la ce sa fii atent cand cumperi apartament - vivenda residencias

La ce să fii atent când cumperi un apartament

Înainte de a te decide asupra apartamentului pe care dorești să îl cumperi, este bine să faci și câteva verificări, pentru a te convinge că viitoarea locuință îți oferă cele mai bune condiții de viață. Află în continuare la ce să fii atent când cumperi un apartament și ce întrebări ar trebui să adresezi dezvoltatorului sau proprietarului.

La ce să fii atent când cumperi un apartament - exterior

Primul lucru la care trebuie să te uiți este exteriorul blocului- acesta reprezintă o adevărată carte de vizită, care îți va da indicii cu privire la ce să te aștepți în continuare. Îți recomandăm să acorzi atenție fiecărui detaliu, de la vecini și aspectul clădirii până la zona în care se află situat blocul.

Localizare și împrejurimi

Pe anunțurile online, majoritatea locuințelor par situate în cartiere bune, aflate la mică distanță de centru. Adevărul nu este însă întotdeauna așa cum e prezentat, așa că este indicat să faci o vizită la fața locului și să cunoști zona înainte de a lua o decizie.

Verifică în primul rând dacă ai în apropiere mijloace de transport în comun - metrou, troleibuze, tramvaie. Metroul este un mare avantaj în București, așa că nu trece cu vederea acest aspect atunci când inspectezi cartierul în care plănuiești să locuiești. Iar dacă ai mașină, interesează-te și cu privire la posibilitatea achiziționării unui loc propriu de parcare.

De asemenea, este bine ca zona în care vei locui să fie una sigură și cu toate facilitățile necesare, pentru că acest detaliu va contribui la liniștea ta și a familiei tale. Nu uita să verifici dacă în cartier ai școli și grădinițe, spații verzi, parcuri și magazine sau supermarketuri. Garanția unei vieți comode ar trebui să cântărească mult în decizia ta finală.

Citește și: La ce etaje este bine să cumperi un apartament? Află cum faci alegerea

Aspect și materiale de construcție

Un bloc vechi, pe care se observă fisuri majore sau tencuială lipsă, este un prim indiciu că locuința ar putea să nu fie sigură. Chiar dacă nu este vorba de o clădire încadrată pe lista celor cu grad seismic ridicat, un bloc prost întreținut înseamnă pe termen lung probleme de structură, pe care e mai bine să le eviți.

Discută cu proprietarul sau agentul imobiliar despre materialele de construcție și asigură-te că acestea sunt de cea mai bună calitate. De exemplu, blocurile din Vivenda Residencias sunt construite cu cea mai mare grijă pentru siguranța locatarilor noștri, beneficiind de:

  • structură de tip beton armat cu nucleu central și diafragme perimetrale;
  • fundație de tip radier general;
  • pereți exteriori groși de 30 cm;
  • fațadă cu elemente de închidere din beton și bloc ceramic sau BCA cu sistem de izolare și finisare de tip termosistem, format din izolație din polistiren și vată minerală, plasă din fibră de sticlă și tencuială decorativă.

Comunitatea din care vei face parte

Indiferent de cât de sociabil ești, este ideal să locuiești într-o comunitate formată din oameni de încredere, cu care să poți comunica ușor și pe care să te poți baza. De aceea, dacă te muți într-un cartier în care locuiesc persoane apropiate ție ca vârstă, sunt șanse mari să te integrezi rapid. Cartierele noi sunt în general omogene când vine vorba de locuitori, ceea ce poate fi un avantaj major pentru oricine își dorește vecini amabili și prietenoși.

Citește și: Ce să întrebi când cumperi un apartament

6


La ce să fii atent când cumperi un apartament - interior

Apartamentul în care te muți trebuie să îți ofere tot confortul de care ai nevoie, să fie luminos, finisat cu materiale de calitate și bine compartimentat, astfel încât să nu îți producă probleme odată ce te instalezi în el. De aceea, este necesar să faci câteva verificări și în interiorul apartamentului, sau să ceri dezvoltatorului imobiliar planul locuinței și toate detaliile care te interesează cu privire la aceasta.

Instalații, finisaje, pereți

Instalațiile ar trebui să fie funcționale, să nu aibă fisuri și nici rugină. În privința pereților, verifică dacă aceștia sunt drepți, dacă au igrasie sau crăpături și inspectează calitatea vopselei sau tapetului. Dacă alegi să te muți într-un apartament nou cu 2 camere sau o garsonieră nouă din Vivenda Residencias, vei putea însă să scapi de aceste preocupări, achiziționând un apartament nou nouț, finisat cu grijă și cu materiale de calitate; în plus vei putea alege chiar tu vopseaua și finisajele, toate de calitate superioară.

Compartimentare

Este unul dintre cele mai importante aspecte de care ar trebui să ții cont în interiorul apartamentului. O bună compartimentare înseamnă că te vei putea folosi din plin de spațiul pe care îl ai la dispoziție, detaliu pe care îl punem mereu pe primul plan atunci când gândim arhitectura apartamentelor din Vivenda Residencias.

Urmează această listă scurtă de lucruri la care să fii atent când cumperi un apartament și vei face o alegere inspirată și, mai ales, bazată pe criterii practice.

Dacă te muți într-un bloc nou, vei evita foarte multe probleme legate de interiorul și exteriorul blocului și nu vei mai recurge la cheltuieli suplimentare pentru a renova apartamentul sau a consolida clădirea în care locuiești. Te așteptăm oricând la o vizionare în Vivenda Residencias pentru a te convinge de calitatea proiectului și apartamentelor noastre.

New call-to-action

 

Categorii: Vivenda Residencias

Abonează-te la blogul Vivenda

Cele mai citite articole