Dezvoltarea infrastructurii avantaje și dezavantaje

Dezvoltarea infrastructurii în zona blocurilor noi din sectorul 6: avantaj sau dezavantaj?

Atunci când te gândești la o zonă cu infrastructură în dezvoltare, tinzi să-ți imaginezi o serie de dezavantaje: zgomot, praf, trafic îngreunat. Ce-ai spune, însă, dacă ai ști că toate aceste aspecte sunt mai degrabă un mit? Blocurile noi din sectorul 6 al capitalei sunt un exemplu perfect în acest sens - investițiile din zona Drumul Taberei - Ghencea vin cu avantaje care depășesc aspectele negative și de care merită să te bucuri. 

Pentru a descoperi toate beneficiile aduse de dezvoltarea infrastructurii, este important să explorăm și posibilele dezavantaje, astfel încât să poți avea o perspectivă obiectivă. Află mai multe în cele ce urmează.

Ce dezavantaje poți avea când locuiești într-o zonă cu infrastructură în dezvoltare

O infrastructură în dezvoltare poate presupune și un oarecare nivel de zgomot, produs de șantierele de construcții, utilajele grele sau traficul intens. Acest lucru poate deveni deranjant pentru locuitorii din zonă, mai ales când este vorba de zgomote constante. Totuși, dacă apartamentul tău este bine izolat din punct de vedere fonic, cel mai probabil te vei bucura de o atmosferă liniștită, indiferent de lucrările care se desfășoară în vecinătate. De exemplu, blocurile noi din sectorul 6, precum cele din Stellaris Residencias, îți oferă toate condițiile necesare pentru a te detașa de agitația orașului: pereții exteriori au o grosime de 30 cm, iar fațada are încorporat un sistem de izolare și finisare de tip termosistem.

Dezvoltarea infrastructurii poate duce uneori și la ambuteiaje cauzate de restricționarea traficului auto. Străzile congestionate și timpul petrecut în trafic pot fi frustrante pentru locuitori, mai ales dacă în cartier nu există alte variante de transport, precum metroul. Din fericire, acest aspect nu mai e valabil în cazul blocurilor din Drumul - Taberei Ghencea: stațiile de metrou inaugurate în 2020 oferă acces facil către restul capitalei. Prin urmare, când la suprafață au loc lucrări de modernizare, poți apela fără griji la transportul subteran.

Având în vedere faptul că o zonă cu infrastructură în dezvoltare e privită ca având mai mult potențial pentru viitor, prețurile locuințelor dintr-un astfel de cartier pot crește considerabil. De aceea, este important să prinzi un moment favorabil, pentru ca investiția ta să fie una rezonabilă.

În unele situații, dezvoltarea infrastructurii poate necesita demolarea sau modificarea clădirilor cu valoare istorică sau culturală. Acest lucru poate afecta identitatea cartierului, însă un arhitect cu viziune nu va alege niciodată să distrugă o clădire de patrimoniu, care poate fi salvată. În majoritatea cazurilor, construcțiile demolate sunt cele care s-ar fi dovedit oricum mai puțin sigure pe termen lung.

Citește și: Avantajele apartamentelor noi de vânzare din București, în sectorul 6

Ce avantaje ai când locuiești într-o zonă cu infrastructură în dezvoltare

Unul dintre cele mai mari avantaje ale dezvoltării infrastructurii este creșterea accesibilității și mobilității: noile străzi, poduri sau mijloace de transport îți oferă posibilitatea de a ajunge mai ușor acolo unde ai nevoie. Acest aspect poate reduce timpul petrecut în trafic, așa cum s-a întâmplat în cazul persoanelor care trăiesc în blocurile noi din sectorul 6, zona Drumul Taberei. Odată cu inaugurarea metroului, locuitorii au primit o alternativă perfectă pentru a se deplasa, chiar și la orele de vârf. Infrastructura în dezvoltare poate contribui și la crearea unor modalități de transport mai sigure. Străzile și intersecțiile modernizate, dotate cu semnalizare corespunzătoare și piste pentru biciclete, reduc riscul de accidente rutiere. 

Dezvoltarea infrastructurii poate aduce cu sine și noi facilități - școli și grădinițe, magazine, parcuri, centre culturale, restaurante, cafenele și multe altele. Toate acestea atrag investiții și stimulează dezvoltarea economică și crearea de noi oportunități de angajare.

Dacă deții un apartament într-o zonă cu infrastructură în dezvoltare, este important să știi că valoarea acestuia poate crește considerabil în timp. Pe măsură ce cartierul devine mai modern, iar calitatea vieții crește, investitorii nu întârzie nici ei să apară. Oamenii își doresc să trăiască într-un cartier modern și sunt dispuși să plătească mai mult pentru asta. Prin urmare, îți poți vinde sau închiria apartamentul, obținând un profit atractiv.

Așa cum observi, dezvoltarea zonei în care locuiești îți oferă numeroase oportunități. Chiar dacă la început te poți îngrijora pentru zgomot, agitație și trafic blocat, pe termen lung toate transformările aduse cartierului pot fi șanse reale pentru o viață mai bună.

Din acest punct de vedere, apartamentele situate în blocurile noi din sectorul 6 al capitalei reprezintă cu siguranță o investiție de viitor. Complexul rezidențial Stellaris Residencias este un exemplu de proiect care pune accent pe bunăstarea locatarilor: ansamblul se află la doar câteva minute de mers pe jos de stația de metrou Parc Drumul Taberei și este amplasat pe un teren de peste 11.000 de metri pătrați. Include peste 1.800 mp de spații comerciale, spații verzi și de recreere, locuri de joacă pentru copii, precum și teren exterior de baschet. Proiectul include și investiția în infrastructură de educație, respectiv o grădiniță și școală cu clasele I-VIII. Totodată, dezvoltatorul Hercesa investește în construcția a peste 2,7 km de străzi și lucrează la rețele complete de gaz, canalizare, apă, electricitate și iluminat public. 

Îți dorești un stil de viață modern și confortabil, într-unul dintre cele mai frumoase cartiere ale Bucureștiului? Te așteptăm în showroomul nostru, pentru a-ți oferi mai multe detalii despre apartamentele din Stellaris Residencias.

 

New call-to-action

Categorii: Stellaris Residencias

Abonează-te la blogul Vivenda

Cele mai citite articole