Ce sa intrebi cand cumperi un apartament nou

Ce trebuie să știi când cumperi un apartament de la dezvoltator

Apartamentele achiziționate de la dezvoltator îți oferă toate avantajele unui nou început: ești primul proprietar al locuinței, instalațiile, ușile și pereții sunt în stare impecabilă, iar negocierile nu tergiversează în funcție de cerințele proprietarului.

Pe lângă aceste aspecte, dacă alegi un dezvoltator de încredere, care deja a finalizat cu succes și alte blocuri de apartamente, ai certitudinea că nu vei avea probleme nici înainte, nici după mutare. Iată în continuare ce trebuie să știi când cumperi un apartament de la dezvoltator.

Vizionarea și procesul decizional - nu ezita să pui întrebări și să inspectezi zona și blocurile

Este firesc să îți dorești ca, înainte de a achiziționa un apartament, să ai la dispoziție toate detaliile necesare pentru a lua o decizie informată.

De aceea, un dezvoltator de încredere te va încuraja să vii la fața locului pentru o vizionare și îți va arăta principalele aspecte de interes: schița apartamentului, facilitățile cartierului, eventual chiar un model de locuință, pentru a-ți face o imagine asupra viitoarei tale case.

Totodată, dezvoltatorul va discuta cu tine despre opțiunile pe care le ai mai departe: rezervarea apartamentului, actele necesare, termenii contractuali și modalitățile de plată.

Citește și: Apartament de la dezvoltator în București: cum îți alegi cartierul rezidențial în care vei locui

Nu ezita, la rândul tău, să pui toate întrebările care îți permit să faci alegerea fără o urmă de ezitare. Interesează-te cu privire la structura blocului și la materialele de construcție, întreabă ce fel de instalații și obiecte sanitare se folosesc, precum și ce opțiuni de personalizare a apartamentului poți avea.

E util să îți clarifici și eventualele aspecte legale pe care dezvoltatorul ar putea omite să le precizeze cum ar fi ce se întâmplă dacă anulezi rezervarea inițială a apartamentului sau ce clauze conține antecontractul de vânzare-cumpărare.

Citește și: Vivenda Residencias - toate detaliile pe care vrei să le știi despre construcție și finisaje

Documentele puse la dispoziție de dezvoltator - ce acte poți solicita

Pentru a verifica detaliile expuse de dezvoltator, dar și pentru a te asigura că viitoarea locuință întrunește toate condițiile legale necesare, poți solicita și următoarele acte:

● Autorizația de construcție a imobilului.

● Un extras de Carte Funciară sau alte acte de proprietate ale terenului pe care se construiește

● Modelul de contract de rezervare/ antecontract, pentru a înțelege termenii legali de cumpărare a locuinței.

Verifică întotdeauna termenii și condițiile din antecontractul de vânzare-cumpărare sau din contractul de rezervare, înainte de a semna, pentru a înțelege care sunt consecințele nerespectării angajamentului pentru fiecare dintre părți.

Citește și: Ce facilități îți oferă complexul rezidențial Vivenda Residencias București

Posibilitatea de a rezerva apartamentul dorit și metodele de plată

Dacă ai găsit un apartament pe placul tău în București și vrei să te asiguri că nu îl pierzi, este bine să recurgi rapid la rezervarea acestuia, semnând actele necesare și achitând un avans, care va fi scăzut din suma totală.

Spre exemplu, în Vivenda Residencias București îți poți rezerva apartamentul dorit, iar suma respectivă se va scădea din restul care rămâne de achitat din prețul locuinței la momentul semnării antecontractului de vânzare-cumpărare.

Un alt aspect important de știut din primul moment este modul în care poți realiza plata viitorului apartament. Interesează-te care este valoarea avansului din preț care trebuie achitat la semnarea antecontractului de vânzare-cumpărare și dacă există posibilitatea eșalonării acestuia pe durata construcției, până la semnarea contractului final de vânzare.

Nu în ultimul rând, întreabă dacă apartamentul poate fi achiziționat și cu loc de parcare, pentru a te asigura că dispui și de această facilitate.

Îți dorești să afli mai multe despre achiziționarea unui apartament nou în cartierul Vivenda Residencias? Te așteptăm la o vizionare, pentru a discuta toate detaliile necesare și a descoperi toate facilitățile apartamentelor și ale zonei în care este situat complexul.

 

New call-to-action

 

Categorii: Vivenda Residencias

Abonează-te la blogul Vivenda

Cele mai citite articole