Hercesa Blog

Reguli de conviețuire la bloc. Vivenda Residencias București

Written by Vivenda Team | Nov 10, 2020 8:20:00 AM

Un mare avantaj al persoanelor care stau la bloc constă în integrarea în comunitate: vecinii pot deveni în timp o adevărată familie extinsă, mai ales atunci când vârsta și preocupările similare îi ajută să se apropie și chiar să se împrietenească.

Îți dorești și tu să ai o relație bună cu vecinii din bloc sau pur și simplu vrei să te asiguri că le respecți liniștea și intimitatea, astfel încât să nu aibă nimic de reproșat? Descoperă în continuare câteva reguli simple de conviețuire la bloc.

Păstrează curățenia pe scară și în jurul blocului, la fel cum o faci în propria casă

Cu siguranță îți place să îți petreci fiecare zi într-un apartament curat și ordonat, în care îți e drag să locuiești. De aceea, este bine să iei în considerare faptul că și spațiile comune trebuie menținute într-o stare bună, fiind de datoria tuturor celor din bloc să păstreze curățenia acestora.

Chiar dacă există persoane angajate să se ocupe de curățenie, asigură-te că nu deteriorezi în niciun fel casa scării sau străzile din jurul blocului.

Nu arunca ambalaje, resturi de mâncare sau mucuri de țigară pe jos, nu te așeza cu picioarele pe bănci și închide ușa de la intrare cu grijă, pentru a nu o deteriora.

Citește și: Vino și tu în comunitatea Vivenda Residencias - alege din 88 de locuințe noi

Respectă programul de liniște, pentru a nu-ți deranja vecinii

Gândește-te la faptul că fiecare persoană are dreptul să se odihnească și să lucreze în liniște, în special în această perioadă, când tot mai multă lume își petrece timpul acasă. Încearcă să nu asculți muzică la volum maxim și nu folosi instrumente de lucru precum bormașina sau ciocanul în intervalele de odihnă.

Chiar dacă tu nu ai o problemă cu zgomotele puternice, nu este bine să presupui că și vecinii tăi pot dormi sau se pot concentra în orice condiții. Evită să trântești ușile, să muți mobile grele sau să vorbești pe un ton ridicat în apartament sau pe scară, mai ales la ore nepotrivite.

De asemenea, nu uita că vecinii ar putea să nu-ți împărtășească preferințele muzicale: acesta este un detaliu important atunci când decizi să te bucuri de melodiile preferate la un volum ridicat, indiferent de ora din zi.

Citește și: Vivenda Residencias - o comunitate ca o familie și pe timp de carantină

Nu folosi casa scării ca pe o continuare a apartamentului tău

Chiar dacă îți dorești să aerisești mai rapid apartamentul atunci când gătești, nu ține ușa de la intrare deschisă, pentru că mirosul se va împrăștia pe scară și îi va deranja pe cei care locuiesc în apropiere. Bazează-te pe hotă și pe geamurile de la bucătărie pentru a aerisi, iar vecinii îți vor fi cu siguranță recunoscători.

Nu uita că spațiul din afara apartamentului aparține tuturor locatarilor, așa că evită să fumezi pe casa scării și nu scoate niciodată uscătorul de rufe, dulapurile sau alte piese de mobilier în fața ușii pe palier sau în alte spații comune.

Citește și: Cum îți ajuți copilul să se distreze stând acasă în perioada carantinei

Salută și păstrează o relație politicoasă cu vecinii

Poate nu îți dorești să te împrietenești cu vecinii tăi, însă un simplu salut îți garantează faptul că vei fi respectat și considerat o persoană amabilă.

Dacă participi la întâlniri sau ședințe cu locatarii, încearcă să ai întotdeauna o atitudine politicoasă, să nu ridici vocea și să nu jignești, chiar dacă se ajunge la discuții în contradictoriu.

În final, nu uita că în complexul rezidențial Vivenda Residencias găsești nu doar apartamente noi, aflate aproape de parcul IOR și de Park Lake mall, ci și o comunitate în care te vei simți ca într-o a doua familie.