Cum te muți într-un apartament nou. Blocuri noi București Vivenda

5 sfaturi pentru a-ți ușura mutarea în noul tău apartament

Ți-ai achiziționat un apartament într-un bloc nou din București și plănuiești să te muți în curând?

Procesul de mutare vine la pachet deseori cu stres, griji și agitație, însă nu trebuie să fie mereu așa. În astfel de momente, ar trebui să te concentrezi mai mult pe bucuria unui nou început, iar cu puțină planificare e posibil să transformi procesul de mutare într-o activitate plăcută.

Astfel, avem câteva sfaturi pentru tine care te vor ajuta să simplifici procesul de mutare și să te instalezi cât mai rapid și mai ușor în noua ta locuință.

Nu amâna deciziile finale în privința mobilei, amenajării și finisajelor

Dacă urmează să te muți într-un bloc nou din București, după ce ai achiziționat apartamentul direct de la dezvoltator, totul este deja mult mai simplu. Nu vei fi nevoit să mai investești timp și resurse în renovări, ci te vei putea muta direct în noua ta casă.

Acestea fiind spuse, e bine totuși să rezolvi toate aspectele administrative de la început, să nu le lași pe ultima sută de metri. Dacă ai de adus mobilier din vechiul apartament, poți face măsurătorile în avans, să-ți dai seama unde s-ar încadra mai bine și cum poate fi integrat în noul apartament.

De asemenea, poți face un mood-board sau poți discuta de pe acum cu un designer de interior, pentru a determina ce stil de amenajare ți se potrivește și cum să-ți decorezi apartamentul, conform gusturilor și preferințelor tale.

Dacă alegi un apartament într-un bloc nou din complexul Vivenda Residencias, ai șansa de a-ți lăsa amprenta personală asupra locuinței chiar din perioada de execuție. Poți alege modelul preferat de parchet, uși de interior, ceramică, vopsea lavabilă etc. În plus, contra-cost, poți opta și pentru alte dotări specifice, cum ar fi oglinzile din baie, sistemul de climatizare sau spoturile LED.

Citește și: Cum să alegi locuința ideală pentru tine și partenerul tău de viață? 

Fă-ți un plan concret de mutare

Împachetatul durează mult și aduce numeroase bătăi de cap, dar poate fi și un proces relaxant și plăcut, dacă te ții de un plan concret. Ia o foaie de hârtie și notează-ți categoriile de obiecte care trebuie împachetate, de câte cutii ai nevoie pentru fiecare, cum vei împacheta obiectele fragile și așa mai departe.

Cel mai probabil vei apela la o firmă de mutări pentru a-ți transporta cutiile la noul apartament. E bine să contactezi firma respectivă din timp, pentru a te asigura că îți pot presta serviciile atunci când ai și tu disponibilitate. Dacă trebuie să eliberezi rapid apartamentul în care locuiești acum, va trebui să te mobilizezi să rezolvi problema în timp util.

Nu în ultimul rând, planul de mutare ar trebui să țină cont de timpul tău liber (dacă poți să o faci în weekend sau ai nevoie de zile de concediu dedicate), și să includă o listă de cumpărături, pentru toate acele lucruri care îți lipsesc, dar de care vei avea nevoie în perioada inițială de acomodare.

Citește și: 5 motive să renunți la chirie și să cumperi un apartament într-un ansamblu rezidențial din București

Triază toate lucrurile pe care le deții

Împachetează doar acele lucruri care încă îți fac plăcere, îți aduc bucurie sau pe care le consideri utile. Când îți pregătești bagajele, împarte toate obiectele în categorii: de păstrat, de donat / oferit cadou și de aruncat. Cine știe, poate unele dintre ele sunt în condiție foarte bună și pot fi vândute. Important e să împachetezi doar ce ai nevoie.

Dacă ai ales să locuiești într-un apartament dintr-un bloc nou în complexul Vivenda Residencias București, avantajul este că vei avea suficient spațiu de depozitare. Astfel, chiar dacă îți este greu să te desparți de paltoanele tale preferate sau de jurnalele din copilărie și nu vrei să le arunci, vei avea unde să le depozitezi în noul apartament.

Descoperă cartierul în care urmează să te muți

De multe ori, mutarea este un motiv excelent de a redescoperi orașul în care locuiești. Astfel, dacă ai ales un apartament dintr-un ansamblu rezidențial cu blocuri noi din București, ai prilejul perfect de a explora împrejurimile.

În proximitatea complexului de blocuri noi Vivenda Residencias București vei vedea că se află parcul IOR și parcul Morarilor, unde îți poți face plimbarea de dimineață sau poți ieși la alergat, pentru a te menține activ. De asemenea, sunt multe magazine și centre comerciale în apropiere, precum Mega Mall și Park Lake.

Astfel, dacă te plictisești acasă și ai chef de o mică sesiune de shopping sau un film la cinema, poți ajunge în mall în doar câteva minute. Când îți vine pofta de încercat rețete noi italienești sau asiatice, poți fugi rapid la Lidl, Cora, Mega Image sau Auchan, care se află în vecinătatea complexului rezidențial.

Iar dacă te așteaptă prietenii în centrul vechi la o cafea, trebuie doar să mergi pe jos câteva minute și ajungi instant la stația de metrou Costin Georgian. Astfel, ai libertate și flexibilitate pe toate planurile, fără a fi nevoit să pierzi timp în trafic.

Citește și: Plănuiești o investiție imobiliară în București? Alege un apartament în bloc nou, în sectorul 2

Organizează o petrecere de bun-venit

După ce te instalezi în noua locuință, nu există un mod mai plăcut de a sărbători decât să organizezi o mini petrecere de bun-venit! Invită-ți prietenii și oamenii dragi la un pahar de vin, pentru a celebra noua achiziție imobiliară și începutul unui nou capitol în casă nouă.

P.S. Poți să-i inviți și pe vecini, dacă vrei să-ți faci prieteni noi și să-ți lărgești cercul social! În comunitatea Vivenda locuiesc peste 800 de familii fericite, deci vei avea parte de vecini deschiși și prietenoși, care împărtășesc preocupări și interese comune.

Dacă nu ai descoperit încă ansamblul rezidențial Vivenda Residencias, te invităm să programezi o vizionare!

 

New call-to-action

 

Categorii: Vivenda Residencias

Abonează-te la blogul Vivenda

Cele mai citite articole