Cum alegi apartamentul potrivit pentru familia ta

Ce facilități trebuie să ofere un complex rezidențial pentru a fi potrivit pentru o familie

Când cauți o locuință potrivită pentru întreaga familie, este important să nu faci concesii cu privire la aspectele care contează cu adevărat pentru tine și cei dragi. Apartamentul în care vă mutați trebuie să fie locul în care fiecare dintre voi poate spune că se simte încă din prima clipă acasă.

Blocurile noi din București sunt gândite astfel încât să le ofere locatarilor condiții de trai moderne și confortabile, însă cum te asiguri că alegi complexul rezidențial potrivit pentru întreaga familie? Află în continuare ce facilități ar trebui să îți ofere acesta și care sunt factorii de care este bine să ții cont în alegerea viitorului apartament.

Alege un complex rezidențial situat într-o zonă potrivită pentru întreaga familie

Zona în care vei locui este un factor extrem de important pentru calitatea vieții, în special într-un oraș ca Bucureștiul. Distanțele mari și traficul intens pot fi o problemă dacă familia ta se mută la periferie sau într-un cartier unde nu există metrou. Prin urmare, este bine să te asiguri că ansamblul rezidențial pe care îl alegi îți oferă acces la toate facilitățile necesare unei familii:

  • Acces la mijloace de transport în comun - chiar dacă ai mașină, uneori ai putea avea nevoie să te deplasezi cu metroul, mai ales la orele de vârf sau în zilele cu condiții meteo nefavorabile. Transportul în comun e un avantaj considerabil, care va oferi familiei tale un plus de mobilitate.
  • Parcuri și spații verzi - când locuiești în mediul urban, ai nevoie deseori să evadezi din aglomerație și să îți încarci bateriile în natură. Dacă locuiești în apropierea unui parc, te poți bucura oricând de plimbări relaxante, poți face jogging sau îți poți duce copiii la joacă. Imaginează-ți, de exemplu, că ai locui în Vivenda Residencias. În doar câteva minute poți ajunge la parcul IOR-Titan, unul dintre cele mai frumoase și verzi locuri din capitală.
  • Școli și grădinițe - în cazul în care ai deja copii sau plănuiești să îi ai în viitor, accesul la școli, grădinițe și creșe este esențial. Dacă zona în care locuiești nu îți oferă astfel de facilități, va trebui să pierzi zilnic zeci de minute sau chiar ore întregi în trafic, pentru a ajunge la unitatea de învățământ unde sunt înscriși copiii.
  • Locuri de joacă pentru copii - un complex rezidențial potrivit pentru întreaga familie ar trebui să aibă în apropiere zone de joacă bine întreținute și sigure pentru cei mici. Aceste locuri devin adesea puncte de întâlnire pentru părinți și copii, favorizând interacțiunea socială.
  • Supermarketuri și malluri - știi acele momente în care descoperi că trebuie să mergi la cumpărături după ce ai ajuns deja acasă? Dacă lângă blocul tău se află supermarketuri și malluri, ai mereu acces la lucrurile de care ai nevoie.
  • Opțiuni de divertisment - serile în familie pot fi și mai plăcute când îi inviți pe cei dragi la teatru, la cinema sau la un restaurant cochet. Asigură-te că zona în care te muți îți oferă suficiente variante pentru petrecerea timpului liber.

Citește și Tendințe în imobiliare 2023/2024: de ce merită să cumperi un apartament nou în București

Optează pentru un complex rezidențial cu locuințe spațioase și bine compartimentate

Dimensiunea și compartimentarea apartamentului sunt două aspecte esențiale pentru o viață confortabilă, mai ales pentru o familie. O locuință spațioasă și decomandată oferă suficientă intimitate, precum și posibilitatea de a amenaja camerele în funcție de preferințele și nevoile fiecărei persoane. Poate că ai nevoie de un birou în care să lucrezi de acasă sau de o cameră pentru cei mici - un apartament modern, bine compartimentat, îți oferă numeroase opțiuni de amenajare. În plus, un apartament spațios îți permite să organizezi activități distractive în familie - seri de filme sau de jocuri, mese cu prietenii și petreceru pentru cei mici.

