De ce să locuiești în ansamblu rezidențial în București

De ce să alegi un ansamblu rezidențial nou în București. Mediul în care locuiești și calitatea vieții

Când vine vorba despre imobiliare, există o serie de factori care influențează puternic calitatea vieții, starea de bine și confortul de care te poți bucura zi de zi.

Vestea bună este că dezvoltatorii imobiliari au început în ultimii ani să construiască blocuri cu apartamente noi-nouțe, finisate modern și atent proiectate, pentru a le oferi locatarilor lor o calitate ridicată a vieții.

Astfel, să locuiești într-un ansamblu rezidențial București poate fi cheia unei vieți liniștite, relaxante și plăcute în capitală. Dar hai să detaliem puțin criteriile cheie pe care ar trebui să le iei în considerare în alegerea unui apartament, dacă îți dorești și tu un spațiu de locuit încărcat de energie pozitivă.

Citește și: De ce un complex rezidențial nou în București este alegerea ideală pentru familiile cu copii

Locuință în ansamblu rezidențial - ambianța și designul interior

Nu ne surprinde faptul că persoanele care locuiesc într-un apartament spațios, luminos și decorat după bunul lor plac, raportează o calitate a vieții mai ridicată. Atunci când spațiul tău de odihnă și relaxare este ajustat perfect nevoilor tale, îți este mult mai ușor să îți respecți orele de somn, să ai parte de liniște, intimitate și o stare de spirit cât mai agreabilă.

De asemenea, dacă locuința ta este bine gândită și îți permite un grad ridicat de flexibilitate, poți să transformi spațiul și să-i impui amprenta ta personală. Fie că îți dorești să creezi un colț creativ pentru a scrie un roman, un mini-atelier de pictură sau un birou special amenajat pentru a-ți stimula productivitatea, posibilitatea de a transforma cu ușurință dorința ta în realitate contribuie masiv la bunăstarea și la sănătatea ta mentală.

Putem lua în calcul și psihologia culorilor alese pentru amenajarea interiorului, selectarea unui anumit stil de design, precum și păstrarea unui spațiu ordonat și armonios, toate aceste lucruri oglindind starea de spirit a locatarului.

Astfel, dacă alegi să locuiești într-un ansamblu rezidențial București, într-un apartament nou, inteligent compartimentat, te poți bucura zilnic de un ambient plăcut și relaxat în locuința ta.

Citește și: Apartamente noi în București. Ce locuințe preferă milenialii? 

Finisaje și dotări moderne în blocurile dintr-un ansamblu rezidențial nou

Atunci când vorbim despre apartamente noi, dotate cu sisteme de încălzire și soluții sustenabile, de ultimă generație, automat calitatea vieții crește. Toate aceste finisaje și dotări ne pot face viața mai ușoară, ne pot facilita desfășurarea activităților de zi cu zi și pot contribui semnificativ la starea noastră de bine.

Unul dintre principalele dezavantaje ale apartamentelor din blocuri vechi este faptul că finisajele sunt demodate, iar instalațiile și izolațiile nu permit un grad ridicat de eficiență energetică, lucru care poate aduce cu sine numeroase probleme și griji pentru locatari. De la pierderi de căldură la țevi fisurate sau facturi mari la utilități, toate aceste lucruri pot fi evitate atunci când alegi apartamente într-un nou ansamblu rezidențial din București, construit recent, cum ar fi Vivenda Residencias.

În plus, acestea sunt deseori construite folosind materiale și soluții sustenabile, din dorința de a proteja mediul înconjurător.

Citește și: Cum să alegi locuința ideală pentru tine și partenerul tău de viață? 

Poziționarea ansamblului rezidențial în București și durabilitate

Un alt factor adiacent care influențează calitatea vieții este durabilitatea și siguranța pe care ți-o oferă clădirea în care locuiești. Atunci când te muți într-un apartament nou cu familia, îți dorești să te asiguri că blocul respectiv a fost construit folosind materiale de calitate superioară, că s-au urmat toate reglementările în vigoare, iar structura de rezistență a blocului, fațada și izolațiile respectă standardele de calitate impuse.

De asemenea, pentru fiecare rezident în parte există și alte criterii importante în selecția locuinței dorite: orientarea apartamentului spre Est sau Vest, cât de luminos este, ce grad de intimitate oferă blocul respectiv, dacă este aglomerație sau zgomot prin apropiere, la ce etaj se află, care este priveliștea și așa mai departe. Toate acestea pot influența calitatea vieții și pot cântări mult în decizia de achiziție.

Citește și: Cinci motive pentru a achiziționa un apartament într-un bloc nou în apropiere de Parcul Titan

Cartierul sau zona din București în care se află ansamblul rezidențial

Dacă ai parte și de facilități suplimentare în cartierul respectiv, precum zone de joacă și spații verzi, care oferă prilejul de socializare și ocazia de a cunoaște oameni noi, cu valori și interese comune, cu atât mai bine. În ansamblul de blocuri noi Vivenda Residencias din sectorul 2 locuiesc peste 800 de familii ce formează o comunitate. Siguranța și liniștea sunt două aspecte extrem de importante pentru orice proprietar de apartament.

Astfel, noile ansambluri rezidențiale din București sunt localizate în cartiere bine cotate și oferă acces controlat, pentru ca locatarii să se simtă în siguranță. De asemenea, starea de bine și calitatea vieții pot fi influențate de modul în care se desfășoară relațiile interumane în cartierul respectiv.

Atunci când ai relații bune cu vecinii, simți că există o comunitate, solidaritate, precum și posibilitatea de a primi sau de a oferi ajutor, ceea ce duce la creșterea gradului de confort și de securitate.

Ești în căutare de apartamente într-un ansamblu rezidențial din București și îți dorești o locuință care să-ți ofere o calitate ridicată a vieții? Te invităm să descoperi ansamblul rezidențial Vivenda București și să programezi o vizionare!

 

New call-to-action

 

Categorii: Vivenda Residencias

Abonează-te la blogul Vivenda

Cele mai citite articole