Eficiența energetică - apartamente noi Vivenda Bucuresti

Cât de mult contează eficiența energetică când cumperi un apartament nou?

Cauți să cumperi un apartament nou în București? Printre aspectele principale de care să ții cont se numără și eficiența energetică a unui apartament.

Atunci când construiești cu grijă față de mediu, față de vecini și de comunitate, înseamnă că vizezi materiale de construcție și finisaje atent alese pentru a nu produce impact negativ asupra climei și a mediului înconjurător.

Apartamentele eficiente din punct de vedere energetic reduc consumul inutil de energie. De asemenea, materialele din care sunt realizate reduc emisiile de gaze cu efect de seră.

Astfel, apartamentele din blocurile noi Vivenda oferă simultan condiții de viață mai sănătoase și oferă proprietarilor economii semnificative de bani, față de cele convenționale.

Citește și: Achiziția unui apartament în blocurile noi din București

Ce înseamnă eficiența energetică sau termică a unui apartament?

Eficiența energetică și eficiența termică a unui apartament se traduc în proiectarea clădirii după anumite criterii și standarde de construcție și în utilizarea unor materiale care lucrează împreună a satisface aceste standarde.

De asemenea, performanţa energetică se referă la energia efectiv consumată pentru a răspunde nevoilor legate de încălzirea și răcirea apartamentului, prepararea apei calde de consum, ventilarea spațiului şi iluminatul.

Citește și: La ce să fii atent când cumperi un apartament

Ce influențează eficiența termică?

Mai mulți factori sunt cuprinși în calcularea eficienței termice a unui proiect rezidențial, iar blocurile noi Vivenda au fost proiectate și gândite pentru a fi îmbunătățite cu strategii și materiale eficiente din punct de vedere termic.

Unii dintre factori care lucrează împreună includ materialele de construcție, anvelopa clădirii și noi, ocupanții, beneficiarii apartamentului.

Citește și: Ce să întrebi când cumperi un apartament

Aspectul și materialele de construcție

În Complexul Vivenda Residencias, apartamentele sunt realizate la standarde superioare de calitate. Apartamentele sunt executate cu structură de tip beton armat cu nucleu central și diafragme perimetrale, pe o fundație de tip radier general.

Pardoselile sunt acoperite cu parchet laminat din clasa de trafic 32, montat flotant peste folie dedicată. Băile au pardoseli din plăci ceramice, iar balcoanele sunt prevăzute cu gresie antiderapantă pentru exterior.

Pereții exteriori sunt groși de 30 cm iar fațada este realizată cu elemente de închidere din beton și bloc ceramic sau BCA, cu sistem de izolare și finisare de tip termosistem.

Acesta este format din izolație din polistiren și vată minerală, plasă din fibră de sticlă și tencuială decorativă.

Citește și: Vivenda Residencias - toate detaliile pe care vrei sa le știi despre construcție și finisaje

Izolația termică

Apartamentele eficiente din punct de vedere energetic sunt bine izolate și sigilate. Acest aspect este extrem de important în decizia de a achiziționa o nouă locuință, pentru că influențează semnificativ costurile cu facturile la utilități. Într-un bloc vechi, există pierderi de căldură foarte mari.

Fisurile ascunse, gurile de ventilație, găurile de cablare și iluminatul încastrat, în special în apartamentele vechi, pot permite un flux de aer la fel de mare ca o fereastră deschisă.

De exemplu, într-un spațiu neizolat aerul preia căldură din partea caldă a peretelui și apoi circulă către peretele rece, unde pierde căldura. Căldura se deplasează oriunde există o diferență de temperatură, iar majoritatea clădirilor mai vechi sunt atât de slab construite încât, chiar și după o activitate extinsă de renovare, nu se va ajunge la cheltuieli de întreținere optime.

Mulți oameni cred că cele mai multe pierderi de căldură se realizează prin tavan. Nu este neapărat așa. Căldura se mișcă în orice direcție, în sus, în jos sau lateral, atâta timp cât se deplasează de la un punct cald la unul mai rece.

În apartamentele noi din complexul Vivenda Residencias, beneficiezi de tâmplărie PVC cu sticlă termoizolantă în trei straturi, și încălzire în pardoseală - toate contribuind la păstrarea unor temperaturi constante și a unui climat interior plăcut.

Citește și: Ce este mai important, când achiziționezi un apartament nou în București: compartimentarea sau suprafața?

Sistemele de încălzire și răcire

Acestea pot fi responsabile pentru până la jumătate din energia consumată în apartamentul tău.

Cantitatea de energie - gaz și electricitate - pe care o folosim sau o risipim are un impact direct asupra mediului și asupra portofelelor noastre.

Comportamentul utilizatorului

Modul cum folosim fiecare dintre no energia joacă un rol destul de important. A fi eficient din punct de vedere energetic reprezintă opusul irosirii de energie. Pur și simplu înseamnă să folosești mai puțină energie pentru a efectua o acțiune, cum ar fi aprinderea unei lumini, utilizarea mașinii de spălat sau încălzirea apartamentului.

Este indicat să dotezi apartamentul cu echipamente electronice, electrocasnice și becuri eficiente din punct de vedere energetic. De la mașini de spălat la frigidere și congelatoare, toate au o etichetă de produs ce furnizează informaţii despre clasa de eficienţă energetică.

Un apartament este și funcționează ca un sistem. Toate elementele unei locuințe, mediul înconjurător și climatul interior, anvelopa clădirii, sistemele electrice și mecanice și activitățile beneficiarului se afectează reciproc.

Acest cumul de factori afectează performanța energetică a apartamentului, iar secretul evitării problemelor constă în înțelegerea acestor relații.

Citește și: 5 motive pentru care merită să locuiești în ansamblul de blocuri noi Vivenda Residencias, București

Cum spuneam, avantajele din punct de vedere al eficienței energetice ale apartamentelor din complexul rezidențial nou Vivenda Residencias includ:

● pereți exteriori groși de 30 cm;

● fațadă cu elemente de închidere din beton și bloc ceramic sau BCA cu sistem de izolare și finisare de tip termosistem, format din izolație din polistiren și vată minerală, plasă din fibră de sticlă și tencuială decorativă - care asigură o eficiență termică ridicată;

● tamplarie PVC cu sticlă termoizolantă cu 3 foi de sticlă și cameră dublă - care de asemenea contribuie la o bună eficiență energetică.

Descoperă mai multe avantaje ale complexului de blocuri noi Vivenda Residencias din București și contactează-ne pentru a programa o vizionare a viitoarei tale case!

New call-to-action

 

Categorii: Vivenda Residencias

Abonează-te la blogul Vivenda

Cele mai citite articole