Garsoniere noi in Bucuresti - Vivenda Residencias

Garsonieră nouă în București - închiriere sau cumpărare?

Garsonierele rămân în continuare în topul celor mai căutate tipuri de locuințe, fiind o variantă excelentă, în special din punct de vedere al bugetului necesar pentru cumpărare sau închiriere.

Sunt preferate atât de persoanele singure, cât și de cupluri, datorită faptului că oferă spațiu, intimitate și multiple posibilități de amenajare, având totodată costuri scăzute de întreținere. Află în continuare care este cea mai bună variantă atunci când cauți o garsonieră nouă în București: închirierea sau cumpărarea.

Avantajele pe care ți le aduce închirierea unei garsoniere

În general, închirierea unui apartament este o opțiune preferată de persoanele care caută o locuință pe termen scurt sau mediu, însă nu își doresc să facă o investiție. Iată care sunt principalele avantaje pe care le poți avea când închiriezi o garsonieră:

  • Te poți muta oricând în alt cartier sau în alt oraș, în principiu fiind suficient doar să anunți proprietarul și să achiți cheltuielile de întreținere la zi.

    Cu toate acestea, dacă ai încheiat un contract de închiriere pe o perioadă determinată, verifică mai întâi care este termenul de preaviz pe care trebuie să îl acorzi proprietarului și ce alte condiții speciale se aplică în cazul încetării închirierii mai înainte de termen.

    Pe de altă parte, și dacă achiziționezi garsoniera vei avea libertate de mișcare și vei putea pleca oricând dorești; în plus, vei obține chiar și un venit suplimentar, închiriind garsoniera proprietate personală..
  • Plătești doar garanția și chiria lunară, fără a fi necesar să aduci sume de bani adiționale pentru avansul pe care îl achiți la achiziția unei locuințe.

    E bine însă să te întrebi dacă, dincolo de avans, suma pe care o achiți lună de lună proprietarului pentru chirie nu ar putea fi transformată mult mai avantajos în rata creditului pentru achiziționarea propriei tale garsoniere.
  • Nu trebuie să cumperi mobilă și eviți cheltuielile legate de amenajare, dacă garsoniera este deja mobilată. Pe de altă parte, însă, acest lucru presupune faptul că locuința nu va purta amprenta ta personală, fiind amenajată după gustul proprietarului.
  • În cele mai multe cazuri, proprietarul suportă costurile cauzate de eventuale defecțiuni ale instalațiilor sau aparatelor din garsonieră.

Avantajele pe care ți le aduce cumpărarea unei garsoniere în București

O garsonieră în capitală reprezintă în primul rând o investiție profitabilă, pe care o poți valorifica așa cum îți dorești. Poți locui în ea o viață întreagă, dar la fel de bine ai posibilitatea de a o închiria sau de a o vinde la o valoare mai mare, apartamentele de o cameră fiind foarte căutate.

Garsonierele aflate în marile centre universitare, precum București, Cluj sau Timișoara se închiriază de obicei rapid, iar chiria ajunge deseori la sume mai mari decât în cazul apartamentelor de 2 camere.

Citește și: Garsonieră sau apartament de două camere?

Iată și alte avantaje pe care le ai dacă alegi să cumperi garsoniera, în loc să locuiești în chirie:

  • Te bucuri de intimitate și nu trebuie să îți faci griji cu privire la vizitele proprietarului. Garsoniera îți aparține și va rămâne întotdeauna spațiul tău personal, în care poți avea parte de liniște și relaxare.
  • Propria garsonieră înseamnă posibilitatea de a-ți amenaja locuința așa cum visezi, alegând mobilierul preferat și dând casei stilul care te definește.
  • În plus, dacă te muți într-o garsonieră nouă, precum cele din complexul Vivenda Residencias, poți personaliza încă de la început finisajele.
  • Câștigi mai multă autonomie, pentru că nu mai depinzi de proprietar. Atunci când locuiești în chirie, se poate întâmpla ca proprietarul să aibă la un moment dat alte planuri cu privire la garsonieră și să te roage să o eliberezi.
  • Prețul chiriilor din București este destul de ridicat, iar în majoritatea cazurilor, chiriașii ajung să achite o valoare lunară mai mare decât rata la creditul pentru achiziționarea unei locuințe proprii. În plus, după ani de zile de plătit chirie, garsoniera rămâne tot a proprietarului, deci investiția nu este profitabilă pentru chiriaș.

Citește și: Ce avantaje ai când alegi cumpărarea apartamentului de la dezvoltator

Dacă îți dorești să te muți într-o garsonieră nouă și modernă, situată aproape de centrul Bucureștiului și la doar câteva minute de parcul Titan, te invităm să vizionezi noile locuințe din Vivenda Residencias.

 

New call-to-action

 

Categorii: Vivenda Residencias

Abonează-te la blogul Vivenda

Cele mai citite articole