compartimentare apartament bloc nou - complex rezidential vivenda

Ce este mai important, când achiziționezi un apartament nou în București: compartimentarea sau suprafața ?

Te-ai decis să îți cumperi un apartament nou în București, însă nu știi care criterii de selecție ar trebui să cântărească mai mult în alegerea ta? Poate o bună compartimentare a spațiului să fie mai importantă decât dimensiunea apartamentului, sau, dimpotrivă, suprafața locuinței ar trebui să fie factorul principal după care să te ghidezi în alegerea ta?

Află în continuare răspunsul la această întrebare, pentru a putea să-ți alegi locuința de vis cu mai mare ușurință.

Alegerea apartamentului optim în București, din punct de vedere al spațiului

Un oraș mare, cum e Bucureștiul, reprezintă o adevărată provocare din punct de vedere al spațiului. O astfel de zonă urbană aglomerată plină de viață nu își poate permite să pună la dispoziția locuitorilor săi apartamente cu suprafețe foarte generoase. Prin urmare, fie că vorbim de blocuri noi, fie de locuințe vechi, în lipsa unor suprafețe foarte mari, spațiul va trebui, în schimb, gândit într-un mod cât mai funcțional și eficient.

Evident, există și excepțiii. Este însă oare recomandabil să plătești sume considerabile de bani pentru un apartament nou cu 2 camere de exemplu, doar pentru a-l umple cu și mai multe piese de mobilier și a termina prin a beneficia de exact același spațiu funcțional și de un suprafață care, deși va fi pe hârtie mai mare, va părea, în lipsa unei bune compartimentări, cu mult mai încărcată?

În plus, dacă te interesează și ca noul tău apartament să fie situat într-o zonă din București ușor accesibilă, apropiată de centru, de metrou, de mall-uri și parcuri, atunci cel mai probabil vei fi pus în fața următoarei alegeri:

  1. să cumperi un apartament mare, al cărui preț va fi și el pe măsură și va pune presiune pe finanțele tale
  2. sau să cumperi un apartament ușor mai mic, dar bine compartimentat, la un preț mult mai accesibil

Raportat la aceste opțiuni, cel mai indicat pentru tine va fi să faci o mică concesie cu privire la spațiu, care va funcționa de fapt tot în avantajul tău: orientează-te către un apartament într-un bloc nou cu o suprafață medie, dar cu o compartimentare foarte bine gândită, care te va ajuta să-ți mobilezi și decorezi într-un mod funcțional și cu stil apartamentul, ba chiar și să rămâi și cu destul spațiu liber.

Citește și: Garsonieră sau apartament de două camere?

Ansamblu blocuri noi Vivenda, Bucuresti - apartamente de 2, 3  si 4 camere

Suprafața versus o bună compartimentare a apartamentului într-un bloc nou

Multe persoane au tendința să creadă că suprafața este cel mai important factor după care ar trebui să se ghideze atunci când își aleg o locuință. Cu toate acestea, când vor discuta cu un arhitect sau cu un specialist în domeniul imobiliar, vor afla că lucrurile nu stau deloc așa.

Dacă ai un apartament spațios, dar prost compartimentat, nu îți va aduce nici un avantaj suprafața adițională din locuință, pentru că nu te vei putea bucura de spațiul suplimentar.

Dacă pereții despărțitori, grinzile etc. nu au fost proiectate într-un mod funcțional, pentru a optimiza și delimita bine spațiul încăperilor, nu vei câștigi nimic din suprafețele adiționale; doar zone goale ale casei ce nu vor putea fi utilizate la potențialul lor maxim.

Din acest punct de vedere, o bună compartimentare a apartamentului presupune utilizarea cât mai eficientă a spațiului, astfel încât să se obțină zone funcționale în care să se poată amplasa toate piesele de mobilier necesare unui trai confortabil, păstrându-se în același timp și un aspect aerisit și luminos al încăperilor din locuință.

Practic, valorificarea optimă a suprafețelor existente, exact astfel cum sunt gândite și apartamentele noi din complexul rezidențial Vivenda Residencias.

Ce verifici înainte să te muți în noul tău apartament: suprafața sau compartimentarea?

Dacă ai nevoie de o locuință în care să ai la dispoziție tot confortul posibil, o compartimentare eficientă a spațiului este extrem de importantă. În plus, dacă ai și copii mici, cu atât mai mult vei aprecia cât de important este să ai un spațiu bine împărțit, pentru ca fiecare persoană din casă să poată beneficia de intimitate.

Pentru aceasta, înainte de a lua decizia cu privire la ce locuință să achiziționezi, verifică nu doar suprafața utilă a apartamentului, ci și cât de bine poate fi aceasta utilizată.

Citește și: Ce să întrebi când cumperi un apartament

Apartament nou in Bucuresti, Titan - acces la metrou

Verifică detaliile care pot să-ți aducă mai mult spațiu în apartamentul tău nou

  • Luminozitatea locuinței. Un apartament luminos va crea un spațiu cald, primitor și confortabil. De aceea, acordă atenție modului în care sunt dispuse încăperile, optează pentru finisaje și pereți în culori deschise și asigură-te că ferestrele și spațiile vidrate din locuință sunt generoase.

  • Optimizarea holurilor din apartament. Existența unor holuri prea mari între camere sau a unui hol foarte lung la intrarea în apartament nu vor reprezenta un avantaj, deși sunt considerate parte a suprafeței utile a apartamentului și vor duce la majorarea, cel puțin pe hârtie, a suprafeței locuinței tale. Cu siguranță nu vei amplasa fotolii sau mese pe hol și nici nu-ți vei petrece timpul stând în această zonă a locuinței tale.

  • Tipul de bucătărie - optimizarea zonei de luat masa. Deși multă lume crede că are nevoie de o bucătărie cu o suprafață foarte generoasă, în realitate de câte ori mai luăm masa în bucătărie și cât de mult timp mai petrecem cu adevărat în acest spațiu al casei?

    În aceste condiții, ai nevoie cu adevărat de o bucătărie mare, sau e de preferat o bucătărie funcțională, optimizată, în care să dispui de spațiul fix necesar pentru a prepara hrana, urmând ca mesele în familie sau cu prietenii să le organizezi în salon, iar cafeaua de dimineata să o savurezi relaxat pe un sezlong pe balconul casei?

    Noi credem că raportat la ritmul rapid al zilelor noastre, această ultimă opțiune este net preferabilă și că ce ar trebui să prevaleze este ca salonul casei să fie aerisit și bine compartimentat, iar bucătăria funcțională și optimizată din punct de vedere al spațiului.

copartimentare apartamente noi in Bucuresti - Vivenda Residencias
Prin urmare, așa cum poți observa, o bună organizare a spațiului apartamentului într-un bloc nou poate conta mult mai mult decât suprafața acestuia, în special dacă suprafața este prost împărțită și nu te ajută să te bucuri așa cum se cuvine de spațiul suplimentar din apartamentul nou pe care vrei să îl cumperi.

Discuta-cu-un-consultant

Categorii: Vivenda Residencias

Abonează-te la blogul Vivenda

Cele mai citite articole