ce sa intrebi cand cumperi apartament nou vivenda hercesa

Ce să întrebi când cumperi un apartament

Te-ai hotărât să îți achiziționezi o locuință, însă ai neclarități cu privire la ce ar trebui să verifici înainte de a cumpăra apartamentul? Fiind vorba de o investiție pe termen lung, este foarte important să cunoști cât mai multe lucruri despre locul în care urmează să te muți, pentru a putea decide dacă acesta este cel potrivit pentru tine și familia ta.

Iată câteva întrebări pe care îți recomandăm să le adresezi agentului imobiliar, dezvoltatorului sau proprietarului înainte de a cumpăra un apartament:

1. Când va fi finalizat apartamentul? - este prima întrebare atunci când vrei să cumperi un apartament nou

Dacă îți achiziționezi un apartament într-un ansamblu rezidențial în curs de execuție, este esențial să afli când va fi acesta finalizat. Dezvoltatorul complexului rezidențial ar trebui să îți ofere un termen clar de finalizare a execuției și să îți dea detalii despre stadiul construcției. În funcție de termenul de finalizare a blocului, îți vei putea face, la rândul tău, planurile corespunzătoare legate de mutare.

De asemenea, pentru a nu avea surprize neplăcute, îți recomandăm să verifici istoria dezvoltatorului. Încearcă să afli de cât timp este pe piață, ce alte clădiri a construit, dacă a respectat termenele de finalizare și care este opinia generală a celor care au cumpărat deja apartamente de la acest dezvoltator.

2. Dacă este vorba despre un apartament deja finalizat, când a fost construit blocul?

Blocurile noi sunt construite cu o mai mare atenție la compartimentare, pentru a-ți permite să te bucuri din plin de suprafața disponibilă. În plus, apartamentele vechi pot avea probleme pe parte de instalații, parchet sau uși, ceea ce înseamnă că ar trebui să investești ulterior bani pentru renovare.

Din punct de vedere al structurii, ține cont de faptul că rezistența blocurilor noi este probată prin simulări seismice, normele actuale fiind mai stricte și obligându-i pe dezvoltatori să pună pe primul loc durabilitatea construcției. În acest sens evită în mod special blocurile construite înainte de 1977, mai ales dacă nu au fost consolidate după cutremur și alege un complex rezidențial nou deoarece dispune de numeroase avantaje.

Citește și: Ce este mai important, când achiziționezi un apartament nou în București: compartimentarea sau suprafața?

3. O altă întrebare esențială când cumperi un apartament este: Din ce materiale este construit blocul și cum este izolat?

E bine de știut faptul că o clădire care are pereți din cărămidă între apartamente izolează termic și menține căldura în anotimpul rece, e rezistentă la umezeală și ignifugă, precum și foarte solidă. De asemenea, o clădire construită dintr-un amestec de beton și de cărămidă oferă o foarte bună izolare și durabilitate. 

În plus, structura de rezistență ar trebui să fie de tip beton armat, pentru un plus de siguranță. Iar dacă pereții exteriori au o grosime de aproximativ 30 de centimetri, atunci imobilul a fost cu siguranță proiectat ca un imobil solid și sigur. 

Nu în ultimul rând, pentru fațadă, îți recomandăm să alegi un imobil cu sistem de închidere din beton și bloc ceramic sau BCA, cu sistem de izolare și finisare de tip termosistem, cu izolație din polistiren, vată minerală și plasă din fibră de sticlă.

Citește și: Ce facilități îți oferă complexul rezidențial Vivenda Residencias București

4. Ce fel de finisaje sunt folosite în apartament? - este, de asemenea, o întrebare de pus atunci când cumperi un apartament

Finisajele de calitate sunt și ele foarte importante, nu doar din punct de vedere al aspectului, ci și al rezistenței în timp. 

Acordă atenție fiecărui detaliu: vopseaua ar trebui să fie lavabilă, podeaua acoperită cu parchet laminat, iar balconul dotat cu pardoseală cu sistem antiderapant. E ideal să ai și încălzire la nivelul pardoselii, pentru un confort sporit și o mai mare libertate de amenajare, iar apartamentele noi îți pot oferi în unele cazuri această facilitate. 

Geamurile și ramele acestora ar trebui să fie solide și să reducă zgomotul venit din exterior. Nu uita să verifici și ce fel de instalații există în baie și bucătărie, precum și ce variante de gresie și de faianță oferă dezvoltatorul pentru aceste două încăperi.

