Cum sa ai un apartament sustenabil si eficient energetic

Viitorul locuințelor eco-friendly - tendințele în ceea ce privește sustenabilitatea și eficiența energetică

Așa cum am remarcat cu toții în ultimii ani, schimbările climatice au început să aibă tot mai mult impact asupra vieții noastre - structura anotimpurilor pare să se schimbe, verile sunt mai caniculare, iernile sunt mai uscate, temperaturile și fenomenele meteo ajung deseori la extreme. Aceste probleme pot duce nu doar la disconfort termic și facturi ridicate, pe fondul consumului crescut de gaz și electricitate - ci și la un viitor oarecum nesigur.

Din fericire, există schimbări pe care le putem face în prezent, pentru a putea îmbunătăți, puțin câte puțin, mersul lucrurilor. Iar una dintre aceste schimbări ține de spațiul în care trăim. Locuințele eco-friendly nu reprezintă doar o tendință, ci o necesitate pentru un viitor mai bun. Acestea sunt gândite pentru a reduce amprenta noastră de carbon, pentru a economisi resursele și a crea un mediu mai sănătos pentru noi și pentru cei dragi.

Află în cele ce urmează tot ce ar trebui să știi despre apartamentele eco-friendly și despre cum poți economisi energie și bani alegând o astfel de locuință.

Impactul construcțiilor sustenabile asupra mediului înconjurător

Construcțiile tradiționale au avut un impact major asupra mediului, prin utilizarea excesivă a resurselor naturale, emisiile de carbon ridicate și deșeurile rezultate. Spre deosebire de acestea, locuințele sustenabile iau în calcul fiecare aspect al procesului de construcție pentru a minimiza impactul negativ. De la utilizarea responsabilă a materialelor până la procese de lucru automatizate și elemente care să asigure eficiența energetică, niciun detaliu nu este lăsat la voia întâmplării. 

În Vivenda Residencias, punem preț pe conceptul eco-friendly, pentru că vrem să îți oferim apartamente moderne și confortabile, realizate după cele mai noi standarde de siguranță și sustenabilitate. Poiectăm locuințele adaptând soluții de construcție inovatoare și produse de calitate, iar apartamentele noastre beneficiază de o înaltă eficiență energetică.

Locuințele inteligente - ce presupune conceptul de smart home

O locuință inteligentă, cunoscută și sub denumirea de smart home, este prevăzută cu dispozitive și tehnologii care permit controlul și monitorizarea sistemelor pe care le utilizezi zi de zi: climatizare, iluminatul, măsurile de securitate, aparatele electrocasnice. Astfel, poți gestiona totul chiar și de la distanță și poți automatiza numeroase procese, astfel încât locuința să se adapteze nevoilor tale și să-ți ofere tot confortul de care ai nevoie. De exemplu, poți ajusta temperatura din locuință de la distanță, prin intermediul smartphone-ului sau a asistenților vocali, poți programa aspiratorul să înceapă singur curățenia și poți schimba intensitatea luminii fără a fi necesar să te ridici din pat.

Pe lângă gradul crescut de confort, o locuință inteligentă poate fi și eco-friendly, pentru că îți permite să gestionezi mai bine resursele. Să spunem că ai centrală termică și îți montezi un termostat wi-fi smart. Acesta îți va permite să setezi temperatura dorită de pe telefon, de la distanță, astfel încât să nu consumi energie și gaz atunci când nu ești acasă. Totodată, termostatul se poate adapta la obiceiurile tale, optimizand lunar consumul energetic.

Citește și Ce nu ar trebui să lipsească din viitorul tău apartament

Cum îți amenajezi un apartament eco friendly și eficient din punct de vedere energetic

Dacă vrei să poți contribui la un mediu mai sănătos și în același timp să îți reduci cheltuielile lunare, poți realiza chiar tu câteva schimbări importante în apartament:

  • Asigură-te că locuința este bine izolată, pentru că acest lucru te va ajuta să economisești energie și să te bucuri de un plus de confort termic. Verifică ferestrele și ușile, iar dacă observi fisuri, etanșează-le corespunzător. În cazul în care plănuiești o schimbare de locuință, optează pentru un apartament nou, precum cele din Vivenda Residencias. Îți garantăm că blocurile și apartamentele noastre beneficiază de un grad înalt de izolație, pentru a-ți asigura temperatura optimă și a scădea consumul energetic.
  • Becurile LED sau cele economice sunt o alegere excelentă, deoarece consumă mult mai puțină energie și durează mult mai mult. Dacă achiziționezi un apartament în Vivenda Residencias, poți opta pentru personalizarea sa contra cost și te vom ajuta cu montarea spoturilor LED cu o durată de viață mai mare de 50.000 de ore, ce oferă o economie de energie semnificativă.
  • Montează-ți centrală termică și folosește un termostat programabil, ce îți permite să ajustezi temperatura în funcție de programul tău. Astfel, poți economisi energie atunci când nu ești acasă și poți seta termostatul să pornească încălzirea înainte de a te întoarce, pentru a reveni într-un mediu confortabil. Pentru perioada verii, alege un sistem de aer condiționat eficient din punct de vedere energetic. În apartamentele din Vivenda Residencias poți opta contra cost pentru instalarea aerului condiționat multisplit, cu sistem de economie a energiei tip Inverter.
  • Înlocuiește electrocasnicele vechi cu modele eficiente din punct de vedere energetic. Verifică eticheta de eficiență energetică și alege aparatele cu un clasament A sau A+, pentru a economisi energie pe termen lung. De asemenea, deconectează electrocasnicele atunci când nu sunt în uz, pentru a evita consumul din stand-by. 
  • Investește în tehnologie inteligentă, precum prizele și iluminatul controlate prin voce, ce îți permit să monitorizezi și să controlezi consumul de energie. Poți să-ți programezi sistemul de iluminat și să-l controlezi de la distanță, astfel încât să economisești curentul consumat.
  • Discută cu familia ta despre cum puteți optimiza consumul lunar, fără a fi necesare sacrificii. De exemplu, aveți grijă să nu lăsați apa deschisă sau lumina aprinsă atunci când părăsiți încăperea.

Așa cum observi, ține de noi să facem alegeri responsabile, care să ne ofere confort în prezent, protejându-ne în același timp viitorul. În proiectele Hercesa suntem conștienți de acest aspect și punem accentul pe sustenabilitate, realizând locuințe durabile și eficiente din punct de vedere energetic. De la modul de lucru până la tehnologiile și materialele folosite, niciun detaliu nu rămâne la voia întâmplării. Te așteptăm și pe tine să descoperi apartamentele din Vivenda Residencias și să te convingi. Programează chiar acum o vizionare!

New call-to-action

Categorii: Vivenda Residencias

Abonează-te la blogul Vivenda

Cele mai citite articole