garsoniere, apartamente 2 camere - blocuri noi Vivenda Bucuresti

Garsonieră sau apartament de două camere?

Atunci când nu ai o familie numeroasă sau dorești să te muți singur, te orientezi în general către una dintre cele două variante: o garsonieră spațioasă sau un apartament cu 2 camere. Ambele variante au plusuri demne de luat în calcul, însă în funcție de anumiți factori poți face mai ușor departajarea, alegând soluția ideală pentru nevoile tale.

Află în continuare care sunt avantajele fiecărei variante, pentru a putea stabili ce ți se potrivește mai bine, o garsonieră sau un apartament cu 2 camere:

Spațiul unei garsoniere vs. cel al unui apartament cu 2 camere și soluțiile de amenajare

Din punct de vedere al spațiului, între garsonieră și apartamentul cu 2 camere nu sunt întotdeauna diferențe notabile. Poți întâlni garsoniere care să fie aproape la fel de mari ca un apartament de 2 camere, precum și apartamente de 2 camere mai mici, care să nu îți ofere prea mult loc de amenajare.

În Vivenda Residencias, de exemplu, vei găsi garsoniere spațioase, ce îți permit să ai destulă libertate de mișcare și un confort ridicat. Totodată, apartamentele cu două camere sunt de mai multe tipuri și mărimi, așa că poți face alegerea în funcție de spațiul pe care ți-l dorești și de configurarea locuinței cea mai potrivită gusturilor tale.

Pe parte de amenajare, ambele variante îți oferă posibilitatea de a aranja locuința așa cum visezi, atâta timp cât dezvoltatorul respectă un aspect important: o bună compartimentare a apartamentului, adică exact cerința pe care o îndeplinesc apartamentele din complexul rezidențial Vivenda Residencias.

Citește și: Vino și tu în comunitatea Vivenda Residencias - alege din 88 de locuințe noi

Costurile pentru garsoniera versus apartament cu 2 camere

Bugetul reprezintă de multe ori un factor important de departajare în momentul achiziției unei locuințe. Garsonierele tind să fie mai ieftine decât apartamentele cu 2 camere, așa că pentru o singură persoană sau un cuplu tânăr sunt de obicei variantele preferate.

Pe de altă parte, dacă vrei să cumperi locuința ca investiție, pentru a o închiria ulterior, e bine de știut că tendințele din piață se îndreaptă atât către garsoniere spațioase, cât și către apartamente cu 2 camere.

Nu în ultimul rând, în ceea ce privește costurile de întreținere, te vei bucura să afli că nu există o diferență substanțială între o garsonieră și un apartament cu 2 camere, în special în cazul blocurilor noi.

apartamente 2 camere - blocuri noi Vivenda Bucuresti

Intimitatea și spațiul personal oferite de fiecare variantă

Dacă dorești să ai propria cameră sau să beneficiezi de un living și un dormitor, apartamentul cu 2 camere este cea mai bună alegere. Totuși, și în cazul garsonierelor, dacă sunt bine configurate și în funcție și de modul în care vei alege să decorezi locuința, vei putea delimita spațiul de dormit de cel de zi, astfel încât să ai intimitatea pe care ți-o dorești.

Cu puțină imaginație și pricepere, o garsonieră poate deveni aproape la fel de spațioasă și ofertantă ca un apartament de 2 camere.

Citește și: Ce să întrebi când cumperi un apartament

Concluzie: garsonieră sau apartament de 2 camere?

În final, decizia depinde de ceea ce simți că ți se potrivește mai bine: o garsonieră poate fi perfectă atunci când visezi la un spațiu cochet și ușor de întreținut, în care să ai totul la îndemână. În schimb, dacă preferi să separi mai clar biroul sau camera de zi de dormitor, sau dacă împarți locuința cu cineva, apartamentul cu 2 camere devine varianta ideală.

În cazul unei investiții, ambele tipuri de locuințe au un potențial ridicat și o valoare ce va crește cu siguranță în timp.

New call-to-action

 

Categorii: Vivenda Residencias

Abonează-te la blogul Vivenda

Cele mai citite articole