Cum cumperi un apartament cu 2 camere în București

3 aspecte pe care nu ar trebui să le ignori dacă îți cauți un apartament cu 2 camere în București

Ți-ai propus să te muți în curând într-un nou apartament cu 2 camere în București? Sunt foarte multe opțiuni în acest moment pe piața imobiliară, deci poate fi dificil să faci o alegere.

Însă noi îți recomandăm să nu ignori aceste 3 aspecte importante atunci când începi vizionarea apartamentelor și să te asiguri că noua ta locuință îndeplinește toate aceste cerințe, pentru a te putea bucura de o ședere cât mai plăcută.

1. Calitatea finisajelor

Dacă vrei ca apartamentul tău să îți ofere confort maxim și nu îți dorești să investești în renovări, e important să ții cont de calitatea finisajelor. De asemenea, în aceeași măsură, calitatea materialelor folosite în construcția blocului este la fel de relevantă.

Chiar dacă apartamentul arată bine și este situat într-un cartier nou, bine-cotat, e bine să te asiguri în prealabil că acel complex de blocuri corespunde reglementărilor în vigoare. Există anumite standarde de calitate pe care dezvoltatorii imobiliari sunt nevoiți să le respecte, însă acest lucru se întâmplă cel mai des în cazul blocurilor noi.

Atunci când îți achiziționezi un apartament cu 2 camere în București, faci o investiție pe termen lung. Indiferent dacă vrei să locuiești acolo pe termen nedeterminat sau vrei să-l vinzi / închiriezi ulterior, e important să te îndrepți spre construcții durabile, calitative, care au fost proiectate pentru a satisface chiar și cele mai exigente cerințe ale locatarilor.

Citește și: Idei de amenajare a unui apartament cu 2 camere

2. Locația în care este situat ansamblul de blocuri noi

E normal să te entuziasmezi atunci când găsești un apartament spațios, frumos decorat și la un preț bun. În fond, noul tău apartament trebuie să îți transmită ceva, să îți poți imagina cu ușurință cum va arăta viața ta acolo. Însă acest lucru este doar o parte din ecuație. E bine să ții cont și de locația apartamentului, pentru că acest aspect poate face o diferență enormă în ceea ce privește nivelul tău de confort general.

Iar pentru a lua decizia corectă, iată câteva întrebări pe care ar trebui să ți le pui înainte de a cumpăra un apartament nou:

  • Care este stilul tău de viață în prezent? Te deplasezi frecvent sau petreci destul de mult timp acasă?
  • Lucrezi remote sau ai nevoie să ajungi zilnic la birou?
  • Ai mașină sau depinzi de mijloacele de transport în comun și de taxi?
  • Ai copii și îți dorești să ai în apropiere școli, grădinițe sau creșe?
  • Ai animale de companie, deci e important pentru tine să ai în apropiere spații verzi pe unde să le poți plimba?
  • Îți dorești un loc liniștit, departe de gălăgia din centru, sau preferi un mediu mai dinamic și mai aglomerat?

Indiferent care sunt nevoile tale și cum arată o zi obișnuită din viața ta, îți recomandăm să nu ignori localizarea noului apartament și să alegi cartierul care ți se potrivește cel mai bine. Depinde mult ce cauți și ce compromisuri ești dispus să faci.

Spre exemplu, unele zone din capitală îți pot oferi liniște, intimitate și sunt foarte avantajoase din punct de vedere financiar, însă se află departe de centru, de școli, birouri etc. Iar dacă nu ai mașină, vei fi nevoit să te bazezi pe mijloacele de transport în comun. În același timp, avantajul de a locui în zone centrale este proximitatea față de mall-uri, sedii de birouri, parcuri și așa mai departe, însă e posibil să coste mai mult și să vină la pachet cu gălăgie, poluare și lipsa spațiilor verzi.

Cea mai bună opțiune este să alegi complexe rezidențiale situate relativ central, în zone bune, dar care îți oferă totuși liniște și intimitate, cum ar fi Vivenda Residencias.

Este vorba despre un ansamblu de blocuri noi din zona Titan, în sectorul 2. Localizat în apropiere de stația de metrou Costin Georgian, la doar câteva minute distanță de centru cu mașina, acest complex oferă numeroase avantaje locatarilor săi și toate facilitățile necesare unei vieți citadine.

Citește și: Cinci motive pentru a achiziționa un apartament într-un bloc nou în apropiere de Parcul Titan

3. Cât de bine este compartimentat apartamentul nou

Pentru a te bucura de maxim de confort la tine acasă, ai nevoie de un apartament bine compartimentat. Poate fi neplăcut și frustrant să ai spații goale ce nu pot fi valorificate, care sunt blocate de mobilier sau pur și simplu de modul în care a fost proiectat imobilul.

Ținând cont de complexitatea vieții urbane din ziua de astăzi, mulți dintre noi căutăm un mix între funcționalitate și simplitate. Avem nevoie de spații alocate pentru muncă și alte activități adiacente, dar și de spații pentru citit, hobby-uri sau destindere după o zi lungă și solicitantă. Din acest motiv, apartamentele noi se potrivesc mai bine familiilor și cuplurilor tinere. Acestea sunt deseori proiectate mult mai eficient, oferind suficient spațiu pentru toate tipurile de activități cotidiene.

Citește și: Apartamente noi în București - 5 trenduri care influențează alegerea unui apartament

Dacă vrei un apartament cu 2 camere de vânzare în București și cauți un spațiu generos, inteligent optimizat, îți recomandăm apartamentele din ansamblul de blocuri noi Vivenda Residencias. Acestea sunt ideale pentru a locui împreună cu familia sau cu partenerul de viață.

Livingul este spațios și îți permite să iei cina cu cei dragi, să te relaxezi urmărind un serial sau să te joci cu cei mici, fără a te simți înghesuit. În plus, există suficient spațiu pentru a amenaja un birou sau un colț creativ, unde să-ți urmezi pasiunea pentru scris, gaming sau pictură.

 

New call-to-action

 

Categorii: Vivenda Residencias

Abonează-te la blogul Vivenda

Cele mai citite articole