Atunci când pornești în căutarea apartamentului de vis, cu siguranță ai pregătită o listă de criterii în funcție de care vei face alegerea. Prețul, localizarea sau aspectul blocului sunt sigur aspecte esențiale ce se găsesc deja pe lista ta de criterii, însă cât de mult iei în calcul compartimentarea locuinței atunci când analizezi care este locuința cea mai potrivită pentru tine?
Descoperă în continuare care sunt diferențele dintre un apartament nedecomandat și unul decomandat sau semidecomandat.Indiferent că vei locui singur sau cu familia, spațiul de care dispui într-un apartament este esențial. Astfel, atunci când revii acasă la finalul unei zile lungi de muncă, cu siguranță îți dorești să te poți relaxa într-o locuință confortabilă.
În plus, ai nevoie atât de loc suficient pentru mobilă și pentru restul obiectelor tale personale, cât și de spațiu pentru situațiile în care vei avea invitați care rămân la tine peste noapte.
Iar dacă lucrezi de la domiciliu, vei simți și mai mult nevoia unei locuințe aerisite și încăpătoare, în care să îți poți amenaja propriul tău birou de acasă.
Și aici este unde intră în scenă compartimentarea. Un apartament bine compartimentat îți oferă posibilitatea de a profita din plin de suprafața locuinței și de a-ți amenaja fiecare cameră după pofta inimii, fără a simți lipsa spațiului de mișcare.
Citește și: Garsonieră sau apartament de două camere?
Cele mai multe apartamente nedecomandate se află în blocurile vechi, iar structura acestora este ușor de recunoscut. La intrarea în apartament ai un mic hol, din care intri în prima cameră, iar de aici intri mai departe în încăperile următoarele.
Practic, pentru a traversa întregul apartament, trebuie să treci dintr-o cameră în alta, motiv pentru care apartamentele nedecomandate se mai numesc și apartamente în stil vagon.
Spre deosebire de un apartament decomandat sau semidecomandat, apartamentul nedecomandat nu îți oferă intimitate. Imaginează-ți situația în care este necesar să traversezi nu doar camera de zi, ci și dormitorul, pentru a ajunge la baie.
Dacă locuiești cu familia sau primești invitați în vizită, cu siguranță nu îți dorești ca biroul sau dormitorul tău să devină cameră de trecere.
Citește și: Vino și tu în comunitatea Vivenda Residencias - alege din 88 de locuințe noi
În principiu, apartamentul semidecomandat presupune să treci cel puțin o dată dintr-o cameră în alta pentru a vizita toată locuința. De exemplu, odată ce intri într-un apartament semidecomandat cu trei camere, ai de obicei un hol din care pornesc bucătăria, unul dintre dormitoare și livingul.
Dar pentru a ajunge la baie și la al doilea dormitor, va trebui să treci prin living și printr-un mic hol suplimentar. Tot astfel, un apartament semidecomandat cu două camere are de obicei un hol la intrare, cu acces spre bucătărie și living, dar livingul va trebui traversat pentru a ajunge la baie și la dormitor.
Un apartament decomandat îți oferă cea mai mare autonomie și libertate de mișcare: din holul de la intrare poți trece separat în bucătărie (fie închisă, fie open space), living, dormitor (sau dormitoare) și baie. Astfel, nu este necesar să traversezi mai multe camere la intrarea în casă, iar când ai musafiri, intimitatea familiei tale nu mai reprezintă o problemă.
Apartamentele din complexul Vivenda Residencias sunt proiectate cu atenție la necesitățile tale, compartimentarea locuinței fiind unul dintre principalele aspecte luate în calcul, astfel încât să te poți bucura din plin de viața în noua ta casă. Te așteptăm la o vizionare pentru a te convinge.