blocuri-noi-ansamblul-rezidential-drumul-taberei-stellaris

Vrei să îți închiriezi locuința în regim hotelier? Află ce pași trebuie să urmezi

Investițiile imobiliare s-au diversificat tot mai mult în ultimii ani. Dacă inițial un apartament putea fi valorificat exclusiv prin vânzare sau închiriere, în ziua de astăzi locuințele pot aduce profit și prin listarea lor pe platforme dedicate cazărilor în regim hotelier.

Un apartament nou într-un ansamblu rezidențial din Drumul Taberei poate fi o adevărată atracție pentru turiștii care caută o cazare convenabilă și confortabilă în București. Citește mai departe mini-ghidul pe care ți l-am pregătit și vezi ce pași trebuie să urmezi pentru a-ți putea închiria locuința în regim hotelier.

Evaluarea inițială - de ce merită să alegi un ansamblu rezidențial din Drumul Taberei

Înainte de a orice, este esențial să faci o cercetare de piață și o analiză de fezabilitate amănunțită. Acest pas te va ajuta să determini viabilitatea proiectului tău. Printr-un studiu de piață, vei putea obține informații valoroase despre cererea de cazare din zona în care intenționezi să cumperi apartamentul.

Dacă vrei să faci o investiție inspirată, este esențial să înțelegi preferințele, nevoile și așteptările potențialilor tăi oaspeți. Gândește-te la specificul acestora: ce fel de persoane ar putea căuta cazare pe termen scurt sau mediu în București?

Cel mai probabil te vei adresa turiștilor, fie ei români sau străini, care își doresc să guste farmecul capitalei, să aibă acces facil la principalele atracții și să se cazeze într-o zonă sigură. Poți închiria locuința și persoanelor care ajung în capitală în interes profesionale, având în vedere faptul că Bucureștiul este un centru important de afaceri.

Atunci când evaluezi viabilitatea închirierii locuinței tale, ia în calcul principalii factori:

  • Locația: este bine ca apartamentul să fie situat într-o zonă ce asigură acces facil către orice punct al orașului. Deplasarea cu automobilul nu este în general o alternativă rapidă în București, mai ales la orele de vârf, iar turiștii nu vin întotdeauna cu mașina proprie. De aceea, mulți dintre ei caută cazări aflate lângă stațiile de transport în comun.

    De exemplu, ansamblul rezidențial din Drumul Taberei, Stellaris Residencias, se află în imediata apropiere a metroului Parc Drumul Taberei, precum și a metroului ușor 41. În privința facilităților din zonă, persoanele care se cazează în apartamentul tău vor putea ajunge ușor la mall-ul AFI Cotroceni sau la Plaza, în parcul Drumul Taberei, dar și la supermarketuri ca Auchan, Kaufland, Lidl și Profi.

  • Cererea din zonă: evaluează cererea de locuri de cazare din cartierul sau sectorul în care intenționezi să cumperi locuința. Analizează datele privind rezervările, ratele de ocupare și recenziile clienților despre hotelurile și chiriile existente. Aceste informații te vor ajuta să evaluezi nivelul cererii și să adaptezi oferta în consecință.

  • Concurența: identifică alte hoteluri și chirii care se adresează unui public țintă similar și analizează prețurile, facilitățile și recenziile acestora, pentru a identifica lucrurile care lipsesc și pe care le poți valorifica pentru a face diferența.

    Gândește-te la faptul că o cameră de hotel nu va putea oferi de obicei același confort ca un apartament spațios și luminos, cum sunt cele din complexul rezidențial Stellaris Residencias, noul ansamblu rezidențial din Drumul Taberei sector 6, București.

  • Publicul țintă: te adresezi familiilor, pasionaților de aventură sau persoanelor care călătoresc în interes de serviciu? Identifică cerințele acestora și adaptează proprietatea și serviciile pentru a răspunde nevoilor lor specifice.

