Amenajare apartament. Cum sa iti amenajezi viitorul apartament

Amenajarea apartamentului: sfaturi pentru a te muta într-o locuință finisată conform nevoilor tale

Mutarea într-un nou apartament nou poate fi un moment minunat, care te încarcă din plin cu energie pozitivă și entuziasm. Ai ocazia de a îți amenaja apartamentul  în funcție de nevoile tale, alegând obiectele de mobilier și decorațiunile interioare în funcție de propriile preferințe, astfel încât viața ta să devină mult mai plăcută și confortabilă. Bineînțeles, mutările presupun și provocări, în special când apartamentul nu este total finisat sau nu dispune de toate facilitățile de care ai nevoie.

Dacă îți dorești ca viitoarea ta locuință să arate exact așa cum visezi, fără să consumi mult timp și efort pentru asta, ți-am pregătit o serie de sfaturi utile. Descoperă cum îți personalizezi apartamentul chiar înainte de a te muta, astfel încât să corespundă cu adevărat necesităților și tale.

Gândește-te la facilitățile de care ai nevoie în noul apartament

Înainte de a-ți finisa apartamentul și de a cumpăra piesele de mobilier, începe prin a-ți face o listă cu lucrurile care nu ar trebui să-ți lipsească atunci când te muți. Probabil știi deja dacă ai nevoie de un apartament nou cu 4 camere sau unul cu 3 camere, însă trebuie să te gândești și la alte aspecte, precum starea locuinței. Optezi pentru o locuință veche sau nefinisată, sau mai degrabă preferi ca totul să fie nou nouț și funcțional atunci când te muți? Odată ce decizi ce condiții ar trebui să-ți ofere apartamentul, te poți orienta mai repede către ofertele potrivite: un apartament nou, din cadrul unui complex rezidențial, poate să fie varianta perfectă dacă vrei ca locuința să nu mai aibă nevoie de îmbunătățiri ulterioare.

Pentru ca mutarea să nu fie un motiv de stres, este important să te poți baza pe anumite facilități de bază, cum ar fi apa curentă, gazul și energia electrică. În afară de aceste aspecte, ce alte nevoi ai de la apartamentul tău? Poate îți dorești să aibă pereții zugrăviți cu vopsea lavabilă de calitate, să dispună de gresie și faianță, parchet, ceramică în băi și uși interioare rezistente. Nu uita de confortul termic și gândește-te dacă îți dorești centrală de apartament sau aer condiționat. Chiar și micile detalii pot fi importante, cum ar fi suficiente prize de voce și de date sau spoturi LED deja montate.

Citește și Cum alegi apartamentul potrivit pentru o viață activă - avantajele blocurilor noi din Drumul Taberei

Amenajare apartament nou. Stabilește-ți bugetul și prioritățile

Dacă știi ce îți dorești, poți trece la cel de-al doilea pas: stabilirea bugetului. Ideal este să ai la dispoziție toată suma necesară pentru a-ți amenaja de la început locuința conform preferințelor tale. În cazul în care nu dispui de un buget consistent, nu te descuraja - lucrurile pot fi făcute treptat, astfel încât apartamentul să se transforme ușor-ușor în locuința visurilor tale. Analizează-ți prioritățile, precum și micile compromisuri pe care le poți face în primele luni sau primul an de la mutare. Poate nu vei cumpăra din prima mobilier pentru balcon și corpuri de iluminat elegante, însă probabil vei dori ca apartamentul să dispună de pat, mobilier de baie și de bucătărie, dulapuri și eventual mobilă pentru camera copilului. 

Din punct de vedere al finisajelor și facilităților necesare, gândește-te care sunt prioritare: îți dorești să te poți simți confortabil încă din prima zi, chiar și în sezonul rece? Asigură-te că apartamentul dispune de centrală și sistem de climatizare. Vrei să-ți poți aranja obiectele personale, astfel încât să nu aglomerezi locuința cu zeci de cutii și saci? Caută soluții potrivite de depozitare. Ia la rând fiecare cameră și gândește-te care sunt elementele care nu pot lipsi, pentru a le trece pe lista de cumpărături. 