Citește și: Vivenda Residencias - toate detaliile pe care vrei să le știi despre construcție și finisaje

ce sa intrebi cand cumperi un apartament nou - vivenda residence


5. Nu uita să întrebi când cumperi un apartament nou: Îmi pot personaliza apartamentul?

Apartamentul tău te reprezintă, e spațiul în care te simți relaxat și în siguranță. De aceea, este plăcut să cumperi un apartament pe care îl poți personaliza chiar înainte de a te muta, având posibilitatea de a alege culoarea parchetului, modelul ușilor interioare, tipul de vopsea lavabilă sau ceramica din băi.

6. O altă întrebare pe care nu trebuie să o ignori atunci cand cumperi un apartament este: Cât de ușor ajung în centrul orașului?

Dacă te muți într-un cartier apropiat de centru, te vei putea bucura oricând de viața trepidantă a orașului, de teatre și terase, sau de ieșiri în oraș cu prietenii. De cealaltă parte, periferia îți va oferi mai puține variante de petrecere a timpului liber, iar drumurile către centru se vor dovedi în general epuizante, din cauza distanței mari și a traficului.

Citește și: Ce facilități îți oferă complexul rezidențial Vivenda Residencias București

7. Ce mijloace de transport am în apropiere? 

O întrebare care te poate ajuta să iei o decizie cand cumperi un apartament este și cea legată de transportul în comun.

Indiferent dacă ai sau nu un autoturism, e bine să ai lângă casă stații de transport în comun, care să lege cartierul tău de restul orașului. Pentru că, chiar și atunci când ai propriul autoturism, pentru situațiile în care mașina este în service sau traficul este afectat de condițiile meteo, o stație de metrou, tramvai sau de troleibuz se poate dovedi o adevărată salvare. Nu uita, de asemenea, că în București metroul e de multe ori o variantă mult mai rapidă de a ajunge oriunde îți dorești.

8. De asemenea, o altă întrebare pe care să o iei în considerare atunci când cumperi un apartament este: Există parcuri și spații verzi lângă bloc?

Deși multe persoane uită să pună întrebări în legătură cu acest detaliu, îți recomandăm să verifici dacă în zona în care te vei muta vei avea acces la spații verzi, în care să poți face sport, sau să te poți plimba, respirând astfel aer curat și putând să te relaxezi după o zi obositoare de muncă.

Citește și: 5 motive pentru care merită să locuiești în ansamblul de blocuri noi Vivenda Residencias, București

 ce intrebi cand cumperi un apartament nou

9. La ce distanță se află supermarketurile și mall-urile?

O întrebare importantă pe care trebuie să o ai în vedere când cumperi un apartament nou este legată și de facilitățile din zonă.

Pentru cumpărăturile săptămânale sau achizițiile de ultim moment, un supermarket aflat lângă casă se va dovedi o variantă excelentă. Mall-urile sunt și ele puncte de atracție, fiind locuri în care ai la dispoziție nu doar o gamă variată de magazine, ci și restaurante și cinematografe, perfecte pentru o ieșire cu familia sau prietenii.

Citește și: 5 criterii importante pentru achiziția unui apartament nou în București

10. Când te decizi să cumperi un apartament nu uita de întrebarea: Voi avea loc de parcare?

Un loc de parcare într-un oraș aglomerat, precum Bucureștiul, este un avantaj de care merită să te bucuri pe termen lung. Vei evita astfel situațiile în care nu știi unde să îți lași mașina și ajungi să o parchezi la mare depărtare de bloc.

11. Ce îmi puteți spune despre viitorii vecini? 

O întrebare decizională atunci când cumperi un apartament nou poate fi legată de locuitorii din comunitate.

Comunitatea în care locuiești îți va deveni în timp aproape ca o a doua familie. Cu siguranță ți-ai dori să îți faci rapid noi prieteni și să găsești tovarăși de joacă pentru copiii tăi. De aceea, e bine să te muți într-un complex rezidențial în care locatarii sunt apropiați de vârsta ta, un loc unde comunitatea este în plină formare și în care te vei putea integra foarte ușor.

Noi suntem pregătiți și nerăbdători să îți răspundem la toate întrebările de mai sus - și la orice altă curiozitate pe care o ai în legătură cu apartamentele din Vivenda Residencias

Te așteptăm oricând pentru o vizionare sau pentru a-ți oferi mai multe informații.

 

New call-to-action

 

Categorii: Vivenda Residencias

Abonează-te la blogul Vivenda

Cele mai citite articole