Citește și: Cum să faci o investiție inteligentă: alege inspirat din oferta de apartamente cu 4 camere de vânzare în București

Considerații legale de care trebuie să ții cont

Un alt aspect pe care trebuie să îl iei în considerare ține de cadrul legal și reglementările ce vizează industria hotelieră. Acestea joacă un rol important în asigurarea conformității și te ajută să închiriezi în siguranță, oferindu-le totodată un plus de încredere oaspeților tăi.

Pentru a închiria un apartament în regim hotelier în mod legal, nu este suficient să declari la ANAF închirierea în scop turistic a apartamentului. Pe lângă această formalitate, trebuie să respecți hotărârea 1267/2010, art 1. Structurile de primire turistice, indiferent de forma de proprietate și administrare, se clasifică în funcție de caracteristicile constructive, de dotări și serviciile prestate.

Închirierea apartamentului în regim hotelier fără clasificare, fapte prevăzute la lit. a), j) și m), se sancționează cu amendă de la 10.000 lei la 20.000 lei Pentru a obține certificatul de clasificare, ai nevoie de o formă juridică de tip PFA, Întreprindere individuală sau SRL.

În plus, mai ai nevoie și de acordul vecinilor pentru înființarea sediului în apartamentul pentru care soliciți certificatul de clasificare. Acest detaliu poate fi mai simplu dacă optezi pentru un apartament într-un bloc nou, dintr-un ansamblu rezidențial ca Stellaris Residencias, situat în Drumul Taberei.

În blocurile noi, majoritatea locatarilor sunt apropiați ca vârstă și ca interese, au grupuri pe care comunică online și pot fi astfel mult mai ușor de abordat.

Mai departe, certificatul de clasificare este gratuit și, pentru a-l obține, trebuie să depui un dosar la Direcția de Autorizare și Monitorizare. Iată ce trebuie să conțină dosarul:

Persoană juridică:

  • CUI-ul societății comerciale sau a formei juridice deținute
  • Certificat constatator în baza legii 26/1990 formă extinsă cu codul caen 5520 la punctul de lucru.
  • Cerere standardizată Anexa 3 (completată)
  • Fișă standardizată Anexa 4 (completată)

Persoană Fizică:

  • Copie buletin proprietar
  • Copie act de proprietate
  • Acordul vecinilor
  • Cerere standardizată Anexa 3 (completată)
  • Fișă standardizată Anexa 4 (completată)

    Sursă info: ApartInvest

Pregătirea proprietății pentru închiriere

După ce ai parcurs etapele legale, este momentul să te concentrezi asupra pregătirii apartamentului, pentru a le putea oferi o experiență confortabilă oaspeților tăi. Dacă îți dorești ca aceștia să fie plăcut impresionați și să îți ofere recenzii pozitive, încearcă să creezi un spațiu primitor și stilat.

Cu puțină imaginație, poți avea o locuință de cinci stele, apelând la piese de mobilier de calitate, care să pună în valoare fiecare încăpere. Designul interior și felul în care decorezi apartamentul joacă un rol important în atragerea unui public cât mai larg.

În loc să investești o avere în mobilier extravagant și încărcat, poți apela cu încredere la aceste mici trucuri de design interior:

