Cum cumperi un apartament nou în București

Cum cumperi un apartament nou în București

Tuturor ne plac lucrurile simple, pe care le putem rezolva rapid și fără multe formalități. De aceea, când vine vorba de o achiziție importantă, precum cumpărarea unui apartament, ne pregătim pentru un proces complicat și obositor.

Pentru a te ajuta să te bucuri cât mai curând de locuința mult visată, ți-am pregătit un scurt ghid, din care vei afla ce pași ai de parcurs pentru a-ți cumpăra un apartament nou în București, în cadrul complexului de apartamente noi din sectorului 2, Vivenda Residencias.

Gândește-te la tipul de apartament pe care îl dorești și programează o vizionare

Este important ca noua ta locuință să răspundă cu adevărat nevoilor tale și să te facă să te simți acasă încă din prima zi. De aceea, atunci când iei decizia de achiziție, asigură-te că apartamentul ales bifează toate criteriile pe care le consideri esențiale.

Dacă vrei să fii aproape de centrul orașului și să ajungi rapid în orice zonă din București, ar trebui să alegi un cartier ușor accesibil, cu o stație de metrou în proximitate. Calitatea materialelor de construcții, arhitectura interioară a apartamentului și suprafața acestuia sunt, de asemenea, aspecte care nu ar trebui să sufere compromisuri.

Dacă îți dorești să locuiești într-un apartament nou, modern, bine compartimentat și realizat din materiale de cea mai bună calitate, cu finisaje premium, Vivenda Residencias este varianta pe care merită să o iei în calcul.

În plus, complexul rezidențial îți oferă acces facil la metrou, tramvai și autobuze, pentru a te bucura de libertatea de mișcare de care ai nevoie. Îți punem la dispoziție diverse tipologii de apartamente în sectorul 2 din București, din care poți alege varianta care ți se potrivește, iar consultanții noștri te așteaptă oricând la o vizionare. Odată ce mergi la vizionare, ești cu un pas mai aproape de locuința mult visată. În cadrul vizionării poți vedea exact cum arată cartierul, ce structură au apartamentele și ce facilități ai în zonă.

Decizia e întotdeauna mai simplă atunci când te afli la fața locului și vezi cu ochii tăi toate aspectele care te interesează. De exemplu, ce ai spune de un apartament nou în blocul L, cel mai nou proiect al cartierului, situat în imediata apropiere a supermarketului Lidl? Blocul are un concept modern, cu două apartamente pe fiecare etaj. Termenul de finalizare este în mai 2024, iar tipurile de locuințe disponibile sunt apartamente cu 3 și 4 camere, cu suprafețe utile totale cuprinse între 82 mp și 115 mp.

Citește și: Ce pași urmezi pentru a-ți cumpăra un apartament în Vivenda Residencias

Rezervă-ți apartamentul dorit

În lumea imobiliară lucrurile avansează destul de rapid, iar apartamentele din orașele mari se vând într-un ritm accelerat, mai ales dacă se află într-o zonă bună. De aceea, dacă ai în vedere un apartament într-un bloc nou, care e în curs de construcție, este recomandat să achiți un avans prin care te asiguri că locuința rămâne a ta și nu este achiziționată de o altă persoană.

De exemplu, pentru apartamentele din blocurile noi Vivenda Residencias aflate în sectorul 2 din București, poți achita costul de rezervare, care pornește de la 1500 de euro +TVA în cazul unei garsoniere și ajunge la 5000 de euro pentru o locuință cu 4 camere.

Nu îți face griji, pentru că această sumă se scade din costul final al apartamentului, deci nu este o taxă, ci mai degrabă un avans necesar pentru a te asigura că devii proprietarul locuinței dorite.

Citește și: Ce variante de finanțare ai la achiziția unui apartament de patru camere într-un bloc nou din București?

Semnează antecontractul și stabilește detaliile finale legate de personalizare și finisaje

Atunci când semnezi antecontractul de vânzare-cumpărare, ți se va solicita un avans, urmând ca plata finală să se achite la semnarea contractului. Avansul pentru un apartament în Vivenda Residencias este în valoare de 15% din valoarea locuinței și se poate plăti eșalonat: 11% atunci când faci rezervarea, iar restul de 4% pe măsură ce se execută construcția.

Practic, acesta este penultimul pas înainte de plata finală și de semnarea contractului prin care intri în posesia apartamentului. Acum este momentul să discuți și despre personalizarea locuinței, pentru că vei putea să decizi ce finisaje dorești când vine vorba de culoarea vopselei, tipul de gresie și faianță, parchetul folosit și tipul de uși interioare.

Citește și: De ce să achiziționezi apartamente noi direct de la dezvoltator în București?

În plus, dacă vrei ca lucrurile să fie și mai simple și să te poți muta într-un apartament pe măsura visurilor tale, experții Hercesa te pot ajuta și cu personalizarea contra cost, care presupune montarea paravanelor de sticlă pentru duș, a oglinzilor și mobilierului pentru baie, instalarea aerului condiționat și a spoturilor LED, montarea prizelor suplimentare și instalarea dulapurilor încastrate.

Tot acum poți discuta despre achiziționarea unui loc de parcare, fie că îl preferi subteran sau suprateran. Semnează contractul de vânzare-cumpărare, achită diferența de preț și fii gata să îți amenajezi noul apartament

Dacă până acum procesul de cumpărare a presupus o serie de decizii, acum vine momentul cel mai plăcut: finalizarea achiziției și pregătirile de mutare. Poți începe să te gândești deja la mobila pentru living, la amenajarea dormitorului sau la acel colț pentru citit și relaxare, la care visai de mult timp.

În cazul în care ai ales să cumperi un apartament în Vivenda Residencias, ultimul pas presupune să achiți diferența de 85% din cost și să semnezi contractul de vânzare-cumpărare. Ca opțiuni de finanțare, poți plăti cash, dacă dispui de suma integrală sau te poți adresa către o bancă prin care să obții un credit ipotecar sau un credit de nevoi personale. Experții în finanțe subliniază faptul că în momentul de față cea mai avantajoasă opțiune este plata cash, care te ajută să eviți fluctuațiile dobânzilor.

Îți dorești să te bucuri cât mai curând de noua ta locuință modernă și confortabilă, situată în sectorul 2 al capitalei? Te așteptăm la o vizionare pentru a-ți cunoaște viitorul apartament din Vivenda Residencias!

New call-to-action

 

Categorii: Vivenda Residencias

Abonează-te la blogul Vivenda

Cele mai citite articole