blog.hercesa.rohubfsapartamente-3-camere-vanzare-sector-6-stellaris-residencias-bucuresti

Real Estate în România: Tendințe actuale în imobiliare

Dacă îți dorești să faci o investiție imobiliară inspirată, este important să cunoști cât mai bine tendințele pieței. În România, imobiliarele s-au aflat în ultimii ani pe un trend ascendent, iar dezvoltarea infrastructurii în marile orașe ale țării a dus la crearea unor adevărați poli de interes. 

Despre acest aspect și alți factori care influențează piața vom discuta în continuare, astfel încât să poți lua o decizie informată atunci când vine vorba de viitoarea ta investiție.

Real Estate în România. Prețurile locuințelor - ce schimbări poate aduce 2024

Ultimii ani au adus creșteri ale prețurilor pentru apartamente și case, pe fondul fluctuațiilor economice, care au avut impact inclusiv în costurile materialelor de construcții. Totodată, procentul TVA s-a modificat, iar noua cotă redusă de 9% se aplică în prezent pentru locuințele cu o suprafaţă utilă de maximum 120 mp, a căror valoare nu depăşeşte suma de 600.000 lei. 

Conform celui mai recent studiu RE/MAX, 53% dintre profesioniștii în imobiliare se așteaptă ca prețurile apartamentelor să crească în 2024. Bineînțeles, această creștere va antrena și o majorare a chiriilor. Din fericire, dobânzile pentru credite bancare s-au stabilizat și au scăzut față de perioada 2022-2023, un context ce poate fi ideal pentru a-ți cumpăra o locuință. De altfel, așa cum arată datele publicate de imobiliare.ro, cerea pentru locuințe a fost în creștere la finalul anului 2023, față de aceeași perioadă a anului 2022. Prin urmare, dacă vrei să investești cu un profit cât mai bun sau să obții apartamentul mult visat la un preț optim, este recomandat să nu aștepți foarte mult timp, ci să profiți de condițiile actuale.

Citește și Descoperă cartierele în plină dezvoltare din București: oportunități și beneficii pentru viitorii locatari

Dezvoltarea infrastructurii - un factor de decizie pentru investitori

Fie că îți cumperi un apartament pentru tine însuți, sau vrei să faci o investiție imobiliară, este esențial să te orientezi către o zonă care îți oferă suficiente perspective pe termen lung. În orașe ca București, Cluj, Oradea, Brașov, Iași sau Timișoara, evoluția infrastructurii înseamnă șansa unei vieți mai bune, implicit mai mult interes din partea investitorilor. O zonă aflată în plină dezvoltare le oferă locuitorilor mai multe oportunități profesionale, dar și personale - cu toții ne dorim să trăim în confort și să avem în apropiere facilități precum supermarketuri, restaurante, teatre și cinematografe, parcuri, școli sau clinici medicale.

În cazul în care cauți un apartament perfect pentru familia ta, sau o locuință pe care ulterior să o poți închiria cât mai ușor, optează pentru un astfel de pol de dezvoltare. De exemplu, complexul Stellaris Residencias poate fi o alegere perfectă - vei fi aproape de metrou, de malluri, magazine, școli de renume, precum și de parcul Drumul Taberei, care a fost modernizat în ultimii ani.

Citește și Infrastructura în dezvoltare: impactul investițiilor urbane asupra apartamentelor noi din sectorul 6

Real Estate în România. Cererea pentru apartamente noi - în creștere față de ofertă

Apartamentele noi sunt asociate cu confort sporit, tehnologii și materiale de ultimă generație, precum și o serie de facilități oferite de dezvoltatorii imobiliari. De aceea, tot mai multe persoane se orientează către locuințe aflate în ansamblurile rezidențiale nou construite. 

Totuși, conform datelor publicate de Institutul Național de Statistică, numărul de autorizaţii de construcție a scăzut în mod drastic, în special în București. Mai puține autorizații de construcție înseamnă implicit mai puține locuințe noi, precum și creșteri ale prețurilor. Așa cum arată platforma imobiliare.ro, în ultimele trei luni ale anului 2023 au fost disponibile în întreaga țară cu 25% mai puține proprietăți de vânzare față de aceeași perioadă a anului 2022. În plus, în principalele piețe imobiliare din țară oferta s-a redus cu 33%.

Ce înseamnă asta pentru tine? Dacă vrei să te asiguri că achiziționezi un apartament la un preț cât mai bun, fără să faci compromisuri din punct de vedere al calității, este necesar să te miști rapid. Astfel, nu te vei afla în situația de a plăti mai mult pe o locuință care nu întrunește standardele tale. În plus, valoarea apartamentului tău are potențial de creștere, iar în viitor l-ai putea închiria sau vinde cu un profit atractiv.

Negocierile cu proprietarii - diferențe mici între prețul inițial și cel final

Datele înregistrate de imobiliare.ro scot în evidență și o tendință ce ține de negocierea prețului cu proprietarii. Dacă până nu demult cumpărătorii puteau obține reduceri consistente din prețul de achiziție, în ultimul an lucrurile nu au mai stat la fel: proprietarii doresc să țină pe cât posibil prețul solicitat, marjele de negociere fiind astfel foarte mici.

În condițiile în care cererea este mai mare decât oferta, este firesc ca prețurile să fie mai dificil de negociat. Ce poți face pentru a te asigura că obții cel mai bun raport preț - calitate? Alege un apartament de la dezvoltator, unde ai posibilitatea de a obține avantaje extra sau facilități în plata locuinței. Dacă optezi pentru un apartament în București, sectorul 6, Stellaris Residencias, îți oferim personalizarea apartamentului inclusă în preț - poți alege unul din cele 3 modele de parchet, 3 culori de vopsea lavabilă, 3 culori pentru ușile de interior și 2 modele de ceramică pentru grupurile sanitare. De asemenea, poți achita avansul apartamentului în rate pe toată perioada construcției.

Odată ce cunoști piața imobiliară și tendințele acesteia, este mai simplu să iei deciziile potrivite. Iar dacă vrei să faci o alegere inspirată pentru viitorul tău și al celor dragi, te așteptăm în Stellaris Residencias. Programează o vizită în showroom și fii gata să descoperi toate avantajele pe care ți le punem la dispoziție.

stellaris-blog-3-camerev2

 

Categorii: Stellaris Residencias

Abonează-te la blogul Vivenda

Cele mai citite articole