apartamente noi bucuresti

Cum eviți costurile ascunse când achiziționezi un apartament nou

Un apartament nou merită să fie o sursă de bucurie, însă atunci când acesta vine cu o serie de costuri la care nu te așteptai, situația poate fi destul de neplăcută. De aceea, este important să te asiguri că proprietarul, agentul imobiliar sau dezvoltatorul îți prezintă încă de la început toate aspectele financiare cu transparență și sinceritate. 

Hai să vedem însă care pot fi costurile asociate cu achiziția unui apartament și ce poți face pentru a le evita.

Comisionul agențiilor imobiliare

Dacă ai apelat la o agenție imobiliară, trebuie să știi că și aceasta percepe un comision, care se poate aplica vânzătorului, cumpărătorului sau uneori chiar ambelor părți. Comisionul variază, de obicei, între 1% și 4% din prețul de achiziție. Într-un oraș ca Bucureștiul, unde piața imobiliară este dinamică, comisioanele pot fi justificate de serviciile oferite: de la căutarea și vizionarea proprietăților, până la negocierea prețului și pregătirea documentației necesare. 

Asigură-te că discuți acest aspect și că îl iei în calcul atunci când planifici bugetul total. Bineînțeles, dacă decizi să cumperi apartamentul direct de la proprietar sau de la un dezvoltator imobiliar, comisionul nu mai este necesar, ceea ce înseamnă o grijă în minus.

Citește și Ce extra beneficii ai când cumperi un apartament într-un ansamblu rezidențial din București

Reparațiile și finisajele apartamentului

Când cumperi un apartament vechi, trebuie să te aștepți și la o serie de cheltuieli legate de modernizarea acestuia sau de eventuale reparații, astfel încât locuința să corespundă nevoilor tale. De cele mai multe ori, va trebui să zugrăvești și chiar să schimbi gresia, faianța, parchetul sau ușile interioare. Poate fi necesar să investești și în repararea instalațiilor, în funcție de starea acestora. Un apartament nou, într-un complex rezidențial modern, ar trebui să fie în stare perfectă, dar nu strică niciodată să fii precaut. O inspecție detaliată înainte de achiziție poate identifica eventualele probleme ascunse. Deși construcțiile noi tind să fie mai fiabile, verificarea instalațiilor electrice, sanitare și de încălzire te poate scuti de multe neplăceri și cheltuieli suplimentare. Dacă este cazul, apelează la un specialist pentru o inspecție amănunțită și cere un raport detaliat. Chiar și în complexele noi, pot apărea mici defecțiuni care să necesite intervenții rapide și, implicit, costuri suplimentare. Aceste costuri de reparații și întreținere pot varia, dar este mai bine să fii pregătit.

În Stellaris Residencias, apartamentele dispun de materiale și finisaje de înaltă calitate, iar lucrările sunt realizate cu atenție la detalii, astfel încât să te poți muta într-o locuință fără probleme. Totodată, ai posibilitatea de a alege o serie de finisaje fără costuri suplimentare: ai la dispoziție două variante de ceramică pentru fiecare baie, trei variante pentru ușile de interior, trei modele de parchet și trei culori de vopsea lavabilă. Iar dacă dorești ca locuința să corespundă exigențelor tale până în cel mai mic detaliu, poți opta pentru personalizarea contra cost, ce include facilități suplimentare precum aer condiționat, prize, întrerupătoare și termostat în sistem Smart Home, spoturi LED, mobilier de baie și paravane de sticlă, obiecte sanitare, opțiune de duș cu rigolă, rulouri electrice. 

Totodată, dacă alegi să te muți în Stellaris Residencias, beneficiezi de servicii pre și post vânzare - primești consiliere și sfaturi utile, ți se explică inclusiv costurile presupuse de personalizare și poți conta pe sprijin în cazul în care apare vreo problemă neașteptată.

Citește și Noutăți în materiale de construcții durabile

Costurile totale de achiziție în cazul unui apartament nou

Poate fi greu de crezut, însă uneori anunțurile imobiliare nu sunt transparente în ceea ce privește costul total al apartamentului. De aceea, poți ajunge ca în final să plătești mai mult decât ți s-a promis în anunț sau în cadrul discuției inițiale. Este bine să ceri toate detaliile încă de la vizionarea locuinței, punând accent pe faptul că vrei să știi prețul total, care include orice alt aspect - avans, personalizare sau alte aspecte importante. Acordă atenție sporită clauzelor contractuale, pentru a te asigura că nu există specificații care să implice costuri suplimentare. Citește atât antecontractul, cât și contractul de vânzare cumpărare, iar dacă este necesar, consultă un specialist care să te ajute cu interpretarea neclarităților.

Dacă optezi pentru un apartament în Stellaris Residencias, vei observa că toate costurile îți sunt explicate de la început - fără clauze ascunse și surprize ulterioare. Primești detalii inclusiv în legătură cu aspectele extra, cum ar fi achiziționarea unui loc de parcare sau a unei boxe. De la opțiunile de finanțare și plată, până la clauzele din antecontract și contract, totul este transparent.

Cheltuielile de administrare și utilitățile

Nu reprezintă neapărat un cost ascuns, întrucât orice imobil are propriile sale cheltuieli de întreținere - fie că acestea sunt administrate de o asociație de locatari sau de o firmă separată. Important este să știi ce includ acestea - de obicei, costurile pentru curățenie, întreținerea liftului, iluminatul comun, și alte servicii. Înainte de a te decide asupra apartamentului, poți întreba care sunt cheltuielile lunare de administrare și ce servicii sunt incluse.

De asemenea, este bine să știi ce cheltuieli vei avea din punct de vedere al facturilor pentru utilități. Evident, nimeni nu îți va putea spune cu precizie cât vei plăti apa, electricitatea sau gazele, pentru că acest lucru depinde și de nevoile tale personale. Totuși, într-un bloc care nu beneficiază de un sistem bun de izolație termică sau de contorizare separată pentru apă și gaz, facturile pot fi mult mai mari.

Comisioanele bancare și dobânzile

Îți dorești ca achiziția apartamentului să se desfășoare în cele mai bune condiții? Asigură-te că ratele lunare nu devin un motiv de stres. Înainte de a alege un tip de credit sau o anumită bancă, informează-te pentru a găsi cea mai bună variantă de finanțare.

Dacă finanțezi achiziția printr-un credit, asigură-te că înțelegi toate comisioanele bancare și dobânzile aplicate. Băncile percep diverse costuri, cum ar fi comisionul de analiză a dosarului sau comisionul de administrare a creditului. În plus, dobânda poate varia în funcție de tipul creditului și de perioada de rambursare. Citește cu atenție contractul de credit și întreabă despre toate costurile asociate înainte de a semna vreun document. 

Meriți să te bucuri din plin de viitorul tău apartament din București, fără a-ți face griji pentru costurile suplimentare. Dacă vrei să îți cumperi locuința de la un dezvoltator de încredere, care și-a format deja o bună reputație atât pe plan internațional, cât și pe piața din România, îți stăm la dispoziție. Programează chiar acum o vizită în showroom-ul nostru și fii gata să descoperi apartamentele din Stellaris Residencias - fără costuri ascunse, dar cu avantaje multiple pentru tine și familia ta!

 

stellaris-ln-art-mai-hdr-1

Categorii: Stellaris Residencias

Abonează-te la blogul Vivenda

Cele mai citite articole