investitii-imobiliare-apartamente-blocuri-noi-bucuresti

Investiții de succes în 2023: merită să cumperi un apartament în blocurile noi din București?

Perioadele de creștere a inflației nu sunt la prima vedere ideale pentru investiții. Totuși, dacă ai pus deja bani deoparte, probabil te întrebi cum îi poți proteja în aceste momente, având în vedere faptul că economiile se devalorizează rapid în vremuri de criză.
Imobiliarele reprezintă investiții durabile, care în general sunt mai sigure decât alte variante, precum criptomonedele, acțiunile cotate la bursă sau diverse tipuri de valută. Descoperă în continuare de ce merită să investești în imobiliare, cum poți valorifica proprietățile în timp și care sunt tendințele pe piața imobiliară în 2023.

Imobiliarele - investiția cu grad ridicat de siguranță și profitabilitate

Atunci când vrei să îți protejezi și să îți înmulțești banii, este bine să iei în calcul varianta cea mai sigură și mai profitabilă pe termen lung. Andrew Carnegie, unul dintre cei mai bogați antreprenori din istoria Statelor Unite ale Americii, remarca faptul că 90% din milionarii lumii își datorează averea imobiliarelor.

Chiar dacă a trecut mult timp de la această constatare, tendința a rămas aceeași și în zilele noastre: sectorul imobiliar generează câștiguri importante și oferă un grad crescut de siguranță, spre deosebire de alte tipuri de investiții.

Odată ce achiziționezi un apartament, poți alege să locuiești în el și să îl vinzi atunci când consideri că valoarea sa a crescut suficient încât să îți aducă profitul dorit.

De asemenea, îl poți închiria, pentru a obține lunar un venit suplimentar. În eventualitatea în care piața imobiliară ar stagna sau ar trece printr-un declin temporar, nu trebuie să îți faci griji: ai la dispoziție o proprietate a cărei valoare poate crește în timp, cu condiția să fie bine întreținută și să se afle într-o zonă de interes.

Blocurile noi din București sunt ofertante din acest punct de vedere, însă trebuie să ții cont de două aspecte: localizarea acestora și calitatea materialelor de construcție. Un apartament într-un bloc nou aflat la periferie poate să nu fie o investiție de succes, întrucât traficul este deja sufocat la intrarea și ieșirea din capitală, iar lipsa metroului este un dezavantaj major. E important ca blocul în care cumperi apartamentul să fie situat într-o zonă accesibilă și aflată în proximitatea mijloacelor de transport în comun.

De exemplu, din Vivenda Residencias ai acces în doar câteva minute de mers pe jos la metrou, tramvai și troleibuz. Astfel ajungi rapid în centrul Bucureștiului, la mallurile și parcurile din Titan sau în orice altă zonă a orașului. În ceea ce privește rezistența blocurilor din Vivenda Residencias, te asigurăm că folosim doar materiale de calitate, ce asigură durabilitatea locuințelor.

Acordăm atenție și celor mai mici detalii, de la construcția propriu-zisă până la instalații și finisaje, astfel încât să nu fie necesară alocarea ulterioară a fondurilor pentru renovări și reparații, cum ai face în cazul unui apartament situat într-un bloc vechi.

Citește și: De ce merită să achiziționezi apartamente noi în București?

Apartamente in blocuri noi în București. Cum poți valorifica proprietățile în timp

Dacă îți dorești să cumperi un apartament in bloc nou în București ca investiție, trebuie să iei în calcul câteva aspecte ce pot crește valoarea acestuia: 

  • Achiziționează și un loc de parcare atunci când cumperi locuința. Parcarea mașinii este o adevărată provocare în capitală, iar asta nu se va schimba în următorii ani. De aceea, dacă vrei ca viitorul chiriaș sau locatar să îți facă o ofertă cât mai bună, e indicat să îi pui la dispoziție și un spațiu de parcare în proximitatea blocului. În ansamblul rezidențial din sectorul 2, Vivenda Residencias, beneficiezi de locuri de parcare subterane și supraterane, ce pot fi achiziționate odată cu apartamentul.

