Apartamente noi de vanzare - Stadionul Național, Arena Națională

Apartament în bloc nou, în bloc vechi sau o casă în apropierea Bucureștiului?

Dacă vrei să achiziționezi o locuință în București în perioada următoare, cu siguranță că te-ai gândit deja la variantele pe care le ai. .

Apartament într-un bloc nou, într-un bloc vechi în București sau o casă în apropierea Bucureștiului? Care este varianta potrivită pentru tine?

Ai putea cumpăra un apartament într-un bloc vechi, pentru a te bucura de poziționarea mai bună a acestuia sau de prețul ceva mai scăzut. Ai însă șanse maxime să găsești și un apartament într-un bloc nou într-o zonă foarte bună.

Există o mulțime de apartamente de vânzare în București, în blocuri noi și zone foarte bune. În ceea ce privește prețul... și acesta poate fi unul foarte bun și poți beneficia de condiții avantajoase de finanțare.

Dacă socotești și faptul că într-un bloc nou doar te muți și nu ai nevoie de renovări, s-ar putea să ieși în avantaj în varianta aceasta. Din ce în ce mai multe persoane iau în considerare și achiziția unei case lângă București.

Problema principală a acestora era accesibilitatea dificilă la locul de muncă, mai ales la orele de trafic intens. Și toată lumea se îndreaptă spre birou la aproximativ aceeași oră, nu-i așa? Ultima perioadă însă ne-a arătat că mulți dintre noi putem foarte bine să lucrăm de acasă, în majoritatea zilelor.

Așa că, dacă ești printre norocoșii care pot lucra în continuare de la distanță, o casă într-o zonă bună din apropierea Bucureștiului ar putea fi cea mai bună soluție pentru tine. Alegerea ta va depinde așadar de situația familiei, de buget și de preferințele personale.

Să vedem însă care sunt avantajele și dezavantajele pe care le ai în fiecare caz în parte.

Apartament într-un bloc nou: avantaje și dezavantaje

Atunci când achiziționezi un apartament într-un bloc nou, te bucuri, de cele mai multe ori, de un spațiu mai generos și mai bine compartimentat.

Este normal: apartamentele noi sunt proiectate special pentru nevoile familiei de astăzi. Așa că în acestea își găsesc locul, gândite special, spații pentru dressing și spații de lucru, dar și zone largi deschise, ce dau o senzație de ordine și spațiu.

Într-un apartament nou, te poți muta imediat ce acesta a fost finalizat. Nu trebuie să zugrăvești, să schimbi gresia și faianța sau instalațiile electrice și sanitare. Acestea sunt noi și gata de a fi utilizate.

În plus, au fost special gândite pentru confortul de astăzi. Nu ai nevoie de prize suplimentare pentru aerul condiționat sau instalația de cablu, de exemplu. Cel care a proiectat apartamentul știa deja că vei avea nevoie de ele și le-a luat în considerare.

Tot în apartamentele noi regăsim băi mai spațioase decât în apartamentele vechi. Vei avea aici loc suficient pentru o cadă generoasă ca dimensiuni, dar și pentru un dulăpior, pentru coșul de rufe și mașina de spălat. În bucătărie e locul mașinii de spălat vase, nu al celei pentru rufe, nu-i așa?

În plus, în blocurile noi nu trebuie să îți faci probleme cu privire la rezistența blocului. Acesta a fost proiectat ținându-se cont de ultimele reglementări în domeniu.

Citește și: Cum să evaluezi ofertele de apartamente noi din București 

La capitolul dezavantaje, apartamentele în blocuri noi sunt ceva mai scumpe decât cele în blocurile vechi ale Capitalei. Fă-ți însă bine socotelile: dacă socotești și renovările, posibil să ieși mai bine într-un bloc nou.

Apartamentele în blocuri noi sunt poziționate în zone mai îndepărtate de centru. Este dezavantajul major și cunoscut al acestor apartamente. Dezvoltatorii au identificat în ultimii ani însă, terenuri în zone bune pentru construcția ansamblurilor rezidențiale.

Nu neapărat în centru, dar în zone în care centrul orașului este accesibil. Este cazul complexului Vivenda Residencias. Găsești aici apartamente de vânzare în complexul aflat aproape de Stadionul Național, dar și de Parcul Titan sau Morarilor.

