distractie parinti cu copii acasa in carantina

Cum îți ajuți copilul să se distreze stând acasă în perioada carantinei

În această perioadă, când ieșirile și interacțiunile sociale sunt limitate, copiii resimt cel mai mult lipsa libertății de mișcare. Dacă adulții se pot mulțumi de multe ori cu un film sau o carte bună, cei mici au nevoie de activități și de distracție pe măsura energiei lor, care să le stimuleze creativitatea și curiozitatea.

Cum te distrezi împreună cu copilul tău acasă, în perioada carantinei?

Iată câteva idei pe care le poți pune în practică cu copilul tău în aceste zile, pentru ca timpul să treacă mai ușor și mai distractiv:

1. Citiți împreună povești

Dezvoltă-i celui mic dragostea pentru cărți, ajutându-l să intre prin intermediul poveștilor în lumi imaginare și pline de culoare. Nimic nu se compară cu poveștile citite cu părinții, iar aceste momente petrecute împreună îi vor dezvolta copilului tău imaginația și îi vor trezi plăcerea de a citi și în continuare.

2. Antrenează-l în jocuri de strategie

Le puteți juca fie online, fie în stilul clasic, dacă le aveți deja în casă. Un joc precum Catan, Monopoly, The Game of Life sau 7 Wonders nu doar că va însemna distracție pentru întreaga familie și vă va permite să petreceți momente plăcute împreună, dar îi va dezvolta copilului tău gândirea strategică și analitică, ceea ce îi va putea ajuta și pe mai departe..

3. Apelează la jocurile copilăriei tale

Mai ții minte jocurile care îți animau copilăria? Flori, Fete, Filme sau Băieți, Remi, Macao, Război sau Marocco sunt ideale pentru momentele în care cauți ceva distractiv de făcut cu cel mic. În plus, îi vor deschide copilului tău și o mică fereastră spre universul copilăriei tale, creând noi legături emoționale.

Citește și: Investește inteligent: un apartament nou în București pentru copilul tău

4. Construiește un cort din cearșafuri

Imaginează-ți cât de mult se va distra cel mic când te va ajuta să creați acest cort și, mai târziu, când veți stați împreună în el și vă veți juca, sau veți depănați povești, poate chiar cu lumina stinsă și doar o veioză aprinsă, pentru a aduce o notă suplimentară de mister, joc și creativitate.

GKY_1885

5. Organizează după-amiezi de filme cu cei mici

Pregătiți-vă gustări din fructe și așezați-vă comod în fața televizorului să vizionați desene animate sau filme de familie, eventual pe un pat creat din perne și înconjurați de animalele din pluș preferate, ca să creați impresia unui decor de poveste și o atmosferă plină de căldură.

6. Îndeamnă-ți copiii să te ajute la treburile casnice

Când ai de gătit sau de făcut curat prin apartament, roagă-l pe cel mic să îți dea o mână de ajutor. Se va simți ca un adult responsabil și va fi cu siguranță foarte entuziasmat șă știe că îi ajută pe mami sau tati spălând legume, ornând prăjituri sau ștergând praful.

7. Învățați împreună lucruri interesante din cărți sau de pe internet

Este momentul perfect să aflați împreună mai multe despre istoria universală, geografie, biologie sau alte teme interesante. Internetul este plin de articole și filme educative, pe care le puteți trata ca pe un nou joc în familie, care nu doar vă va amuza, dar vă va permite și să învățați multe lucruri instructive și interesante. 

Sau dacă aveți înclinație mai mult spre artă, puteți să vizitați împreună cu cel mic unul din multele muzee frumoase ale lumii, care și-au deschis porțile virtual, pe internet, în această perioadă. Sau puteți asculta concerte de muzică clasică, ori viziona piese de teatru pentru copii, online. Sunt atât de multe companii de teatru, orchestre, muzee care oferă conținut pe internet gratis în această, perioadă încât nu ne va ajunge cu siguranță timpul pentru toate acestea.

Citește și: Cartierul clasic versus cartierul nou: ce au în plus complexurile rezidențiale

8. Încercați să creați obiecte handmade, sau desenați și colorați împreună

Dacă aveți mărgele sau haine vechi, pe care nu le mai folosiți, puteți crea împreună rochii pentru păpuși, brățări sau coliere.

De asemenea poți desena împreună cu copilul tău, sau vă puteți antrena într-un concurs de colorat, dezvoltând astfel creativitatea, imaginația și îndemânarea celui mic.


Așa cum observi, există foarte multe lucruri distractive și plăcute pe care le poți face împreună cu copilul tău pentru a evita plictiseala. Profită de fiecare moment, pentru că timpul petrecut acasă este un mod excelent de a crea o conexiune mai puternică între voi.

Discuta-cu-un-consultant

Categorii: Vivenda Residencias

Abonează-te la blogul Vivenda

Cele mai citite articole