Locuințe preferate - apartamente noi București

Apartamente noi în București. Ce locuințe preferă milenialii?

Ai fost vreodată curios care sunt principalele criterii de care țin cont milenialii atunci când își caută o locuință? Ei bine, fie că vor să se mute singuri, cu partenerul de viață sau cu familia, mulți mileniali tind să țină cont de niște factori specifici în selecția de apartamente noi București.

În general, milenialii caută mai mult decât un simplu spațiu de locuit. Ei își doresc apartamente spațioase în blocuri noi, aproape de magazine, parcuri, restaurante și cluburi, fiind dornici de mișcare, socializare și mobilitate. Însă, în același timp, ei caută intimitate, confort și liniște. Ca atare, milenialii au devenit din ce în ce mai selectivi în ceea ce privește achiziția unui apartament.

Astfel, în acest articol aruncăm o privire asupra preferințelor cumpărătorilor din acest grup demografic, denumit și generația Y, atunci când vine vorba de locuințe în București.

Blocuri noi în apropiere de centrul Bucureștiului

Pentru mulți mileniali, un aspect cheie al unui stil de viață modern este proximitatea față de centru. Aceștia sunt activi, au o viață socială dinamică, vor să iasă des în oraș și să-și petreacă timpul liber împreună cu prietenii. Astfel, ei preferă să locuiască în zone bine conectate ale orașului, în defavoarea zonelor mai îndepărtate.

Mulți mileniali merg frecvent la sală, la înot sau la alergat, pentru a se menține în formă. După-masa merg la cumpărături, își rezolvă activitățile administrative, plătesc facturi sau își iau copiii de la grădiniță. Iar seara și în weekend ies cu prietenii, merg la evenimente, piese de teatru sau concerte.

Astfel, atunci când aleg apartamente noi în București, țin cont de amplasarea blocului și preferă să se îndrepte către zone centrale, aproape de metrou și de restul mijloacelor de transport în comun, dar și de principalele puncte de interes ale orașului.

Citește și: Apartamente noi în București - 5 trenduri care influențează alegerea unui apartament 

Apartamente în blocuri noi, în zone moderne din București

Milenialii preferă deseori apartamentele noi din București, construite în ultimii ani, care au finisaje moderne și dotări pe măsură, din dorința de a duce un stil de viață liniștit și confortabil. Ei își doresc ca apartamentelor lor să beneficieze de compartimentări inteligente și dotări smart, lucru care este mai greu de regăsit în apartamentele vechi.

Pe lângă faptul că sunt o alegere populară pentru milenialii care locuiesc singuri, apartamentele din blocurile noi sunt alese cu predilecție și de către cuplurile cu copii. Multe familii tinere aleg să locuiască în apartamente din blocuri noi, pentru a le putea oferi suficient spațiu și confort tuturor membrilor familiei.

Citește și: Top zone din București perfecte pentru familiile cu copii

Compartimentare smart

Milenialii caută locuințe care îndeplinesc atât criteriile lor funcționale, cât și cele estetice. Din acest motiv, mulți dintre ei aleg să locuiască în complexe rezidențiale, care au deseori apartamente mai bine compartimentate decât cele tradiționale din blocuri vechi și care beneficiază de un design compact și funcțional.

Acestea le oferă mai multă flexiblitate și intimitate și sunt gândite în așa fel încât să deservească toate nevoile unei vieți moderne, alocând spații dedicate pentru luat masa, sport, muncă sau odihnă. De asemenea, e bine să ținem cont de faptul că mulți mileniali au și alte hobby-uri și activități conexe pe lângă job.

Fie că fac muzică, scriu romane, își gestionează business-ul de dropshipping din propria locuință, fac streaming sau creează conținut pentru rețelele de socializare, aceștia au nevoie de apartamente compartimentate inteligent, cu spații bine optimizate, care să le permită să-și desfășoare activitatea în condiții propice.

Citește și: 7 motive pentru a opta pentru Vivenda Residencias, unul dintre proiectele imobiliare de prestigiu din București

Dotări necesare unui stil de viață contemporan

Milenialii caută locuințe care dispun de facilitățile necesare pentru a putea susține un stil de viață contemporan. Ei își doresc o locuință care să aibă o bucătărie modernă, un balcon chic sau o terasă generoasă, precum și dormitoare luminoase și spațioase.

De asemenea, acest segment demografic este atras de noile tehnologii care se regăsesc în multe clădiri noi de apartamente din București. Vorbim despre instalații termice ecologice, dar și sisteme de încălzire și iluminare eficiente energetic. Însă trecând de aspectul funcțional, milenialii pun accentul și pe latura estetică.

Ei își doresc apartamente frumoase, cosy, primitoare, care să îmbie la relaxare și odihnă. Astfel, ei optează pentru amenajări interioare moderne, țin cont de ultimele tendințe în design, dar vor să-și lase și amprenta personală asupra casei lor.

E bine de știut că în complexul rezidențial Vivenda Residencias din București, locatarii pot alege să-și personalizeze apartamentul chiar din etapa inițială de achiziție. Ei pot să-și aleagă culoarea vopselei lavabile, modelul de parchet sau de uși interioare, precum și modelul de ceramică pentru baie, astfel încât locuința lor să-i reprezinte pe deplin.

Citește și: De ce merită să achiziționezi apartamente noi în București?

Dorința de a aparține unei comunități

Milenialii sunt obișnuiți să comunice cu vecinii, își doresc să aparțină unei comunități prietenoase și preferă să nu aibă discuții în contradictoriu sau neplăceri cu ceilalți locatari ai blocului. Pentru mulți mileniali, apartenența la o comunitate este extrem de importantă.

Acest lucru îi determină să se implice în activități comunitare, să facă voluntariat sau să participe la evenimente locale. Astfel, achiziția unei locuințe într-un complex rezidențial modern le oferă oportunitatea de a socializa, de a cunoaște oameni noi, cu aceleași interese și valori ca și ei, și de a-și face noi prieteni.

Dacă și tu faci parte din generația Y și ești în căutare de apartamente noi în București, te invităm să descoperi ansamblul rezidențial Vivenda Residencias și să programezi o vizionare!

 

New call-to-action

 

Categorii: Vivenda Residencias

Abonează-te la blogul Vivenda

Cele mai citite articole