  • Folosește tonuri neutre pentru a crea o ambianță liniștitoare și atemporală. Culorile puternice pot fi deranjante, iar tonurile închise micșorează spațiul din punct de vedere vizual.
  • Găsește echilibrul între estetic și funcțional, fără să uiți că bunul gust înseamnă de multe ori simplitate.
  • Utilizează mobilier confortabil și saltele de înaltă calitate pentru a te asigura că oaspeții tăi se bucură de un sejur odihnitor.
  • Oferă opțiuni bine gândite de iluminat pentru a crea o atmosferă caldă și primitoare. Ia în considerare încorporarea unor variante de iluminat ușor de ajustat, pentru a permite oaspeților să își personalizeze iluminatul în funcție de preferințe.
  • Încorporează detalii personale, cum ar fi lucrări de artă, cărți sau recomandări locale care reflectă caracterul și farmecul proprietății și zonei înconjurătoare.
  • Creează spații funcționale, cu opțiuni ample de depozitare, spații de lucru și bucătării bine echipate, pentru a răspunde nevoilor variate ale oaspeților.
Nu uita de curățenie, deoarece este extrem de important să menții proprietatea curată și bine întreținută. Oaspeții tăi vor taxa orice detaliu care transmite neglijență. Ia în considerare următoarele lucruri:
  • Curățenie: curăță temeinic apartamentul înainte de sosirea fiecărui oaspete. Folosește lenjerie de pat proaspătă și curăță baia și bucătăria extrem de bine. În plus, programează în mod regulat sesiuni de curățenie și lucrări de întreținere, prin care să menții apartamentul în cea mai bună formă.
  • Întreținere: efectuează inspecții regulate și rezolvă prompt orice problemă de întreținere apărută. Fii cu ochii pe instalațiile sanitare, sistemele electrice și aparatele electrocasnice, pentru a te asigura că funcționează corect.
  • Facilități: ia în considerare nevoile oaspeților tăi și oferă facilitățile necesare pentru a le îmbunătăți șederea. Acestea pot include articole de toaletă, prosoape proaspete, o bucătărie complet echipată, Wi-Fi fiabil sau opțiuni de divertisment, cum ar fi un TV cu servicii de streaming sau jocuri de societate.

Citește și: Cum poți achiziționa un apartament cu plata avansului în rate pe durata construcției, în sectorul 6 din București

Listarea și promovarea proprietății

După ce ai făcut toate demersurile necesare pentru a-ți primi oaspeții, este timpul să listezi și să îți promovezi apartamentul. Platformele online, ca Booking sau Airbnb au revoluționat modul în care poți să promovezi și să rezervi cazările, oferind astfel acces la un public vast, din întreaga lume.

Când îți listezi proprietatea online, este indicat să adaugi și câteva detalii despre apartament - gândește-te la ceea ce ai vrea și tu să știi înainte de a rezerva o locuință. Iată cum poți să creezi o descriere care să atragă potențialii oaspeți:

  • Atrage atenția încă de la început, cu un intro atrăgător, unde evidențiezi caracteristicile unice ale apartamentului. De exemplu, dacă deții o locuință într-un ansamblu rezidențial din Drumul Taberei sector 6 București, specifică faptul că oaspeții se vor bucura de liniște și de extra confort.
  • Oferă o descriere detaliată a proprietății, inclusiv numărul de dormitoare și băi, zonele comune, facilitățile și orice caracteristici pe care crezi că merită să le scoți în evidență.
  • Identifică punctele cheie de vânzare și subliniază-le în descriere. Acestea ar putea include factori precum un balcon generos, spații de relaxare sau proximitatea față de atracțiile populare din oraș.
  • Evidențiază atracțiile locale, reperele și activitățile din apropiere. Fie că este vorba de parcuri pline de verdeață, cafenele fermecătoare sau centre culturale, prezintă ofertele unice din zonă - acestea pot reprezenta un factor decisiv pentru călători.
  • Nu uita de regulile casei. Comunică în mod clare regulile, pentru a stabili încă de la început așteptările oaspeților. Acestea pot include informații despre fumat, animale de companie, orele de liniște sau proceduri de check-in/check-out.
Pe lângă descrierea detaliată, nu uita să adaugi imagini de înaltă calitate sau tururi virtuale, care permit potențialilor oaspeți să descopere în detaliu apartamentul. Dacă nu știi cum să stabilești un preț competitiv pentru cazare sau cum să gestionezi eficient calendarul de disponibilități, ți-am pregătit câteva sfaturi în acest sens:
  • Pentru a stabili un preț realist, cercetează proprietățile asemănătoare din zonă. Ia în considerare locația, facilitățile și cererea sezonieră.
  • Ajustează prețul în funcție de sezoanele de vârf, evenimentele locale sau sărbătorile în care cererea este mai mare. Oferind tarife speciale sau reduceri în perioadele mai puțin aglomerate, poți atrage oaspeți mai ușor.
  • Actualizează periodic calendarul, pentru a reflecta disponibilitatea în timp real. Blochează datele în care proprietatea nu este disponibilă, astfel încât potențialii oaspeți să fie mereu la curent cu disponibilitatea apartamentului tău.

