baby hands house safety

Vivenda Residencias - o comunitate ca o familie și pe timp de carantină

Trăim vremuri la care nu ne-am fi așteptat niciodată, mai ales din punct de vedere al izolării sociale, aspect care nu e deloc simplu pentru nici unul dintre noi. Obișnuiți să mergem la birou, să ne ducem copiii la școală, să mergem la film și teatru sau să ieșim cu prietenii în oraș, ne vedem deodată puși în fața unei situații de izolare cu impact mai ales asupra stării noastre emoționale.

Dar pentru că în Vivenda Residencias ne-am simțit mereu ca într-o familie extinsă, credem că a sosit momentul să contăm unii pe alții mai mult ca oricând. Chiar dacă nu putem socializa ca de obicei, suntem totuși în măsură să ne arătăm grija față de cei din jur, fie ei vecini, prieteni sau rude, respectând câteva reguli care ne vor ajuta pe toți să fim în siguranță.

Iată cum poți și tu contribui la siguranța ta, a familiei tale și a tuturor celor din cartierul în care locuiești:

Respectă recomandările autorităților de a rămâne în casă pe toată perioada crizei Covid-19

Vei avea timp destul pentru plimbări și ieșiri în oraș, odată ce vom trece de această perioadă delicată, de criză Covid-19. În plus, cu cât ținem mai mult cont de recomandări și limităm ieșirile, cu atât avem mai multe șanse să stopăm răspândirea noului virus și să ne bucurăm cât mai curând de stilul de viață cu care ne-am obișnuit. 

Nu îți vizita rudele și prietenii deocamdată, alege să discuți cu ei pe internet sau la telefon - camera video este o soluție excelentă într-o astfel de situație. Evită locurile aglomerate, iar dacă simți neapărat nevoia să îți dezmorțești picioarele, mergi mai degrabă pe jos pe străzile mai neumblate din cartier, sau plimbă-te pe lângă parcul Titan sau parcul Arenei Naționale. Dar fă-o ca excepție. Parcurile vor fi acolo și în lunile următoare, iar la vară vor fi locuri și mai plăcute de plimbare.

Citește și: Dezvoltă-ți o afacere chiar în cartierul în care locuiești - Vivenda Residencias București îți oferă spațiul comercial potrivit

Pe timpul carantinei, cumpără în mod rezonabil

Atunci când am construit cartierul rezidențial Vivenda Residencias, am avut grijă să ne situăm într-o zonă accesibilă, înconjurată de magazine la care locuitorii complexului să își poată face cumpărăturile fără a fi nevoie să străbată orașul pentru asta. Prin urmare, vei avea toate cele necesare la îndemână, la doar 2 minute de mers pe jos de apartamentul tău, astfel încât vei putea limita la maxim expunerea în aceste timpuri în care e recomandat să stăm cât mai mult în izolare. 

Te sfătuim însă ca în magazin să păstrezi distanța față de alți clienți, să utilizezi mănușile puse la dispoziție de magazin pentru a pune mâna pe fructele sau legumele la vrac, să nu îți atingi fața cu mâinile după ce atingi produsele și să plătești cu cardul. De asemenea, e recomandat să îți pregătești o listă de cumpărături cu alimentele și produsele de care vei avea nevoie pe o perioadă de cel puțin o săptămână, astfel încât să nu fie nevoie să cobori în fiecare zi la magazin și să te expui riscului de a te contagia sau de a-i contragia pe alții. 

Te rugăm însă să nu cumperi compulsiv, pentru a le oferi și vecinilor tăi șansa de a-și achiziționa produsele de care au nevoie. Dacă fiecare dintre noi cumpără strictul necesar, la fel cum o făcea înainte, vom trece cu bine peste această perioadă și nu vom cauza lipsuri altor persoane.

Găsește alternative pentru micuții tăi

Cei mici se plictisesc acasă mai mult decât tine și pot fi tentați să iasă la joacă în fața blocului sau în zonele alăturate. În aceste momente este însă de recomandat să stea în casă, să evite inclusiv locurile de joacă pentru copii organizate în cadrul complexului Vivenda Residencias. Prin urmare, discută cu cei mici despre ceea ce se întâmplă! Nu îi speria, însă explică-le cu calm și sinceritate că situația este una serioasă și un virus luat întâmplător poate afecta întreaga familie. 

Oferă-le alternative: jocuri, filme și cărți de copii, activități în gospodărie. Este un moment perfect pentru a întări legăturile de familie, iar de obicei nu îți găsești atât de mult timp pentru asta, așa că poți privi totul ca pe o oportunitate de a petrece zile frumoase și vesele alături de cei dragi.

Citește și: Cum îți ajuți copilul să se distreze stând acasă în perioada carantinei

locuitori-complex-rezidential-carantina

Acordă atenție maximă igienei pe toată perioada crizei Covid-19

Știm că o faci întotdeauna, însă acum va trebui să ai grijă mai mult ca oricând la câteva aspecte de bază: spală-te pe mâini cu apă și săpun de fiecare dată când intri în casă, respectând regula celor 20 de secunde. Îți poți învăța și copiii să facă asta cu ajutorul melodiilor preferate - vă puteți spăla împreună cântând refrenul unui cântec, inventând astfel o rutină haioasă și plăcută. 

Spală cu apă și săpun toate ambalajele de alimente cumpărate, mai înainte de a pune alimentele în frigider sau de a depozita ambalajele oriunde în casă, precum și cheile, ochelarii de soare și orice alte lucruri pe care ai pus mâna când ai ieșit din casă. 

Și nu uita să dezinfectezi și telefonul mobil, dacă ai ieșit afară cu el, de fiecare dată când te întorci acasă. Dacă ieși din casă, asigură-te că ai la îndemână șervețele umede antibacteriene și gel dezinfectant. 

Iar în caz că te simți răcit, nu pleca de la domiciliu. Ia legătura cu medicul de familie, telefonic, iar acesta îți va spune dacă e cazul să mergi la el pentru un consult, sau, dimpotrivă, să suni la 112.

Păstrează-ți calmul, zâmbetul și empatia, chiar dacă ești in carantină

Primul instinct pe care îl avem toți în astfel de situații este să ne panicăm, însă asta nu te ajută cu nimic. Din contră, sistemul imunitar și psihicul au de suferit atunci când suntem expuși la stres în mod constant. Rămâi infomat, dar nu urmări obsesiv știrile și postările de pe internet. Nu discuta cu familia și prietenii doar despre boli și carantină. 

Găsește bucuria în lucruri mici, pe care le poți face acasă: urmărește spectacole online, meditează, încearcă să gătești sau să înveți o limbă străină. Când viața își va relua ritmul normal, nu vei mai găsi atâta timp pentru toate aceste activități.

Nu în ultimul rând, dacă ai vecini în vârstă sau bolnavi cronic, care sunt vulnerabili în fața unei îmbolnăviri, ajută-i pe cât poți. Oferă-te să le faci cumpărăturile necesare, pentru că o comunitate se bazează pe faptul că știm să avem grijă unii de alții.

Ținând cont de câteva reguli simple, vom reuși cu siguranță să trecem rapid peste situația prezentă, de carantină și să revenim la viața noastră obișnuită. Respectă recomandările de mai sus și astfel vei dovedi respect nu doar față de cei din jur, ci și față de tine însuți.

ctanl3

 

Categorii: Vivenda Residencias

Abonează-te la blogul Vivenda

Cele mai citite articole