criterii de achizitie apartament nou in Bucuresti

Achiziția unui apartament în blocurile noi din București

Cum îl alegi pe cel potrivit?

Îți dorești să-ți cumperi un apartament într-un bloc nou din capitală și nu știi după ce criterii să te ghidezi pentru a alege din oferta de locuințe tot mai generoasă din ultimii ani? Pentru o investiție inspirată e recomandat să ții cont de câteva aspecte esențiale cum ar fi raportul calitate/preț, zona în care este situat blocul și materialele de construcție.

Dar pentru ca locuința să fie adaptată nevoilor tale, aplică și următoarele trei criterii de achiziție a unui apartament nou în București, pentru a alege locuința cea mai potrivită pentru tine:

1. Cum urmează să locuiești: singur sau cu familia

Dacă plănuiești să locuiești singur sau cu jumătatea ta, o garsonieră spațioasă poate fi varianta perfectă, întrucât îți permite să îți amenajezi ușor locuința, astfel încât să ai atât o zonă de dormit, cât și un birou sau un spațiu pentru primit vizite de la rude și prieteni.

De exemplu, garsonierele din complexul de blocuri noi Vivenda Residencias București au o suprafață generoasă, pentru a-ți permite să delimitezi livingul de dormitor.

În cazul în care ai și copii, însă, e bine să optezi pentru un apartament cu două sau trei camere. Apartamentele moderne cu două camere pot fi destul de spațioase pentru o familie, așa că poți găsi cu ușurință o variantă potrivită ca suprafață și buget.

De asemenea, e recomandat să ții cont și de facilitățile pe care le oferă zona din punct de vedere al școlilor, grădinițelor și spațiilor de joacă. Dacă te muți într-un cartier lipsit de astfel de facilități, îți va fi greu să ai o viață comodă și relaxată.

Citește și: Garsonieră nouă în București - închiriere sau cumpărare?

2. Ce hobby-uri și activități de timp liber ai

Îți place să faci sport sau să te plimbi prin parc în timpul liber? Asigură-te că în apropierea blocului tău există și parcuri sau zone verzi, pentru a nu fi necesar să străbați orașul atunci când vrei să te relaxezi sau să faci mișcare.

Ai o viață socială activă, care presupune ieșiri la cafenea, la restaurant și la film? În acest caz, ar fi indicat să locuiești în apropierea unui mall sau chiar aproape de centrul orașului.

Ansamblul de blocuri noi Vivenda Residencias București acoperă toate aspectele de mai sus: vei locui în vecinătatea parcului IOR și a mallului Park Lake, iar în doar câteva minute vei putea ajunge în centrul Bucureștiului, cu mașina sau cu metroul. Totodată, cartierul beneficiază de zone verzi și spații de joacă, așa că vei avea ocazia să îți petreci timpul liber așa cum dorești.

Citește și: Cartierul clasic versus cartierul nou: ce au în plus complexurile rezidențiale

3. Modul în care te deplasezi spre locul de muncă

Dacă lucrezi de acasă, ai nevoie de un apartament bine compartimentat și de suficient spațiu în care să îți amplasezi biroul. Pe de altă parte, dacă este necesar să mergi zilnic la serviciu, e bine să ai în vedere inclusiv posibilitățile de transport din zonă.

Locul de muncă se poate schimba în timp, așa că nu ai de ce să îți achiziționezi un apartament aflat în apropierea locului de muncă actual, ci mai degrabă un apartament accesibil din orice zonă a orașului.

Alege să locuiești lângă o gură de metrou, și așa vei putea să traversezi oricând Bucureștiul cu ușurință, indiferent de oră sau de condițiile meteo.

De asemenea, în cazul în care ai mașină, interesează-te cu privire la existența unui loc de parcare în zona blocului în care vei locui. E important să ai propriul loc de parcare rezervat, pentru a nu întâmpina probleme când revii acasă și ai nevoie să îți parchezi mașina.

Citește și: Ce facilități îți oferă complexul rezidențial Vivenda Residencias București

Apartamentul perfect este acela care se potrivește cel mai bine stilului tău de viață, așa că nu uita să analizezi cu atenție ce îți dorești de la viitoarea ta locuință, astfel încât să iei decizia optimă.

 

New call-to-action

 

Categorii: Vivenda Residencias

Abonează-te la blogul Vivenda

Cele mai citite articole