in ce perioada a anului cumperi apartamente - vivenda residence

În ce perioadă a anului e bine să cumperi un apartament

Te-ai întrebat până acum dacă există anumite perioade ale anului în care ai mai multe șanse de a găsi apartamentul la care visezi? În cazul în care cauți răspunsul la această întrebare, ți-am pregătit o listă a aspectelor pe care este bine să le iei în calcul când alegi viitoarea ta locuință:

Cumpărarea apartamentului toamna

Toamna înseamnă de obicei multă concurență pe piața de imobiliare, mai ales dacă locuiești într-un oraș mare, precum București, unde studenții își caută în fiecare an cazare încă din luna septembrie. Mulți proprietari preferă în această perioadă să ofere apartamentele pentru închiriere, obținând astfel mai rapid un venit sigur de pe urma locuinței. Din acest motiv, te sfătuim să verifici în primul rând ofertele de apartamente noi, pentru că aici vei avea o plajă mai bogată din care să alegi.

Totodată, având în vedere concurența din piața imobiliară de la început de toamnă, te sfătuim să acționezi repede. De exemplu, odată ce ai văzut un apartament nou cu 2 camere care te interesează, încearcă să nu amâni prea mult decizia, pentru a nu pierde oferta dorită.

Din punct de vedere al mobilității, toamna este un anotimp perfect pentru vizionări: vremea este plăcută, iar detaliile legate de starea blocului sunt mai ușor de observat. Dacă în timpul iernii poți avea probleme de vizibilitate, iar vara vegetația te poate împiedica să vezi anumite aspecte, în timpul toamnei vei putea să analizezi cu atenție atât aspectul clădirii, cât și cartierul în care ai putea locui.

Traficul din zonă este și el un element important în decizia de cumpărare, așa că la început de an școlar poți observa cel mai bine cât timp îți ia să ajungi de la potențiala locuință până în centru, la locul de muncă sau la cel mai apropiat mall.

În ceea ce privește mutarea propriu-zisă, nu trebuie să îți faci griji pentru sosirea iernii: în special în cazul apartamentelor noi, ai posibilitatea de a cumpăra locuința chiar și când blocul este în faza de construcție, ceea ce înseamnă că îți poți planifica mai bine toate etapele mutării, inclusiv achiziționarea și transportul mobilei.

Achiziționarea unui apartament în sezonul rece

Iarna piața imobiliară este în general destul de redusă ca număr de oferte de vânzare apartamente. Nefiind o perioadă de vârf, vei găsi mai puține anunțuri și vei avea astfel un număr mai mic de variante din care să alegi. Totuși, având în vedere că nu multe persoane aleg să achiziționeze un apartament în timpul iernii, vânzătorii se vor concentra mai mult pe nevoile tale.

Pe de altă parte, vremea e și ea un factor la care ar trebui să te gândești atunci când plănuiești să cumperi un nou apartament. Astfel, dacă locuința este finalizată, ia în considerare că blocurile de locuințe pot fi mai greu de analizat în condiții de viscol și zăpadă puternică și, de asemenea, este posibil și ca un cartier să îți pară mai puțin fermecător în astfel de momente.

Cumpărarea apartamentului toamna

Achiziționarea unui apartament în timpul primăverii

Primăvara este un sezon preferat de mulți cumpărători de locuințe, printre altele și datorită faptului că programele de finanțare, precum Prima Casă, își reînnoiesc fondurile în această perioadă. Oferta de apartamente devine mai bogată la sfârșitul sezonului rece, iar odată cu sosirea primăverii tranzacțiile imobiliare se dezvoltă mai mult ca oricând.

Pe de altă parte, ca dezavantaj al cumpărării unui apartament primăvara, e bine de știut că în această perioadă vei avea mai multă concurență și se poate întâmpla să nu prinzi oferta dorită dacă stai prea mult pe gânduri.

Citește și: Ce să întrebi când cumperi un apartament

Cumpărarea apartamentului în perioada estivală

Similar cu piața imobiliară din timpul iernii, vei observa că vara nu este un sezon bogat din punct de vedere al ofertelor de vânzare. Dacă însă ai pus ochii pe un apartament dintr-un complex rezidențial care tocmai a lansat o nouă fază de dezvoltare, precum apartamentele noi din complexul rezidențial Vivenda Residencias, problema ofertei nu mai are însă de ce să te preocupe.

Vara este un moment propice achiziționării unui apartament, pentru că vei avea posibilitatea să îți faci mult mai ușor timp pentru vizionări, având în vedere că ziua este mai lungă și concediile îți permit mai multă libertate de mișcare. De asemenea orașele tind să fie mai puțin sufocate de trafic în timpul verii, așa că te vei putea deplasa ușor la locația dorită, pentru o vizionare.

Citește și: Ce pași urmezi pentru a-ți cumpăra un apartament în Vivenda Residencias

În ce perioadă a anului e bine să cumperi un apartament - concluzii

Așa cum ai observat, fiecare anotimp are avantajele și dezavantajele sale când vine vorba despre care este cel mai potrivit moment pentru a achiziționa o nouă locuință. Iar dacă ne gândim și la când este preferabil să te muți în noul apartament, un aspect foarte important de luat în calcul este cel al condițiilor meteo. Astfel, e de preferat să te muți într-o perioadă fără temperaturi extreme sau viscol, când îți va fi mai greu să transporți mobila sau să explorezi noul cartier în care vei locui.

Dacă îți dorești să faci parte din marea familie Vivenda Residencias, te așteptăm oricând la o vizionare, iar sfatul nostru este să nu aștepți foarte mult: am pus deja în vânzare apartamentele și garsonierele din noul bloc al complexului, așa că este momentul perfect să îți rezervi viitoarea locuință.

New call-to-action

 

Categorii: Vivenda Residencias

Abonează-te la blogul Vivenda

Cele mai citite articole