Cumpărarea unui apartament în bloc nou în București

Cinci lucruri pe care să le iei în considerare atunci când achiziționezi un apartament nou în București

Pentru majoritatea oamenilor, achiziția unui apartament sau a unei case reprezintă cea mai mare cheltuială pe care o vor face pe tot parcursul vieții.

De aceea, e esențial să verifici cu atenție locuința cumpărată. Fie că optezi pentru achiziționarea unei garsoniere sau pentru cumpărarea unui apartament într-un bloc nou în București, ai mai jos câteva lucruri esențiale de care să ții cont pentru a te asigura că banii tăi au fost bine cheltuiți.

De ce să alegi varianta achiziției unul apartament într-un bloc nou?

Blocurile vechi sunt amplasate în zone mai bune, aproape de centru și de metrou. Dacă reușești să găsești un apartament într-un bloc nou bine situat, acesta va fi mult prea scump pentru bugetul unui om obișnuit.

Cu siguranță că ai auzit și tu toate aceste afirmații. Lucrul a fost valabil până acum ceva timp. Ne amintim cu toții de ansamblurile de blocuri noi construite în afara orașului, pe câmp chiar.

De proprietarii acestora, care au realizat în scurt timp că au făcut o mare greșeală. Școlile, grădinițele, locurile de muncă și spațiile comerciale erau greu accesibile, iar viața devenea pur și simplu o corvadă, având în vedere traficul din București.

Citește și: Cartierul clasic versus cartierul nou: ce au în plus complexurile rezidențiale

În ultima vreme însă, mare parte din dezvoltatori au învățat lecția, reușind să identifice suprafețe de teren potrivite, situate aproape de metrou, unde proprietarii de apartamente să se bucure liniștiți de confortul vieții urbane.

Totul, în timp ce au la dispoziție un spațiu de locuit modern, bine compartimentat, în care se pot muta liniștiți, fără investiții suplimentare. Iar dacă vorbim despre prețuri, un calcul rapid îți va arăta că ieși chiar mai bine cu un apartament nou, bine situat, decât în varianta în care îți vei consuma timpul, banii și energia pe renovări și amenajări.

În plus, achiziția unui apartament în bloc nou în București presupune din start o compartimentare potrivită vieții moderne. E mai greu, dacă nu imposibil, să te bucuri de aceleași avantaje atunci când vorbim despre blocurile vechi.

Citește și: Investiții imobiliare în București: motive pentru a alege un apartament într-un complex rezidențial

Zona în care acesta este amplasat

Se spune, pe bună dreptate, că zona este esențială dacă vorbim despre o locuință care să își păstreze valoarea. O locuință bine amplasată îți va oferi o viață mai liniștită și va fi mai ușor de vândut la un moment dat, dacă va fi cazul.

Ce înseamnă însă o zonă bună pentru cumpărarea unei garsoniere în București sau a unui apartament? E bine să fii aproape de centrul orașului, pentru ca această zonă să îți fie accesibilă. Nu vei da greș cu un apartament la metrou.

Chiar dacă ai mașină, sunt momente în care vei avea nevoie și de transportul în comun. Apropierea de școli și grădinițe, de centre comerciale și medicale conferă, de asemenea, valoare unei zone.

Deloc de neglijat din acest punct de vedere este apropierea de parcuri și zone de joacă amenajate. Chiar dacă în acest moment sunteți un cuplu tânăr, fără copii, este un detaliu care te va interesa la un moment dat.

Citește și: De ce ai vrea să cumperi un apartament nou lângă un mall, în București

Care este dezvoltatorul proiectului?

E esențial să cumperi de la un dezvoltator serios, care are deja o experiență pe piața construcțiilor de locuințe. Verifică înainte de achiziția unui apartament nou în București portofoliul său de proiecte rezidențiale.

Atunci când acesta este unul important, șansele ca dezvoltatorul să își respecte angajamentele sunt mult mai mari. Dacă vorbim despre angajamente, atunci când cumperi e important ca, la semnarea contractului, să verifici cu atenție termenii acestuia.

Verifică, de asemenea, documentele juridice ale dezvoltatorului: certificat de urbanism, autorizație de construcție, extrasul de carte funciară sau procesul verbal de recepție.

Citește și: Ce facilități îți oferă complexul rezidențial Vivenda Residencias București

Cât de ușor vei obține un credit ipotecar?

Cel mai probabil vei avea nevoie de un credit atunci când achiziționezi apartamentul. Vestea bună este că dezvoltatorii care au deja un bun renume pe piață îți vor facilita această etapă.

Ei au deja brokeri colaboratori și bănci partenere, care vor face întregul proces mai ușor pentru tine. Întreabă și de alte avantaje pe care le poți obține: eșalonarea avansului, rate direct la dezvoltator, etc.

Îți va fi ușor să vinzi sau să închiriezi imobilul?

Poate că nu ai momentan planuri în direcția închirierii sau vânzării, dar ușurința cu care un apartament poate fi închiriat, de exemplu, îți va spune multe despre valoarea acestuia.

Nu strică să te interesezi asupra modului în care se închiriază apartamentele din zonă. În plus, e un prilej bun de a cunoaște această zonă și a interacționa cu ceilalți locatari.

Compartimentare, finisaje, calitatea instalațiilor

Din ce în ce mai mulți oameni preferă să cumpere apartamente în blocuri noi tocmai pentru că nu necesită renovări și amenajări. Ai totul la îndemână, nu trebuie decât să te muți.

Dacă vorbim despre compartimentare, aceasta are un rol foarte important. Un bloc nou vine cu o compartimentare modernă, la standardele vieții de astăzi. E important însă și care este calitatea instalațiilor și finisajelor oferite.

Din nou, un dezvoltator cunoscut va acorda atenția cuvenită finisajelor de calitate. Interesează-te de acestea! Cum este sistemul de încălzire (de preferat să ai încălzire prin pardoseală), ce obiecte sanitare s-au folosit, care este calitatea tâmplăriei?

Ansamblul Vivenda by Hercesa face chiar un pas în plus și îți oferă personalizarea apartamentului. Poți alege varianta preferată de finisaje fără costuri suplimentare, dintr-o gamă largă de materiale prestabilite.

Contra cost, poți alege și o serie de servicii adiționale, așa cum este instalarea sistem de aer condiționat multisplit, montarea dulapurilor încastrate, achiziționarea mobilierului de baie, etc.

Citește și: Vivenda Residencias - toate detaliile pe care vrei să le știi despre construcție și finisaje

Totul, pe lângă serviciile pre și post-vânzare ce îți garantează calitatea apartamentului, zona excelentă în care este amplasat, standardele superioare de calitate oferite, locurile de parcare și depozitare.

Programează chiar acum o vizionare pentru unul dintre apartamentele din complexul rezidențial Vivenda by Hercesa!

 

New call-to-action

 

Categorii: Vivenda Residencias

Abonează-te la blogul Vivenda

Cele mai citite articole