Dacă te muți într-o locuință veche sau nefinisată, ia în calcul faptul că ai putea avea nevoie de un buget crescut pentru renovări sau repararea instalațiilor. Ar putea fi necesar chiar să înlocuiești ușile, parchetul și gresia, să pui geamuri termpoan sau să zugrăvești din nou fiecare cameră înainte de a te muta. Din fericire, ai și alte soluții: poți alege un apartament nou și complet finisat, precum cele din Stellaris Residencias. Aici îți oferim din start posibilitatea de a opta pentru una dintre cele 3 variante de parchet, vopsea lavabilă și uși de interior, precum și 2 modele de ceramică pentru grupurile sanitare, fără niciun cost suplimentar. Totodată, este bine să știi că apartamentele din Stellaris dispun de centrală termică individuală și de încălzire în pardoseală.

Discută cu un designer de interior sau cu dezvoltatorul despre posibilitățile de personalizare

În funcție de nevoile tale, poți alege să personalizezi apartamentul în detaliu, astfel încât să te poți muta într-un loc cu adevărat confortabil. Dacă nu te poți decide asupra amenajării, ai posibilitatea de a discuta cu un specialist în design interior, care să te sfătuiască și eventual să te ajute să achiziționezi mobilierul și finisajele de care ai nevoie. În cazul în care te muți într-un bloc nou, discută cu dezvoltatorul despre ce opțiuni de personalizare îți oferă - gratuit sau contra cost.

Apartamentele din Stellaris Residencias pot fi personalizate contra cost până la cel mai mic detaliu, oferindu-ți tot confortul necesar, fără să depui efort. Pe lângă personalizările deja incluse, despre care ți-am povestit mai sus, ai posibilitatea de a opta pentru:

  • Paravane de sticlă pentru căzi și duș - te vei bucura de mai multă siguranță, pentru că vei evita să stropești podeaua. În plus, nimănui nu îi plac stropii de apă inestetici de pe oglindă.
  • Oglinzi și mobilier de baie - te poți asigura că baia ta arată exact așa cum îți dorești, elegantă, practică, dotată cu mobilier de calitate. O soluție de depozitare te va ajuta să găsești locul perfect pentru prosoape și produse cosmetice.
  • Aer condiționat - indiferent de vremea de afară, în apartamentul tău te poți bucura de confort termic. Dacă optezi pentru preinstalarea/instalarea aerului condiționat încă din perioada construcției, eviți disconfortul lucrărilor ulterioare. De asemenea, sistemul multisplit îți permite să ai o singură unitate de aer condiționat exterioară, indiferent de numărul de aparate de aer condiționat interioare.
  • Dulapuri încastrate - îți faci griji pentru organizarea tuturor lucrurilor cu care te muți? Nu ai de ce, pentru că poți alege să îți montăm dulapuri realizate din materiale de calitate și finisate elegant cu mânere discrete și funcționale. Dacă dorești, le poți completa cu sertare modulare, dimensionate în conformitate cu dimensiunea și culoarea dulapului.
  • Spoturi LED - un apartament mereu luminos, fără un consum ridicat de energie? Dacă în timpul zilei te poți baza pe lumina naturală, seara poți conta pe spoturile LED cu timp de aprindere mai mic de 0,5 secunde, ce au o durată de viață de peste 50.000 de ore și oferă o economie de energie semnificativă.
  • Prize de voce și date/prize suplimentare - în cazul în care iubești tehnologia și vrei ca aceasta să te însoțească și în noua locuință, e necesar doar să ne spui și te ajutăm cu montarea prizelor speciale.


Specialiștii Hercesa îți vor sta la dispoziție după semnarea contractului, pentru a te consilia în procesul de amenajare și personalizare a apartamentului și a te ajuta să iei cele mai bune decizii.

Odată ce ai terminat cu acest ultim pas al personalizării, mai trebuie doar să verifici ultimele detalii înainte de a te muta. Inspectează cu atenție fiecare aspect, de la finisaje și mobilier până la instalații și aparate electrocasnice. Asigură-te că toate instalațiile și echipamentele funcționează corect. Testează electrocasnicele, robinetele, instalațiile de iluminat, sistemul de climatizare, precum și orice alte elemente tehnice. Soluționează orice problemă înainte de a te muta.

De acum, noua ta viață poate să înceapă - poți începe să-ți aduci obiectele personale și să te bucuri de confortul și frumusețea apartamentului tău, amenajat cu dragoste și cu atenție la detalii. Îți dorești ca acest plan să se transforme cât mai curând în realitate?

Programează o vizită în showroom-ul Stellaris Residencias și îți vom povesti tot ce vrei să știi despre oferta noastră de apartamente și opțiunile de personalizare.

 

 

 

New call-to-action

Categorii: Stellaris Residencias

Abonează-te la blogul Vivenda

Cele mai citite articole