C86A0581-HDR

Tendințe în designul interior pentru locuințe noi

Știi acel moment în care te gândești la apartamentul de vis și aproape că îl poți vedea în fața ochilor, cu toate detaliile sale? O locuință nouă nu înseamnă doar acte, credite și responsabilități, ci îți deschide calea către un nou început. De aceea, amenajarea viitorului tău apartament poate fi un proces extrem de plăcut, la finalul căruia te vei bucura de un loc pe care îl poți numi cu adevărat acasă.

Probabil ai observat că apartamentele moderne sunt tot mai departe de stilul clasic, care caracteriza locuințele părinților și bunicilor noștri. În ziua de astăzi, piesele de mobilier și decorațiunile sunt mult mai variate, astfel încât să se poată adapta diferitelor preferințe în materie de design interior. Dacă stai în dubii și nu știi exact ce stil să adopți pentru viitoarea ta locuință, nu-ți face griji: ți-am pregătit o serie de idei, care țin cont de tendințele momentului.

Nuanțe naturale pentru un apartament luminos

Îți dorești ca locuința ta nouă să-ți transmită energie pozitivă și stare de bine? Creează un spațiu cât mai luminos, în care să folosești tonuri de alb, crem și gri. Completează-le cu parchet într-o nuanță deschisă, care să nu contrasteze puternic cu mobilierul. Aceste culori aduc o atmosferă calmă și relaxantă, denotă eleganță și bun gust. În plus, dau senzația de mai mult spațiu, spre deosebire de tonurile închise, care pot face apartamentul să pară mai mic.

Dacă optezi pentru un apartament în Vivenda Residencias, ai posibilitatea de a alege fără niciun cost între 3 modele de parchet, 3 culori de vopsea lavabilă, 3 tipuri de uși interioare și 2 modele de ceramică. Astfel, te poți asigura că noua ta locuință păstrează un design unitar până la cel mai mic detaliu.

Citește și O zi din viața unui locatar dintr-un complex rezidențial: cum arată rutina și beneficiile unei vieți moderne

Tendințe în designul interior pentru locuințe noi. Spații deschise pentru mai multă flexibilitate

În ultimii ani, tot mai multe persoane optează pentru locuințele cu bucătării open space. Astfel, spațiul pare mai mare și mai luminos, iar întreaga locuință devine mai aerisită. Totodată, bucătăriile open space facilitează interacțiunea și conversația între persoanele care se află în diferite zone ale casei. În timp ce pregătești masa, poți sta de vorbă mai ușor cu familia sau cu oaspeții aflați în living.

Și în Vivenda Residencias poți găsi apartamente de tip open space, pe care îți va fi ușor să le amenajezi astfel încât să delimitezi zona bucătăriei de cea a livingului, păstrând în același timp senzația de deschidere. De altfel, în compartimentările locuințelor din complexul Vivenda folosim sisteme de construcție de primă tehnologie, optimizate, cu spații lipsite de stâlpi, grinzi și alte elemente interioare care pot limita modalitățile de amenajare.

Citește și Sfaturi de la designerii și arhitecții Hercesa: idei pentru amenajarea unui apartament de vis

Opțiuni de iluminare naturale și artificiale

Locuințele luminoase vor fi mereu în trend, însă dezvoltatorii imobiliari pun tot mai mult accent pe acest aspect, în comparație cu apartamentele vechi. Într-un complex ca Vivenda Residencias, încăperile au ferestre mari, prin care lumina zilei poate pătrunde cu ușurință. Bineînțeles, ținem cont și de confortul termic și fonic, așa că de la geamuri și pervaz, până la izolația externă, folosim materie primă de cea mai bună calitate.

Bineînțeles, lumina naturală nu pătrunde 24 de ore în apartament, așa că o locuință trebuie să aibă și opțiuni care să asigure luminozitatea oricând, adăugând totodată un plus de stil locuinței. Corpurile de iluminat moderne sunt disponibile în diverse tipuri și forme - de la lustre minimaliste sau candelabre elegante, până la veioze și spoturi LED. De asemenea, sistemele de iluminat inteligent câștigă tot mai multă popularitate. Folosind astfel de soluții, poți controla lumina cu ajutorul unei telecomenzi sau a smartphone-ului, chiar și prin comenzi vocale. Fie că vrei să stingi/ aprinzi becurile, să reglezi intensitatea sau modelul de iluminare, poți face asta fără să te deplasezi.

Iar dacă vrei ca serile tale să fie cât mai plăcute, mai avem o sugestie: becurile sau spoturile LED cu lumină caldă, galbenă, pot fi ideale în acest sens. Imaginează-ți o seară relaxantă în noul tău apartament: stai pe canapeaua ta comodă, sau pe fotoliu, savurezi un ceai și citești, în timp ce lumina caldă te învăluie.

Citește și Apartamente inteligente în capitală: cum îți poate îmbunătăți tehnologia viața de zi cu zi

Dulapuri încastrate pentru un plus de spațiu și o bună organizare

Dulapurile încorporate sunt în tendințe și aduc numeroase beneficii în ceea ce privește spațiul și organizarea locuinței. În primul rând, sunt concepute să se potrivească perfect în spațiul disponibil, fără a lăsa spații neutilizate între mobilă și pereți, ceea ce permite o utilizare mai eficientă a fiecărui centimetru din cameră. În al doilea rând, sunt proiectate pentru a se potrivi formei și dimensiunilor camerei, putând fi personalizate în funcție de nevoile tale specifice.

Un dulap încastrat oferă încăperii un aspect ordonat și echilibrat, fără a crea senzația de aglomerare. Integrarea armonioasă în designul camerei creează un efect estetic plăcut și, în plus, îți oferă suficient loc pentru a-ți păstra obiectele vestimentare sau alte produse.

Pe lângă ideile de mai sus, experții Hercesa te pot ajuta și cu alte sugestii de amenajare, care să vină în întâmpinarea nevoilor tale. Dacă dorești, poți alege personalizarea contra cost a apartamentului, iar noi te vom ajuta cu opțiunile pe care le preferi: instalarea aerului condiționat, montarea prizelor și a termostatului în sistem Smart Home, instalarea spoturilor LED și a rulourilor electrice, montarea mobilierului pentru baie sau a paravanelor de sticlă.

Ia legătura cu noi și vom configura împreună apartamentul visurilor tale, astfel încât în curând să te poți bucura de tot confortul de acasă.

 

3-camere

 

Categorii: Vivenda Residencias

Abonează-te la blogul Vivenda

Cele mai citite articole