelor noastre se străduiesc să mențină echilibrul între tradiție și inovație, astfel încât fiecare proiect să respecte principiile estetice ale zonei în care se află. 

Un complex rezidențial construit într-un cartier cu istorie trebuie gândit astfel încât să se integreze cât mai bine în decor, dar să aducă în același timp ceva nou. Pe același principiu, restaurarea clădirilor istorice nu înseamnă doar conservarea fațadelor vechi, ci și modernizarea infrastructurii interioare, pentru a satisface nevoile contemporane. Astfel, aceste locuri devin nu doar mărturii ale trecutului, ci și spații vii și funcționale în prezent.

Citește și: Investiții de viitor: de ce merită să te muți într-un cartier în plină dezvoltare

Poate funcționa arhitectura modernă în cartierele istorice?

Marile orașe ale lumii, precum Londra, Parisul sau Roma au dovedit deja că tradiția poate coabita fără probleme cu inovația, așa cum este de altfel firesc. Dacă ai vizitat vreodată una dintre aceste metropole, cu siguranță ai observat că vechile clădiri coexistă cu blocuri și instituții moderne, fără a distruge unitatea vizuală a orașului. De-a lungul istoriei, fiecare perioadă a avut stilul său, iar orașele pe care le cunoaștem astăzi au fost create prin integrarea diferitelor stiluri arhitectonice.

Cartierul Drumul Taberei este un exemplu perfect de melanj între tradiție și inovație. Construit la sfârșitul anilor 50, acesta și-a păstrat o bună parte din caracteristicile care l-au făcut celebru: spațiile verzi, parcurile cu dimensiuni generoase, dar și clădirile care au devenit adevărate simboluri ale zonei, precum Complexul Favorit. În plus, Primăria Sectorului 6 a demarat deja licitația pentru finalizarea lucrărilor de consolidare, extindere și modernizare a celebrului cinematograf Favorit.

Pe lângă reperele istorice ale cartierului, autoritățile, investitorii și dezvoltatorii imobiliari au investit și investesc în continuare în proiecte care aduc un plus de confort pentru locuitorii zonei. Stellaris Residencias este unul dintre aceste proiecte, despre care îți vom povesti mai mult în cele ce urmează.

Citește și: Un nou început într-un cartier cu istorie: de ce merită să te muți în blocurile noi din Drumul Taberei

Stellaris Residencis - complexul rezidențial modern din Drumul Taberei

Stellaris Residencias este cel mai nou complex rezidențial realizat de grupul Hercesa, dezvoltator imobiliar cu peste 45 de ani de experiență la nivel internațional. În România, Hercesa a realizat deja două proiecte de succes:

  • Vivenda Residencias - este ansamblul rezidențial modern și inovator din sectorul 2, în care locuiesc deja sute de familii.
  • Hotelul Cișmigiu - a fost prima achiziție a grupului Hercesa în România. Clădirea a fost complet restaurată, recăpătându-și farmecul și îmbinând arhitectura Art Nouveau cu stilul contemporan.

Dacă apreciezi farmecul Bucureștiului istoric, însă în același timp iubești confortul, un apartament în Stellaris Residencias poate fi soluția perfectă pentru tine. Complexul rezidențial este situat în zona Drumul Taberei – Ghencea, aproape de noul stadion polivalent Steaua. 

Locuind în Stellaris, te vei putea bucura de liniștea și verdeața din cartierul Drumul Taberei, dar și de toate facilitățile necesare unei vieți moderne: vei putea face shopping în mall-urile Plaza România și AFI Cotroceni, vei avea la dispoziție restaurante, cinematogafe și cafenele, sau te vei putea plimba în parcul Drumul Taberei. În cazul în care vrei să lași mașina acasă, din Stellaris vei putea ajunge rapid la stații de metrou, tramvai și autobuz.

Iar pentru că îți spuneam că designul contemporan se poate integra perfect în cartierele istorice, vei descoperi că Stellaris Residencias este un complex rezidențial în care fiecare detaliu este gândit cu grijă. Blocurile au o arhitectură modernă, iar apartamentele sunt spațioase, bine compartimentate și luminoase, cu terase perfecte pentru relaxare. Complexul include peste 1.800 mp de spații comerciale, spații verzi și de recreere, locuri de joacă pentru copii, precum și un teren exterior de baschet.

În contextul celor mai noi modificări legislative cu privire la TVA-ul locuințelor, un apartament achiziționat acum în Stellaris Residencias te ajută să faci economii de până la 4800 de euro. Dacă alegi să semnezi promisiunea de vânzare-cumpărare până la finalul anului 2023, vei beneficia de cota redusă de 5% TVA pentru apartamentele cu valoare maximă de 600.000 de lei. 

Vrei să primești mai multe detalii și să programezi o vizită în showroomul nostru? Discută cu un consultant Hercesa și fii gata să descoperi toate avantajele unei vieți moderne și confortabile în Stellaris Residencias.

 

New call-to-action

Categorii: Stellaris Residencias

Abonează-te la blogul Vivenda

Cele mai citite articole