curatenie, igienizare apartament

Cum dezinfectezi apartamentul în timpul pandemiei de Coronavirus

Curățenia locuinței este întotdeauna o prioritate. Este însă cu atât mai mult în momentul de față, când specialiștii ne recomandă să fim extrem de atenți atunci când ne igienizăm apartamentul, pentru a minimiza riscul de îmbolnăvire cu Coronavirus.

Pentru acest motiv, ca parte din misiunea noastră de a o oferi, în limita competențelor noastre, maximă siguranță pentru locatarii complexului Vivenda Residencias, pentru ca toți să se simtă protejați acasă, am alcătuit un scurt ghid de dezinfectare a spațiului în care locuiești.

Sperăm ca acest mic ghid să-ți fie de folos și să te ajute să te asiguri că apartamentul tău este un loc sigur pentru tine și familia ta.

Pasul 1: Păstrează curățenia strictă încă de la intrarea în apartament

Chiar dacă holul blocului este curățat în mod regulat, atunci cât vii de afară poți risca să aduci virusul pe haine sau pe tălpile pantofilor. Îți recomandăm, prin urmare, să ai la intrarea în apartament un preș îmbibat în clor sau alt dezinfectant recomandat pentru această situație, pe care să îți lași încălțămintea de fiecare dată când intri în casă.

De asemenea, este bine să îți scoți cât mai rapid hainele purtate în oraș și să le lași pe un suport de haine de pe balcon sau să le pui direct în mașina de spălat, având grijă să nu te mai atingi cu hainele purtate afară de niciun alt obiect sau suprafață din casă.

Pasul 2: Evită contactul cu obiectele sau suprafețele din casă înainte de a-ți dezinfecta mâinile

Nu atinge comutatorul sau alte obiecte din apartament până nu te-ai spălat pe mâini cu apă și săpun, pentru a evita contaminarea. 

Totuși, dacă se întâmplă să le atingi involuntar, șterge-le cu o cârpă îmbibată în dezinfectant sau cu un șervețel antibacterian recomandat de autorități pentru această situație. Dezinfectează la final și clanța ușii de la intrare, precum și cheile și ochelarii de vedere sau de soare. 

Dacă ai în geantă obiecte pe care le-ai folosit la cumpărături - cardul, portofelul etc. - nu uita să le ștergi și pe acestea. Și acordă o importanță crescută dezinfectării telefonului mobil, pentru că este un obiect pe care îl atingi frecvent.

Citește și: Vivenda Residencias - o comunitate ca o familie și pe timp de carantină

Pasul 3: Curăță frecvent gresia, parchetul și covoarele cu substanțe dezinfectante

Fără a însemna că trebuie să te dedici non stop curățeniei în apartament, te încurajăm să ștergi în mod frecvent suprafețele pe care calci, mai ales dacă ieși zilnic sau frecvent din casă. Poți folosi substanțe pe bază de clor sau alcool, în funcție de tipul fiecărei suprafețe, însă poți apela și la aparate de curățat cu abur, care dezinfectează în lipsa substanțelor biocide, în funcție și de recomandările autorităților competente în domeniu. 

De asemenea, aspiratorul nu ar trebui să-ți lipsească din rutina săptămânală, pentru că te va ajuta să elimini praful acumulat pe podele și în spatele obiectelor de mobilier, praf care ar putea conține particule contaminate. 

Iar dacă folosești mătura, peria sau o cârpă specială pentru covoare, nu uita să le îmbibi în dezinfectant înainte de a te apuca de treabă. Vei avea astfel garanția că ai curățat covorul în mod eficient și vei evita și ridicarea prafului.

 

289290-P6O0FH-550

Pasul 4: Dezinfectează jucăriile celor mici, mai ales dacă acestea au stat pe podea

Celor mici le place să se joace pe jos, însă în perioada de față acest lucru poate fi periculos dacă încăperea nu este foarte bine igienizată. 

De aceea, pentru orice eventualitate, e bine să ștergi cu alcool, sau cu apă și săpun jucăriile care au rămas pe jos, înainte de a le pune la locul lor, precum și toate suprafețele atinse frecvent de copilul tău. Ai însă grijă cu modul de igienizare, ori de câte ori e vorba despre obiecte pe care copilul tău ar putea să pună direct sau indirect gura, pentru a evita riscul de intoxicare.

De asemenea, indeamnă-ți copilul să se spele cu atenție pe mâini atunci când veniți de afară și înainte de a vă așeza la masă, explicându-i de ce este important să facă acest lucru.

Citește și: Cum îți ajuți copilul să se distreze stând acasă în perioada carantinei

Pasul 5: După ce faci cumpărături, șterge orice loc pe care au stat plasele cu alimente

Odată ce vii de la supermarket, dar și când alegi să îți fie livrate cumpărăturile acasă, spală ambalajele cu apă și săpun și dezinfectează suprafețele pe care ai așezat pungile cu produse. 

Nu o considera o pierdere de timp, pentru că te va scuti de griji ulterioare.

Pasul 6: Aerisește cât mai des apartamentul

Chiar dacă nu ieși des din casă, ai nevoie de aer curat, care să îți mențină organismul în formă. În lipsa aerului, te vei simți obosit și lipsit de energie, nu te vei mai putea concentra la activitățile zilnice, iar sistemul tău imunitar va avea de suferit. Prin urmare, asigură-te că lași aerul proaspăt să pătrundă zilnic în apartament.

Urmează pașii de mai sus și te vei bucura de un apartament sigur și curat, în care îți va fi întotdeauna drag să locuiești.

 

ctanl3

 

Categorii: Vivenda Residencias

Abonează-te la blogul Vivenda

Cele mai citite articole