Avantaje garsonieră în bloc nou, zona Morarilor Bucuresti.

Zece aspecte de luat în considerare atunci când achiziționezi garsoniera în care vei locui în următorii ani

Te-ai hotărât să achiziționezi un studio sau o garsonieră, în care să locuiești în următorii ani? E o decizie importantă, așa că nu lăsa nimic la întâmplare.

Fie că îți dorești o garsonieră într-un bloc nou din București sau una într-unul mai vechi, din București, e important să analizezi cu atenție locuințele pe care le vizionezi, pentru a lua cea mai bună decizie.

1. Cumperi o garsonieră într-un bloc vechi sau într-unul nou?

Fiecare variantă are avantajele sale. Într-un bloc vechi ai putea fi mai aproape de centru și de atracțiile orașului. O garsonieră într-un bloc nou ar putea fi mai spațioasă, mai bine compartimentată și mai adaptată, la modul general, la cerințele de astăzi.

O localizare bună găsești și în cazul blocurilor noi. Dacă te interesează, de exemplu, o garsonieră de vânzare în Titan sau Morarilor, merită să vizitezi ansamblul de blocuri noi Vivenda by Hercesa.

2. Ce buget ai? Poți depăși bugetul inițial? Cu ce sumă?

Bugetul este un alt aspect esențial. Trebuie să te asiguri că ai banii necesari, fie că vorbim despre un credit ipotecar sau despre bani cash. Ia în calcul și taxele pe care le vei avea de achitat sau sumele necesare renovării locuinței.

Sumele vor fi, în general, mai mici dacă vorbim despre un apartament într-un bloc nou. De renovări nu ai nevoie și nu vei avea de plătit nici comisionul agenției. Dacă te-ai hotărât pentru o garsonieră nouă însă, vei avea de achitat o taxă pe valoare adăugată.

3. Aspectele legale

Asigură-te că proprietarul locuinței are toate actele necesare vânzării. Cumperi o garsonieră într-un bloc vechi?

Asigură-te că actele de proprietate sunt în regulă, inclusiv cele ce se referă la istoricul vânzărilor apartamentului. Va mai fi nevoie de cadastru sau de certificat energetic.

În cazul unei locuințe noi, vei putea evita toate grijile legate de istoricul apartamentului și alte potențiale probleme de proprietate, dar interesează-te de autorizația de construcție a imobilului și de certificatul de urbanism.

4. Localizarea este extrem de importantă

Vei putea schimba multe lucruri la noua ta locuință, dar nu poți modifica locul în care aceasta este amplasată. Așa că interesează-te din timp de zona aleasă și asigură-te că este corespunzătoare nevoilor tale.

Indiferent că optezi pentru o garsonieră în Bucuresti, în sectorul 2 sau pentru o locuință în centrul unui oraș important, asigură-te că ai la îndemână tot confortul pe care îl aștepți.

Mijloace de transport în comun, centre comerciale, spitale sau parcuri, toate acestea te vor ajuta să ai la îndemână facilitățile unei vieți urbane confortabile.

Citește și: Merită să cumperi un apartament nou în Titan?

5. Optezi pentru o garsonieră amenajată sau te vei ocupa chiar tu de acest aspect?

Unul dintre motivele pentru care ne dorim casa noastră este posibilitatea de a o amenaja în funcție de preferințe. Uneori însă, putem găsi și o locuință mobilată și utilată, în care ne putem muta direct.

Tu ce preferi? Varianta în care amenajezi chiar tu locuința sau cea în care ai totul la dispoziție, făcând un compromis în ceea ce privește propriile preferințe?

Citește și: Stilul industrial versus stil clasic: idei de amenajare pentru o garsonieră nouă

6. Compartimentare și finisaje

O bună compartimentare te va ajuta să ai spațiul de care ai nevoie pentru activitățile tale. Gândește-te la propriile nevoi în primul rând și vezi dacă garsoniera este amenajată aproape de ceea ce îți dorești.