Citește și: Cinci lucruri pe care să le iei în considerare atunci când achiziționezi un apartament nou în București 

Ce avantaje și dezavantaje ai atunci când alegi un apartament în bloc vechi?

Dacă vrei un apartament în centru, probabil că îl vei găsi într-un bloc ceva mai vechi. Poziționarea rămâne în continuare principalul avantaj al blocurilor vechi, chiar dacă în ultimii ani dezvoltatorii au identificat terenuri din ce în ce mai bune pentru blocurile noi din București.

Tot blocurile vechi au în general apartamente la prețuri ceva mai mici decât cele noi. Da, trebuie să renovezi și să faci schimbări atunci când te muți într-un apartament mai vechi, dar o poți face în timp, dacă bugetul nu îți permite.

Un alt avantaj pentru bugetul tău ar putea fi mobilierul cu care un apartament care a fost deja locuit poate veni. Majoritatea nu îl vor păstra, dar acesta este o soluție de compromis până în momentul în care îți revii financiar.

Principalul dezavantaj ale blocurilor vechi este chiar vechimea acestora. Va trebui să aduci îmbunătățiri apartamentului chiar înainte de a te muta în el. Să zugrăvești, să schimbi instalațiile electrice și sanitare, să schimbi sau să pui gresie și faianță.

Oricine a trecut printr-o renovare îți poate spune cât de greu este. În plus, totul costă, iar bugetul tău va fi serios afectat de toate aceste modificări. Vechimea blocului poate pune probleme și din perspectiva riscului seismic din București.

Aici depinde și de alegerea ta – un bloc construit înainte de 1977 poate fi o alegere riscantă, în timp ce unul mai recent nu pune atât de multe probleme.

Vechimea blocului vine și cu un istoric al apartamentului, pe care trebuie să îl reconstitui în procesul de vânzare-cumpărare. Mai mulți proprietari, situații uneori neclare... toate aceste probleme nu le ai în cazul unui apartament în bloc nou.

Este o casă cu un pic de teren, în apropiere de București, cea mai bună variantă pentru familia ta?

Pandemia ne-a făcut să reconsiderăm ideea de a cumpăra o căsuță cu teren în afara orașului. Cu puțin timp înainte de perioada de izolare, din ce în ce mai multe persoane preferau să locuiască în oraș, în apropierea locului de muncă.

Traficul era principala problemă, mai ales în București. E frumos să ai o mică terasă și un loc de joacă pentru copii, dar ce te făceai cu orele lungi petrecute în drum spre școală sau serviciu?

Pandemia ne-a oferit o imagine diferită, o casă în apropierea Bucureștiului fiind un mare avantaj. Perioadele de izolare treceau mai ușor pentru cei care aveau privilegiul de a-și bea cafeaua pe terasa din fața casei...

Iată însă că lucrurile revin încet-încet la normal, iar oamenii se întorc la birouri. Lucrul de acasă începe să redevină excepție pentru mulți dintre angajați. O casă în apropierea orașului rămâne o variantă atractivă, în special pentru cei care continuă să lucreze remote. Dacă ai și o școală bună în apropiere, cu atât mai bine.

Dacă însă lucrezi zi de zi la birou, iar școala copilului (sau copiilor) este la o distanță considerabilă, poate ar trebui să consideri oferta de apartamente de vânzare în blocuri noi din București.

Citește și: Investiții imobiliare în București: motive pentru a alege un apartament într-un complex rezidențial 

Așadar: apartament într-un bloc nou, într-un bloc vechi în București sau o casă în apropierea Bucureștiului?

Doar tu poți lua decizia aceasta. Ia în considerare situația familiei tale, dar și bugetul pe care îl puteți aloca proiectului.

Iar dacă te-ai hotărât să achiziționezi unul dintre apartamentele de vânzare din zona Arenei Naționale, programează o vizionare și în complexul rezidențial Vivenda Residencias.

Este un complex rezidențial bine localizat, în sectorul 2 al Capitalei, foarte aproape de Stadionul Național. Ai de ales aici între garsoniere și apartamente de două, trei sau patru camere, toate oferindu-ți tot confortul de care ai nevoie.

 

New call-to-action

 

Categorii: Vivenda Residencias

Abonează-te la blogul Vivenda

Cele mai citite articole