  • Amenajează apartamentul cu toate facilitățile necesare unei vieți moderne și confortabile. Fie că dorești să locuiești momentan chiar tu în apartament, împreună cu familia, sau vrei să îl închiriezi, asigură-te că spațiul este unul primitor și plăcut.

    Apartamentele din Vivenda Residencias au fost de la început gândite în așa fel încât să îți ofere intimitate și confort: sunt bine compartimentate și prevăzute cu încălzire în pardoseală. În plus, echipa noastră de specialiști e gata să te ajute să îți personalizezi locuința contra cost prin montarea paravanelor de sticlă pentru duș, a căzii, oglinzilor și mobilierului pentru baie, instalarea aerului condiționat și a spoturilor LED, montarea prizelor suplimentare și instalarea dulapurilor încastrate.

  • Ține cont de simplitatea și calitatea amenajărilor interioare. Dacă vei locui în apartament pe termen lung, este firesc să îl amenajezi așa cum îți dorești. În cazul în care îl privești mai mult ca pe o investiție, încearcă să amenajezi interiorul cât mai neutru, fără să investești sume importante pentru piese scumpe de mobilier sau decorațiuni care ar putea să nu fie pe placul viitorilor locatari.

    Un apartament simplu, însă modern și decorat cu obiecte de calitate, va avea întotdeauna mai multă căutare și se va adresa unui public mai larg.

  • Protejează-ți investiția, pentru a nu-i scădea valoarea. Atunci când vei dori să vinzi sau să închiriezi apartamentul, e important ca acesta să arate cât mai bine din toate punctele de vedere. Nu risca să îl oferi spre închiriere fără contract și discută cu persoanele interesate, pentru a stabili împreună un set de reguli, pe care le puteți agrea și în scris.

    De exemplu, chiriașii nu ar trebui să aducă modificări majore locuinței fără acordul tău, iar eventualele pagube ar trebui evaluate și achitate de aceștia, în cazul în care nu este vorba de o defecțiune sau uzură a aparatelor casnice, mobilierului și instalațiilor.

Citește și: Apartamente noi în București - 5 trenduri care influențează alegerea unui apartament

Tendințe pe piața imobiliară în 2023

Momentan, pe piața imobiliară din România se observă câteva tendințe care au marcat și ultimii ani. Poți să le ai în vedere pentru a te asigura că apartamentul pe care îl achiziționezi e o investiție cât mai bună:

  • Sunt preferate apartamentele în mediul urban, în special în orașele mari, în zone cât mai accesibile. Oamenii nu își mai doresc să piardă mult timp cu naveta, așa că se orientează către zone din care pot ajunge rapid la birou, dar și în centrul orașului. Totodată, un stil de viață modern presupune acces facil la săli de sport, malluri, magazine și parcuri. În București, apartamentele noi din Titan sunt un bun exemplu în acest sens.

  • Munca remote a devenit o opțiune populară și pentru angajații români. Un apartament care poate fi utilizat atât ca locuință, cât și ca birou, are din start un avantaj suplimentar. Asigură-te că achiziționezi un apartament bine compartimentat, pe care viitorul chiriaș sau proprietar îl poate folosi în funcție de nevoile sale.

  • Încălzirea globală a dus la creșterea tot mai accentuată a temperaturilor în sezonul cald. Apartamentele care au și aparat de aer condiționat sunt la mare căutare din acest motiv.

  • Așa cum ai observat cu siguranță în ultimul an, facturile la căldură și energie reprezintă o preocupare tot mai importantă. Blocul în care cumperi apartamentul ar trebui să fie bine izolat și să optimizeze astfel consumul locatarilor.

Dacă îți dorești ca în 2023 să faci o investiție de succes, pe care să poți conta pe termen lung, ia în calcul domeniul imobiliar. Consultanții noștri te așteaptă oricând la o vizionare a unuia din apartamentele aflate în Vivenda Residencias!

New call-to-action

 

Categorii: Vivenda Residencias

Abonează-te la blogul Vivenda

Cele mai citite articole