Ansamblu rezidențial Vivenda București - apartamente în noi.

5 motive să renunți la chirie și să cumperi un apartament într-un ansamblu rezidențial din București

Te gândeai deja de ceva timp să renunți la chirie și să-ți achiziționezi un apartament într-un ansamblu rezidențial din București? Știm că nu este o decizie ușoară, însă cumpărarea unui apartament vine la pachet cu numeroase avantaje greu de ignorat.

Achiziția unui imobil este o idee foarte bună dacă vrei să te bucuri de privilegiile de a fi proprietar, să faci o investiție pe termen lung și să ai parte de mai multă stabilitate pe plan personal și financiar.

1. Investești în viitorul tău

Dacă investești în achiziția unui apartament nou, fie și prin contractarea unui credit bancar, vei deține acea proprietate și vei putea să o folosești după bunul tău plac.

Spre deosebire de plata chiriei lunare, care îți dă doar dreptul de a locui temporar, pe perioada închirierii, în apartamentul altcuiva, la finalul perioadei de plată a creditului imobiliar, vei încheia toate socotelile cu banca și vei rămâne proprietarul de drept al imobilului achiziționat.

Astfel, investești în viitorul tău și te asiguri că vei avea drept de folosință a locuinței pe termen lung. Iar dacă plănuiești să îți întemeiezi o familie sau să te muți cu cei dragi într-un loc mai spațios, cea mai bună soluție ar fi să cumperi apartamente noi cu 4 camere într-un ansamblu rezidențial din București sector 2.

2. Poți modifica spațiul după bunul tău plac, fără a necesita aprobarea proprietarului

Dacă nu vrei să soliciți aprobarea proprietarului pentru fiecare modificare făcută în apartament, achiziția imobilului este o alegere mai bună decât închirierea sa.

De la micile detalii legate de redecorare, schimbarea mobilei sau a electrocasnicelor, până la spargerea unui perete, închiderea balconului sau alte modificări mai serioase, din postura de chiriaș va trebui să ceri constant aprobarea proprietarului.

Însă dacă vrei să-ți ajustezi și să-ți personalizezi locuința după bunul plac, cumpărarea unui apartament într-un ansamblu rezidențial cu blocuri noi din București îți permite toate aceste opțiuni. Este un avantaj foarte important, care îți oferă un plus de confort și posibilitatea de a folosi spațiul la capacitatea sa maximă și potrivit gusturilor tale.

Citește și: De ce să achiziționezi apartamente noi direct de la dezvoltator în București?

3. Te bucuri de siguranță și stabilitate

Atunci când închiriezi un apartament, trebuie să te adaptezi la cerințele proprietarului și să respecți regulile impuse de acesta. Și chiar dacă aveți un contract semnat, adeseori por apărea situații neplăcute și neașteptate.

Astfel, fie că proprietarul îți cere să părăsești apartamentul înainte de termen, fie că îți mărește prețul chiriei peste noapte, fie că nu vrea să îți restituie garanția achitată la începutul contractului... în cazul luării cu chirie a unei locuințe există diverse situații neplăcute care pot apărea adesea în practică.

Iar dacă te-ai obișnuit deja cu cartierul, cu vecinii, îți surâde spațiul în care locuiești și prețul achitat lunar pentru acesta, cu siguranță nu îți va face plăcere să fii obligat să-ți cauți ceva nou, doar pentru că proprietarul o cere și ești nevoit să te conformezi cerinței acestuia.

Acest grad ridicat de instabilitate poate fi mai ușor de gestionat în primii ani de facultate sau de job, însă poate fi extrem de neplăcut pentru familii sau cupluri tinere. Iar siguranța că nu va trebui să vă căutați o altă locuință pe nepusă masă și că puteți rămâne în același imobil pe o perioadă nedefinită de timp este foarte reconfortantă.

Citește și: De ce un complex rezidențial nou în București este alegerea ideală pentru familiile cu copii

4. Poți vinde sau poți închiria apartamentul în viitor

Dacă la un moment dat vei avea oportunitatea de a te muta în altă țară sau vei dori să faci un upgrade, să-ți cumperi un apartament mai spațios sau o casă în afara orașului, dacă ești proprietar vei putea să-ți vinzi sau să-ți închiriezi apartamentul actual fără probleme.

Fiind vorba despre un apartament într-un ansamblu rezidențial bine cotat din București, vei găsi destul de ușor doritori, iar prețul imobilului pe piață se va aprecia de la an la an. Astfel, vei putea vinde apartamentul la un preț bun, sau îl vei putea închiria, beneficiind astfel de un venit suplimentar în fiecare lună. În orice situație, vei ieși pe plus.

Domeniul imobiliar este foarte profitabil pentru investitori, deci achiziția apartamentelor în blocuri noi îți poate aduce venituri considerabile în viitor.

5. Poți porni o afacere în confortul propriei case

Dacă îți dorești de mult timp să renunți la job-ul actual și să treci pe freelancing, dar nu ai suficient spațiu în apartamentul actual, îți recomandăm să alegi un apartament cu o suprafață mai mare, bine compartimentat, unde îți poți amenaja un birou și de unde poți lucra fără să fii deranjat.

De asemenea, poate ai o idee de afacere pe care ai vrea să o pornești din confortul propriei case. Însă fie nu ai suficiente spații de depozitare, fie nu e de acord proprietarul să-ți înființezi firma pe adresa lui, fie te lovești de alte probleme administrative.

Citește și: Investiție sau locuință pentru propria familie? Cum alegi apartamentul potrivit, în funcție de planurile pe care le ai cu acesta

În această situație, achiziția unui apartament nou într-un ansamblu rezidențial din București ar putea să fie cea mai bună alegere pentru tine. Aici te vei bucura de mai mult spațiu, condiții propice pentru a fi productiv și inspirat în munca ta, oportunitatea de a folosi una dintre camere pentru dezvoltarea afacerii (pentru întâlniri, ambalare colete, amenajare studio foto-video etc.) și așa mai departe.

Apartamentele cu 2 sau cu 4 camere din ansamblul rezidențial Vivenda Residencias se pretează perfect pentru nevoile tale, fiind spațioase, aerisite și compartimentate inteligent. Te invităm să descoperi toate avantajele acestui proiect rezidențial!

 

New call-to-action

 

Categorii: Vivenda Residencias

Abonează-te la blogul Vivenda

Cele mai citite articole