Dacă lucrezi de acasă, ai posibilitatea amenajării unui spațiu de lucru? Dacă vrei să instalezi un pat mare, matrimonial, ai unde să o faci? Există posibilitatea instalării și amenajării unui dressing? Finisajele sunt și acestea importante.

Atunci când casa arată conform dorințelor noastre, noi ne simțim mai bine. Interesează-te, din acest punct de vedere, în ce măsură poți personaliza finisajele oferite de dezvoltator. Interesează-te și dacă există costuri suplimentare pentru aceste personalizări.

Citește și: Vivenda Residencias - toate detaliile pe care vrei să le știi despre construcție și finisaje

7. Bucătăria și baia

Te poți aștepta ca o garsonieră să aibă o baie de dimensiuni obișnuite și o bucătărie micuță. În baie, verifică cu atenție obiectele sanitare. Întreabă și de garanția lor. Dacă îți dorești o cadă mai degrabă decât o cabină de duș, verifică existența spațiului necesar.

Dacă preferi varianta dușului, pentru a avea mai mult spațiu, de exemplu, nu uita să întrebi dezvoltatorul dacă ai această posibilitate.

În ceea ce privește bucătăria, cât de important este ca aceasta să fie închisă? Preferi varianta unei bucătării deschise? În acest caz, creezi mai mult spațiu. Îți dorești o bucătărie luminoasă? Verifică existența ferestrei și poziționarea acesteia, în acest caz.

8. Camera

Dacă vorbim despre o garsonieră, camera va juca atât rolul de dormitor, cât și cel de cameră de zi. Fii atent la cât de bine este compartimentată garsoniera, vezi și dacă încăperea îți permite amenajarea tuturor spațiilor de care ai nevoie.

E mereu de preferat o cameră mai mare, dar mai ales inteligent compartimentată, care te va face să te simți confortabil.

Citește și: Garsonieră sau apartament de două camere?

9. Terasa

Balconul are atât un rol funcțional (de depozitare, spațiu de uscare a rufelor), cât și unul de confort. Ne simțim bine atunci când putem petrece o jumătate de oră la aer, cu cartea preferată în mână și o cafea alături.

Gândește-te dacă terasa garsonierei alese îndeplinește aceste roluri. Pentru mulți dintre noi, o terasă generoasă este importantă.

Contează și forma acesteia – ai unde să instalezi un scaun confortabil și o mică măsuță, dacă îți dorești acest lucru?

10. Cât de ușor ai putea închiria sau vinde garsoniera

Vorbim despre o garsonieră, iar planurile tale ar putea include achiziția unei case sau a unui apartament în viitor. Familia se mărește, nevoile cresc.

Dacă știi din momentul achiziției că vei dori să închiriezi sau chiar să vinzi garsoniera la un moment dat, alege o locuință care să poată fi închiriată sau vândută cu ușurință la un moment dat.

De fapt, dacă te-ai gândit cu atenție la fiecare aspect, nu îți va fi deloc greu să tranzacționezi prima ta locuință.

Citește și: La ce să fii atent când cumperi un apartament

****

Atunci când achiziționezi o garsonieră într-un bloc nou sau mai vechi, nu lăsa nimic la întâmplare. Asigură-te că aceasta îți va oferi confortul dorit, pentru că vei locui aici, cel mai probabil, pentru mai mulți ani. Alege-i cu grijă și locația.

E de preferat o garsonieră într-o zonă bună, aproape de centre comerciale, parcuri și cu acces ușor către centrul orașului. Te vei simți mai bine în ea, iar dacă planurile ți se schimbă și vrei să o vinzi sau să o închiriezi, o vei putea face cu ușurință.

Citește și: Cum să evaluezi ofertele de apartamente noi din București

 

New call-to-action

 

Categorii: Vivenda Residencias

Abonează-te la blogul Vivenda

Cele mai citite articole