Citește și: Apartamente în blocuri noi în Bucuresti lângă Auchan, Drumul Taberei - Ghencea

Cum realizezi managementul oaspeților

Asigurarea unei comunicări excepționale și reacția rapidă la nevoile oaspeților sunt esențiale pentru a crea o experiență pozitivă și memorabilă. De aceea, îți recomandăm să stabilești încă de la început modul în care veți comunica pe parcursul sejurului: prin aplicația în care se realizează rezervarea, telefonic, pe mail sau whatsapp. Orice variantă ai alege, asigură promptitudine, răspunde politicos și fii mereu de ajutor.

Dacă vrei să selectezi cât mai bine persoanele care îți vor trece pragul, poți crea un sistem care include câteva întrebări în timpul procesului de rezervare sau te poți baza pe sistemele de verificare oferite de platformele online. În general, platformele online îți garantează mai multă siguranță decât dacă alegi să închiriezi proprietatea separat.

Nu uita să asiguri procese simple și clare de check-in și check-out - în ziua de astăzi, nici măcar nu mai este nevoie să te deplasezi la apartament pentru a înmâna cheile. Plata se poate face online, prin platformele de rezervare, iar oaspeții se pot caza singuri prin sistemele de self check-in.

În cazul în care cazezi persoane care au mașină, oferă-le și o variantă de parcare convenabilă. Niciun turist care călătorește cu mașina nu va aprecia o proprietate care nu îi asigură opțiuni de parcare în zonă. În ansamblul rezidențial din Drumul Taberei, Stellaris Residencias, poți achiziționa chiar de la început un loc în parcare subterană, ceea ce va reprezenta un beneficiu important pentru oaspeți.

Pentru a obține recenzii cât mai bune și a oferi experiențe de neuitat, poți apela și la aceste idei:

  • Primire personalizată: ia în considerare posibilitatea de a lăsa un bilet scris de mână, un coș de bun venit, cu bunătăți, o sticlă de vin sau câteva dulciuri. Oferă-le clienților recomandări cu privire la atracțiile și facilitățile din zonă.
  • Reacție promptă: răspunde rapid și profesionist la întrebările, cererile și preocupările oaspeților. Este important să fii disponibil pentru a aborda orice problemă care poate apărea în timpul șederii lor.
  • Anticipează nevoile oaspeților: fie că oferi facilități suplimentare, sfaturi și recomandări locale sau asistență pentru solicitări speciale, gesturile mici pot contribui mult la crearea unor momente memorabile pentru oaspeții tăi.
  • Comunică într-un mod prietenos și profesional: fii atent, răbdător și înțelegător și asigură-te că abordezi rapid și cu atenție toate întrebările și preocupările oaspeților.

Felicitări, ai ajuns la finalul ghidului nostru! Sperăm ca informațiile de mai sus să te ajute să-ți transformi locuința într-un spațiu de cazare minunat, care să ofere experiențe memorabile și să îți genereze venituri atractive.

Iar dacă ești în căutarea unui apartament pe care să îl închiriezi ulterior în regim hotelier, descoperă blocurile noi din Drumul Taberei sector 6 București, din complexul Stellaris Residencias.

Toate locuințele din Stellaris sunt luminoase și moderne, bine compartimentate și realizate din materiale de construcție de înaltă calitate. Vrei mai multe detalii? Contactează-ne, iar unul dintre specialiștii noștri îți va spune tot ce vrei să știi despre apartamente, prețuri și beneficiile speciale pe care ți le-am pregătit.

New call-to-action

 

 

Categorii: Stellaris Residencias

Abonează-te la blogul Vivenda

Cele mai citite articole