Nu uita să te asiguri că noua locuință îți oferă și suficient spațiu de depozitare, pentru a te putea organiza cât mai ușor. Dacă te muți într-un complex rezidențial ca Vivenda Residencias, poți solicita contra cost personalizarea apartamentului - te vom ajuta inclusiv cu montarea dulapurilor încastrate, realizate din materiale de calitate și finisate cu mânere discrete și funcționale.

Citește și Sfaturi de la designerii și arhitecții Hercesa: idei pentru amenajarea unui apartament de vis

Verifică detaliile legate de confortul termic și eficiența energetică

Un apartament bine izolat termic menține confortul în orice sezon, ceea ce reprezintă un aspect important pentru orice familie. Asigură-te că ansamblul rezidențial în care urmează să te muți dispune de izolație termică de calitate, care va contribui la menținerea temperaturii optime în locuință, reducând necesitatea de a folosi în exces sistemele de încălzire sau răcire. 

De asemenea, interesează-te cu privire la distribuția agentului termic, un subiect delicat pentru locuitorii capitalei. În ultimii ani, numeroase zone din București au avut probleme cu furnizarea căldurii și a apei calde, așa că este bine să te asiguri că familia ta nu va întâmpina astfel de dificultăți. Optează pentru un complex rezidențial care utilizează sisteme de încălzire și răcire eficiente din punct de vedere energetic, astfel încât să te bucuri de confort termic, dar și de facturi reduse.

Apartamentele din Vivenda Residencias sunt construite cu materiale și finisaje de cea mai bună calitate, dispun de centrală proprie și încălzire în pardoseală. În plus, ai posibilitatea de a solicita contra cost și montarea aerului condiționat - un atu pentru verile caniculare din capitală.

Citește și Cum să îți planifici bugetul pentru achiziționarea unei locuințe noi

Întreabă dacă poți achiziționa un loc de parcare în cadrul complexului rezidențial

Propriul spațiu de parcare este extrem de important în București, unde deseori ai nevoie de noroc și viteză de reacție pentru a găsi un loc în care să lași mașina. Un spațiu de parcare personal înseamnă că nu-ți vei face niciodată griji când sosești acasă de la lucru sau de la cumpărături. Totodată, mașina ta va fi mai protejată decât în cazul în care ai lăsa-o pe stradă, reducându-se riscul de furt sau vandalism.

Dacă alegi un apartament în Vivenda Residencias, ai posibilitatea să îți achiziționezi și propriul spațiu de parcare. Iar pentru că știm că traficul din capitală te obligă uneori să îți lași mașina acasă, mai avem o veste bună: complexul nostru rezidențial se află la doar câteva minute de mers pe jos de stația de metrou.

Interesează-te cu privire la locatarii actuali

Atunci când în locul în care te muți găsești o comunitate de vecini cu care te înțelegi bine, calitatea vieții tale poate crește considerabil. Îți aduci aminte vremurile din copilărie, când aveai prieteni în bloc, iar părinții tăi se vizitau deseori cu vecinii? Dacă ai trăit astfel de momente, cu siguranță te gândești cu drag la ele. Dacă nu, ai șansa să le descoperi, atâta timp cât te muți într-un complex rezidențial unde locatarii sunt oameni de vârsta ta, cu hobby-uri și preocupări similare.

În Vivenda Residencias vei descoperi o comunitate ca o a doua familie, în care locatarii leagă prietenii, copiii își găsesc parteneri de joacă, iar viața devine mult mai frumoasă. Un exemplu în acest sens este iarmarocul organizat în octombrie 2023 în cadrul complexului - prima ediție "Vivenda Yard Sale: vinde, cumpără sau schimbă" a reunit zeci de persoane și a fost o ocazie excelentă de socaializare între vecini.

Vrei să afli mai multe despre avantajele apartamentelor din Vivenda Residencias sau să discuți despre o ofertă pentru tine și familia ta? Te așteptăm în showroom pentru a te ajuta să găsești locul pe care îl vei numi acasă.

New call-to-action

Categorii: Vivenda Residencias

Abonează-te la blogul Vivenda

Cele mai citite articole