Complex rezidential București - confort termic crescut

Apartamentele din complexurile de blocuri noi din București: soluția pentru facturi scăzute și confort termic

Ultimii ani ne-au demonstrat mai mult ca oricând cât de mult contează să ai o locuință eficientă din punct de vedere energetic.

Pe măsură ce prețul energiei și al gazelor a crescut, facturile au devenit și ele mai mari, punându-ne într-o adevărată dilemă: să ne bucurăm de confort termic sau mai degrabă să sacrificăm starea de bine pentru costuri reduse?

Bineînțeles, această întrebare își are locul în măsura în care blocul în care locuim ne poate oferi confortul de care avem nevoie, adică apă caldă și căldură, ceea ce pentru mulți bucureșteni a reprezentat o problemă în anii recenți.

În continuare îți vom povesti mai multe despre eficiența energetică pe care ți-o poate oferi o locuință aflată într-un complex de apartamente noi din București, cum ar fi complexul rezidențial Stellaris Residencias.

Apartament vechi sau complex de blocuri noi în București - ce variantă îți oferă mai multă eficiență energetică?

Atunci când ești în căutarea unui apartament, este important să te gândești la cum va arăta viața ta și a familiei tale odată ce vă mutați în noua locuință. O viață confortabilă presupune ca vara să te poți adăposti de caniculă în răcoarea apartamentului, în timp ce iarna să nu simți frigul. Pe lângă confort, locuința trebuie să îți asigure și costuri ușor de suportat, astfel încât bugetul familiei să nu aibă de suferit.

Temperatura din apartament poate fi influențată de o serie de factori: calitatea construcției, materialele cu care a fost izolat blocul, starea sistemului de încălzire sau calitatea ferestrelor. Clădirile vechi pot avea carențe când vine vorba de aceste aspecte, chiar și în cazul blocurilor reabilitate termic.

Un complex de blocuri noi din București poate fi soluția ideală, atât timp cât optezi pentru un dezvoltator de încredere. Înainte de a semna contractul, discută cu dezvoltatorul despre confortul termic oferit de apartament și consumul energetic pe care îl implică.

Dacă nu primești suficiente detalii legate de construcție, finisaje și sistemele de climatizare, nu poți avea garanția că te vei bucura de confort, la un preț convenabil. În cele ce urmează, îți vom oferi mai multe informații despre verificările pe care e bine să le faci în acest sens înainte de a achiziționa locuința.

Citește și: Avantajele apartamentelor noi de vânzare din București, în sectorul 6

Sistemul de încălzire - ce soluții oferă un complex rezidential modern de apartamente noi în București

Dacă apartamentul tău are un sistem de încălzire învechit sau ineficient, locuința nu îți va oferi confortul de care ai nevoie, deși facturile la utilități vor fi ridicate. O variantă potrivită ar fi centralele termice cu condensare, ce îți dau posibilitatea să te bucuri de temperatura dorită, păstrând totodată sub control costurile asociate încălzirii.

Într-un complex rezidențial nou din București, nu trebuie să îți faci griji pentru acest aspect. De exemplu, în Stellaris Residencias, noul ansamblu rezidențial din sectorul 6, fiecare apartament are asigurate apa caldă și căldura prin centrală termică individuală, cu funcționare în condensaţie.

De asemenea, e bine să știi că distribuția interioară a agentului termic se face prin pardoseală. Un astfel de sistem de încălzire oferă un plus de eficiență, ceea ce înseamnă atât confort, cât și facturi optimizate.

Citește și: Avantajele unui apartament nou, de la dezvoltator, în București. Stellaris Residencias – sector 6

Soluțiile de climatizare de care dispun complexurile rezidențiale din București

În timpul verii, temperaturile din capitală cresc de obicei considerabil. Din fericire, în apartamentul tău nou te poți bucura de o oază de răcoare, dacă ai instalat un aparat de aer condiționat. Alte variante, precum ventilatorul, pot fi mai puțin eficiente, consumând o cantitate mare de curent fără să ofere rezultatele dorite.

Dacă alegi un apartament în complexul rezidențial de blocuri noi Stellaris Residencias București, specialiștii noștri te vor ajuta cu preinstalarea aerului condiționat multisplit, ce presupune o singură unitate exterioară, indiferent de numărul de aparate interioare.  Astfel, nici măcar zilele caniculare nu vor mai reprezenta o problemă pentru tine și familia ta.

Citește și: Ansamblu rezidențial în Drumul Taberei - apartamente noi direct la dezvoltator 

Izolarea termică a clădirii - un aspect esențial

Un bloc bine izolat din punct de vedere termic reține mai bine căldura, evitând pierderile acesteia prin pereți, ferestre și acoperiș. Totodată, izolarea termică poate reduce zgomotul și poate îmbunătăți calitatea aerului din interior. Ferestrele reprezintă și ele un factor important în eficiența energetică, cele cu geamuri duble sau triple reducând pierderile de căldură.

De aceea, îți recomandăm să ceri informații despre materialele de construcție și finisaje, pentru a putea alege o construcție de calitate. În complexul rezidențial Stellaris Residencias București, am luat în calcul aceste detalii și ne-am asigurat că niciun element nu rămâne la voia întâmplării.

Fațada e prevăzută cu elemente de închidere din beton și bloc ceramic, sau BCA, cu sistem de izolare și finisare de tip termosistem format din izolație din polistiren si vată minerala, plasă din fibră de sticlă și tencuială decorativă.

Acoperișul clădirii este de tip terasă plană și înglobează termoizolația, betonul de pantă, sistemul hidroizolant și protecția pentru hidroizolație. Tâmplăria exterioară la ferestre și uși de balcon este realizată din PVC, cu sticlă termoizolantă cu 2 foi de sticlă și cameră de aer izolantă. Proiectarea fațadelor permite atingerea unor valori de izolare acustică și termică excelente.

Îți dorești să locuiești într-un complex de apartamente noi din București care să îți ofere tot confortul de care ai nevoie, permițându-ți totodată să păstrezi sub control costurile facturilor? Te așteptăm în showroom-ul nostru, pentru a-ți povesti mai multe despre Stellaris Residencias, complexul rezidențial din Drumul Taberei sector 6.

New call-to-action

 

 

Categorii: Stellaris Residencias

Abonează-te la blogul Vivenda

Cele mai citite articole