Casa sau apartament direct dezvoltator

Ce cumpără românii: case sau apartamente direct de la dezvoltator în București?

Visezi la o nouă locuință, pe care să o poți numi acasă pentru o bună perioadă de timp? Dacă ești pe punctul de a face o investiție imobiliară, cu siguranță cântărești diverse aspecte: prețul locuințelor, suprafața potrivită, zona în care ai dori să te muți, dar și tipul de proprietate. 

Astfel, o casă cu grădină are tradițional avantajele sale, însă și oferta de apartamente noi direct de la dezvoltator în București sună deosebit de tentant.

Descoperă în continuare care sunt tendințele pe piață și cum alegi varianta care te avantajează!

Tendințele pieței imobiliare - apartamentele sunt cele mai căutate proprietăți

Deși în contextul pandemiei din 2020 tot mai multe persoane se gândeau să își achiziționeze o casă, care să le ofere propria curte și o oarecare distanță de agitația orașului, lucrurile s-au schimbat în 2021.

Conform unui studiu realizat de franciza imobiliară RE/MAX, cei mai mulți români au preferat în anul 2021 să cumpere apartamente de 2 și 3 camere, în detrimentul caselor.

Mai mult, românii preferă să achiziționeze apartamente direct de la dezvoltator. Aceasta întrucât odată cu întoarcerea la un stil de viață activ, care presupune socializare, ieșiri în oraș și diverse activități de timp liber, oamenii simt nevoia unei locuințe care să le ofere suficiente posibilități de petrecere a timpului și o cât mai mare flexibilitate.

În plus, prin prisma faptului că apartamentele sunt mai ușor de închiriat sau de vândut decât casele, o investiție într-un apartament nou este o idee bună atât pentru prezent, cât și pentru viitor.

Nevoia de spațiu - poate fi apartamentul o soluție potrivită?

La prima vedere ai putea spune că din punctul de vedere al spațiului, o casă este net superioară, pentru că presupune propria curte și o suprafață mai extinsă, însă persoanele care au preferat să cumpere un apartament îți pot confirma că aceste două aspecte sunt în realitate relative.

Casele aflate în capitală nu dispun de obicei de curți foarte mari si, chiar dacă pot avea suprafețe mai generoase bugetul necesar pentru achiziționarea acestora e în general pe măsura suprafeței.

Pe de altă parte, casele de la periferia orașului pot fi achiziționate la prețuri mai avantajoase, însă de cele mai multe ori va trebui să faci concesii legate de suprafață, starea proprietății sau distanța mai mare față de oraș si de facilitățile acestuia.

Apartamentele de la dezvoltatori de încredere, precum cele dezvoltate de Hercesa, îmbină confortul și accesibilitatea cu o serie de avantaje care îți satisfac toate nevoile, inclusiv nevoia de spațiu:

  • sunt bine compartimentate,
  • sunt poziționate aproape de stația de metrou si de multe alte mijloace de transport in comun, precum și de magazine, centre comerciale, grădinițe, scoli sau unități sanitare,
  • au în apropiere mai multe parcuri, unde te poți relaxa oricând dorești să te simți mai aproape de natură.

Totul fără cheltuielile și timpul pe care le-ar presupune întreținerea unei grădini în cazul unei case pe pământ.

Situația cheltuielilor - casă versus apartamentele de la dezvoltator în București

Pe lângă suma cu care este achiziționată proprietatea, amenajarea și întreținerea locuinței reprezintă aspecte importante, ce trebuie luate în calcul încă din prima clipă. Acesta este cel mai probabil un alt argument care i-a determinat pe români să se îndrepte în număr mai mare către varianta achiziționării unui apartament, in loc de a unei case.

În momentul în care îți cumperi o casă, trebuie să te gândești atât la mobilarea acesteia, cât și la cheltuielile ce apar ulterior: curentul și gazele consumate, precum si toate cheltuielile curente legate de întreținerea si păstrarea in bune condiții a casei, care sunt de multe ori foarte costisitoare.

In schimb, un apartament bine izolat, cu o suprafață ce corespunde nevoilor tale de zi cu zi, înseamnă mult mai puține cheltuieli, inclusiv în sezonul rece.

Avantajele apartamentelor direct de la dezvoltator București

Dacă nu îți surâde ideea de a te muta într-un bloc vechi, atunci o opțiune potrivită sunt apartamentele noi de vânzare direct de la dezvoltator. Iată care sunt avantajele pe care acestea le oferă:

  • Sunt construcții noi, realizate cu tehnologie de ultimă generație; - În general, fac parte din cadrul unor ansambluri noi, cu oameni tineri;
  • Apartamentele de la dezvoltator se predau la cheie, astfel încât noii proprietari nu trebuie să își facă probleme în legătură cu o eventuală renovare;
  • Apartamentele de la dezvoltator sunt in general bine izolate, prezintă centrale individuale sau centrale de bloc eficiente energetic;
  • Actele sunt pregătite pentru vânzare, spre deosebire de apartamentele vechi ce pot aduce si anumite încurcături cu documentația.

Citește și: Patru motive pentru care merită să cumperi un apartament într-un bloc nou din București 

De asemenea, nu trebuie ignorat faptul că un apartament cumpărat de la un dezvoltator de încredere îți poate oferi mai multă siguranță pe partea de instalații și materiale de construcții, ceea ce te poate scuti de cheltuielile ulterioare pentru renovări și reparații.

Apartamentele de vânzare în București, direct de la dezvoltator Vivenda Residencias sunt realizate din materiale de calitate, iar reputația dezvoltatorului te asigură că nu vei avea neplăceri care să te oblige la cheltuieli inutile viitoare.

Pentru a te muta în noua locuință cu și mai multă încredere, îți garantăm faptul că pe perioada de garanție, în cazul în care apare ceva neașteptat, există o persoană dedicată din partea dezvoltatorului care se va ocupa de gestionarea efectuării eventualelor reparații.

Iată care sunt motivele pentru a opta pentru Vivenda Residencias, unul dintre proiectele imobiliare de prestigiu din București! Dacă ești în căutare de apartamente de vânzare direct de la dezvoltator în București, te așteptăm la o vizionare, pentru a te convinge că Vivenda Residencias este locul pe care merită să îl numești acasă.

 

New call-to-action

 

Categorii: Vivenda Residencias

Abonează-te la blogul Vivenda

Cele mai citite articole