criterii achizitie apartament nou in bucuresti

5 criterii importante pentru achiziția unui apartament nou în București

Te-ai hotărât să îți achiziționezi un apartament nou în București, însă nu știi de ce anume ar fi bine să ții cont în procesul de cumpărare? Evident, aspectele pe care locuința ideală ar trebui să le bifeze pot să difere de la o persoană la alta, dar există anumite aspecte care ar trebui luate în considerare în orice variantă.

Iată 5 criterii de achiziție pe care e bine să le tratezi cu maximă atenție la cumpărarea unui apartament nou în capitală:

Amplasarea apartamentului în apropiere de metrou - primul criteriu de care să ții cont în cumpărarea unui apartament nou

Dacă într-un oraș mic îți poți uneori permite să locuiești în orice zonă, în București situația este puțin mai delicată. Așa cum probabil știi, distanțele sunt mari, iar traficul îți poate crea probleme, în special la orele de vârf. O locuință la marginea orașului sau într-o zonă greu accesibilă te poate face să petreci ore în șir pe drumul înspre sau dinspre muncă.

Așa ajungi să pierzi timp prețios pe care l-ai fi putut petrece cu familia sau cu prietenii. Care este soluția? Orientează-te către un complex de apartamente situat în vecinătatea unei stații de metrou, bine conectat și la celelalte mijloace de transport în comun și aflat nu departe de centrul orașului.

Complexul Vivenda Residencias, spre exemplu, se află la doar câteva minute de mers pe jos de stația de metrou Costin Georgian (cu linie directă către Piața Unirii) și în imediata apropiere a mai multor stații de tramvai și de autobuz. În centrul orașului vei putea ajunge foarte rapid și cu mașina personală.

Citește și: Ce pași urmezi pentru a-ți cumpăra un apartament în Vivenda Residencias

Alege un complex rezidențial modern, în apropiere de parcuri și mall-uri


Un alt criteriu important în procesul de achiziție a unui apartament nou este este zona în care ve locui. Aceasta îți poate oferi toate avantajele unei vieți urbane, să dispui de toate facilitățile și să poți avea la îndemână tot ceea ce îți este necesar. Iată ce ar trebui să nu îți lipsească din cartier:

  • Parcuri - Bucureștiul este un oraș aglomerat, așa că vei avea nevoie uneori de liniște și aer curat. Asigură-te că locuiești în apropierea unui parc, unde să te poți plimba, să poți practica sporturi sau pur și simplu să te relaxezi singur, cu familia sau cu prietenii.

  • Supermarket-uri - când vii acasă la final de zi și îți aduci aminte că frigiderul este gol, un supermarket în apropierea casei tale este neprețuit. Fie că e vorba de cumpărăturile săptămânale, fie de nevoi de ultim moment, este bine să ai în preajmă magazine de la care să poți să te aprovizionezi rapid.

  • Mall-uri - nu trebuie să fii neapărat un fan al shoppingului ca să înțelegi importanța unui centru comercial în apropiere. În mall-uri ai la dispoziție cinematografe, farmacii, restaurante, locuri de joacă pentru copii și multe alte facilități pentru petrecerea timpului tău liber.

  • Grădinițe și școli - dacă ai copii, știi bine cât de important este ca grădinița sau școala unde merg micuții tăi să se afle în apropiere, astfel încât aceștia să ajungă acolo rapid și în siguranță.

Raportul calitate-preț - un criteriu esențial în achiziționarea apartamentului tău nou în București


Un apartament nou cu 2 camere nu este un simplu accesoriu pe care îți este indiferent câți bani dai și pe care îl poți înlocui oricând, fără să te gândești de prea multe ori. Este un bun care ar trebui să dureze o viață întreagă.

Atunci când cauți o locuință nouă, este recomandabil să iei în considerare apartamentele cu prețuri accesibile și modalități de plată convenabile, care să îți permită să faci o investiție sigură și bună. Pentru ca investiția ta să fie însă și durabilă, e necesar ca apartamentul nou să aibă și o foarte bună calitate.

De aceea ar trebui să cauți un complex de blocuri construite din materiale calitative, cu apartamente bine compartimentate și dotate cu finisaje de calitate superioară.

Citește și: Ce să întrebi când cumperi un apartament

Încrederea în dezvoltatorul ansamblului de blocuri noi - un alt criteriu de care să ții cont în procesul de achiziționare a unui apartament nou


Atunci când alegi dezvoltatorul de la care îți achiziționezi apartamentul, e bine să te interesezi în prealabil cu privire la reputația acestuia.

  • Este un dezvoltator de încredere?
  • Cei care au mai cumpărat apartamente de la acesta sunt mulțumiți de achiziția făcută și l-ar recomanda în continuare?
  • Apartamentele au fost finalizate în termenele asumate, sau au existat amânări?
  • Au fost respectate condițiile agreate cu privire la prețul apartamentului și la modalitatea de plată?
  • Apartamentele au fost livrate în bună stare și cu toate dotările alese?

Asigură-te că dezvoltatorul complexului rezidențial de la care cumperi noua ta locuință are vechime și un bun renume în piață, că îți prezintă în showroom, cu transparență, toate detaliile de care ai nevoie cu privire la apartament, la dotările acestuia, la preț și modalitatea de plată, și că nu e cunoscut pentru întârzieri în finalizarea blocurilor sau pentru încălcarea angajamentelor asumate cu privire la calitatea și dotările clădirilor realizate.

Comunitatea și mediul în care se află locuința


Suntem o parte a comunității în care locuim, iar vecinii ne pot deveni cu timpul aproape ca o a doua familie. De aceea este important să te muți într-un complex rezidențial în care găsești oameni de vârsta ta, cu preocupări și hobby-uri similare. Vei lega astfel prietenii și vei avea pe cine să te bazezi atunci când vei avea nevoie.

De asemenea, nu uita să iei în calcul și existența spațiilor verzi, a locurilor de joacă pentru copii, a locurilor de parcare sau boxelor de depozitare.

Toate aceste aspecte contribuie la crearea unui mediu de viață plăcut, confortabil și eficient. Pentru că în cartierul nostru ideal plăcutul și utilul trebuie să se îmbine în mod armonios.

Complexul rezidențial Vivenda întrunește toate criteriile de mai sus, iar dezvoltatorul Hercesa se bucură de un bun renume pe piață, clienții săi continuând să achiziționeze noi apartamente în complex și să recomande proiectul nostru familiilor ori prietenilor, contribuind la crearea unei comunități unite și armonioase.

Ca să te convingi, e de ajuns să ne contactezi folosind formularul de mai jos.

Discuta-cu-un-consultant

Categorii: Vivenda Residencias

Abonează-te la blogul Vivenda

Cele mai citite articole