Locuințele noi din sector 6 - optiuni de timp liber

Cauți o locuință nouă? Află ce atracții culturale îți oferă sectorul 6

Atunci când te muți într-un nou cartier, este bine să te gândești nu doar la locuința în sine, ci și la oportunitățile pe care ți le oferă zona. Bucureștiul este cunoscut pentru atracțiile sale culturale, însă adevărul este că nu toate zonele sale sunt la fel de ofertante. Dacă vrei să ai o viață activă, care presupune ieșiri și distracție, este important să optezi pentru un sector care îți oferă suficiente opțiuni. Descoperă în continuare cum te poți bucura de timp liber de calitate dacă alegi să locuiești în sectorul 6 al capitalei.

O seară la teatru sau la cinema

Un spectacol de teatru sau un film bun te ajută să ieși din rutină și să evadezi pentru câteva ore într-o altă lume. Ca să te poți delecta cu oricare dintre aceste variante, este important nu doar să cumperi bilete, ci și să ajungi la timp la spectacolul care te interesează. Locuind în afara Bucureștiului sau într-o zonă intens industrializată, opțiunile pot fi destul de limitate. 

Pe de altă parte, dacă apartamentul tău se află într-un cartier ca Drumul Taberei, ai la îndemână numeroase opțiuni de divertisment. De exemplu, poți frecventa cinematografele din mall-urile AFI Cotroceni sau Plaza, unde vei găsi filme de toate genurile. În cazul în care preferi evenimentele live, în sectorul 6 poți ajunge ușor la Teatrul Masca, o instituție care pune în scenă numeroase spectacole inovatoare. Tot aici poți participa la ateliere de dezvoltare personală prin artă, adresate tuturor categoriilor de vârstă. Un alt loc din sectorul 6 dedicat culturii este Opera Comică pentru Copii, unde micuții se pot distra alături de adulți la spectacole muzicale pline de culoare.

Citește și Cum alegi apartamentul potrivit pentru o viață activă - avantajele blocurilor noi din Drumul Taberei

Muzee pentru cei mari și cei mici

Atunci când vizitezi o țară străină, îți pui de obicei pe lista de obiective și muzeele din zona vizitată. De ce nu ai face același lucru și în propriul oraș, pe care să îl redescoperi din când în când cu ochii curioși ai unui turist? Dacă locuiești într-un apartament nou din sectorul 6 (am schimbat linkul), poți ajunge ușor la Muzeul Național Cotroceni, un loc potrivit pentru toate vârstele - chiar și copiii vor fi interesați să vadă o astfel de instituție. În afară de palatul propriu zis, aici se pot vizita și o biserică medievală, curtea interioară și holul de onoare. Tot la Muzeul Cotroceni au loc ateliere creative și jocuri interactive pentru copii.

Un alt loc inedit din sectorul 6, pe care merită să îl vizitezi, este Museum of Senses. Îl găsești în AFI Cotroceni și, așa cum îi spune și numele, este un muzeu al simțurilor, în care te distrezi și înveți lucruri noi. De la senzații inedite până la iluzii optice, vei intra într-o lume a imaginației, pe care de cele mai multe ori o găsești numai în cărți și în filme. Este bine să știi că accesul e permis de luni până duminică, iar pentru copiii sub 3 ani nu trebuie să plătești bilet de intrare.

Dacă ești în căutarea unei experiențe mai puțin obișnuite sau vrei să le arăți copiilor tăi cum se trăia în urmă cu zeci de ani, în sectorul 6 poți găsi muzeul Ferestroika. Vei păși într-un apartament în care timpul pare să fi stat în loc, astfel încât oricine poate înțelege cum trăiau românii înainte de anii 90.

Te-ai gândit vreodată că o plimbare în parc poate fi și o ocazie de a învăța lucruri noi? Dacă este vorba despre Grădina Botanică din București, te asigurăm că orice vizită poate fi atât un prilej de relaxare în natură, cât și o activitate educativă. Aici vei găsi un muzeu dedicat botanicii, vei putea vizita serele și pavilionul Pădurea Tropicală, precum și o expoziție desprinsă din povești - Alice în Țara Minunilor.

Citește și 5 caracteristici cheie de luat în considerare la achiziționarea unui apartament nou

Evenimente culturale în sectorul 6

Pe lângă opțiunile de mai sus, în sectorul 6 ai multe alte oportunități de a te relaxa, de a descoperi lucruri interesante și de a te bucura de evenimente culturale. De exemplu, dacă ai copii, îi poți duce la Centrul de Recreere şi Dezvoltare Personală „Conacul Golescu Grant”, un loc unde cei mici își pot explora într-un mod creativ pasiunile şi talentele în zona artistică, sportivă sau științifică. 

Alte evenimente culturale - și în același timp distractive - pentru cei mici au loc în sectorul 6 cu ocazia zilelor speciale, cum ar fi 1 iunie. În 2023, Parcul Drumul Taberei, Bulevardul Drumul Taberei, Parcul Liniei și Parcul Crângași au găzduit o serie de spectacole pentru copii: teatru, operă, expoziții, concerte și multe altele.

Așa cum observi, sectorul 6 este o zonă plină de viață și de manifestări culturale, în care tu și familia ta nu vă veți plictisi niciodată. Dacă dorești să locuiești aici, într-un apartament modern și confortabil, te invităm să descoperi noul complex rezidențial Stellaris Residencias, situat în zona Drumul Taberei - Ghencea. Iar pentru că meriți să te muți în casa visurilor tale cu cât mai puține cheltuieli, mai avem o sugestie pentru tine: dacă semnezi promisiunea de vânzare-cumpărare pentru un apartament în Stellaris până la finalul anului 2023, poți face economii de până la 4800 de euro. Având în vedere faptul că TVA-ul pentru locuințele sub 600.000 de lei se va majora de la 5% la 9% începând cu 1 ianuarie 2024, merită să acționezi acum, pentru a achiziționa apartamentul la un preț mult mai avantajos.

Discută cu un consultant Hercesa, pentru a programa o vizită în showroom, și îți vom oferi toate detaliile de care ai nevoie!


 

New call-to-action

Categorii: Stellaris Residencias

Abonează-te la blogul Vivenda

Cele mai citite articole