De ce să cumperi un apartament nou în București

Patru motive pentru care merită să cumperi un apartament într-un bloc nou din București

Te-ai hotărât să cumperi un apartament în București în perioada următoare? O hotărâre importantă pe care va trebui să o iei este dacă acesta este unul dintre apartamentele amplasate în blocurile nou construite sau unul dintre cele din blocuri mai vechi.

Apartamente noi București, lângă metrou - o investiție avantajoasă

Fie că ești interesat de o garsonieră sau de un apartament de două, trei sau patru camere, ai mai jos câteva motive pentru a alege unul dintre apartamentele noi de vânzare din București, aproape de metrou și cu toate facilitățile vieții urbane.

1. Investițiile imobiliare au fost mereu apreciate ca sigure

Indiferent că vei locui în apartament sau vei alege să îl închiriezi, o investiție imobiliară este sigură și de viitor. Dacă îți dorești un apartament pentru tine, ia-l ținând cont de necesitățile familiei tale. Vei alege, în acest caz, un apartament mai mare – cel mai probabil unul trei sau de patru camere.

Dacă vrei să faci o investiție într-un apartament de închiriat, trebuie să știi că garsonierele și apartamentele de două camere sunt preferatele celor care închiriază.

Indiferent de destinația apartamentului însă, banii tăi vor fi în siguranță atunci când îi investești într-un apartament nou din București, cu tot confortul.

Citește și: Cumperi un apartament pentru închiriere? Iată câteva lucruri de care să ții cont pentru a obține un randament cât mai bun 

2. Bucureștiul este un oraș plin de viață, în care mulți tineri aleg să se mute

Mulți tineri aleg în continuare să se mute în București. Locurile de muncă stabile nu lipsesc, iar posibilitățile de petrecere a timpului liber sunt numeroase aici. În București ai școli și grădinițe, centre comerciale și unități sanitare, parcuri și muzee... Acestea sunt doar câteva dintre motivele pentru care Bucureștiul rămâne unul dintre cele mai atractive orașe în care să te stabilești în România.

Capitala și cel mai important oraș al României, Bucureștiul continuă să se dezvolte

Bucureștiul este un oraș în continuă expansiune. Se construiesc blocuri noi, magistrale noi de metrou, pasaje sau șosele suspendate. Bucureștiul este un oraș care se dezvoltă în fiecare zi, continuând să fie atractiv pentru locuitorii săi. Achiziția unui apartament într-un bloc nou în Capitală este o investiție de viitor pentru tine.

Citește și: Cinci lucruri pe care să le iei în considerare atunci când achiziționezi un apartament nou în București 

3. Piața imobiliară din București este una dinamică și atractivă

Prețurile apartamentelor din București, dar și numărul tranzacțiilor realizate, au crescut constant în ultimii ani. Numeroase ansambluri rezidențiale bine plasate în București, cu dezvoltatori cunoscuți pe piața imobiliară, vând apartamentele noi încă din faza de proiect.

Chiar dacă piața a crescut, această creștere a fost una sustenabilă. Veniturile din România au crescut în mod proporțional și continuă să o facă – prețurile apartamentelor noi rămânând accesibile persoanelor cu venituri medii și mari.

Citește și: Cum să evaluezi ofertele de apartamente noi din București

4. Într-un bloc nou scapi de grija renovărilor și a cutremurelor

Din ce în ce mai mulți români preferă să se mute într-un spațiu gata amenajat, în care nu mai trebuie să vii decât cu mobila. Scapi de grija renovărilor, a meșterilor care nu sunt nici ușor de găsit și nici de fiecare dată serioși. Da, în cazul apartamentelor pe care le renovezi chiar tu faci totul pe gustul tău.

O parte dintre dezvoltatori însă s-au gândit și la acest aspect și îți permit să alegi culoarea vopselei, gresie și faianță, dar și parchet și uși între o serie de variante propuse. În plus, într-un bloc nou nu trebuie să îți faci probleme pentru riscul seismic. Construcțiile noi respectă ultimele standarde în domeniu, mult mai exigente față de trecut.

Este momentul pentru o achiziție imobiliară?

De câțiva ani, se vorbește despre o posibilă criză și scădere a prețurilor imobiliarelor. În tot acest timp însă, prețul apartamentelor din București și din orașele mari ale țării și-a continuat ascensiunea.

În același timp, veniturile din sectorul privat al economiei continuă să crească, iar inflația cunoaște și ea o ascensiune. Dacă te întrebi când este cel mai bun moment pentru a achiziționa un apartament, răspunsul nu este unul simplu și trebuie să se bazeze pe o analiză a situației personale.

Stai în chirie și dai lunar echivalentul unei rate la bănci sau chiar mai mult decât aceasta? Ai niște economii pe care le vezi erodate de inflație, în timp ce acestea ți-ar putea aduce un venit frumos dacă ar fi investite într-o garsonieră cochetă? Este, foarte probabil, un moment bun pentru a-ți cumpăra un apartament.

Dacă alegi și unul dintre apartamentele în blocuri noi la metrou, cu tot confortul pentru tine și familia ta, vei constata cel mai probabil, peste ani, că ai făcut cea mai bună alegere.

Citește și: Investiții imobiliare în București: motive pentru a alege un apartament într-un complex rezidențial

 

New call-to-action

 

Categorii: Vivenda Residencias

Abonează-te la blogul Vivenda

Cele mai citite articole