Idei de amenajare pentru o garsoniera noua

Stilul industrial versus stil clasic: idei de amenajare pentru o garsonieră nouă

Amenajarea unei locuințe poate fi unul dintre cele mai complexe procese prin care vei trece dacă iei decizia de a te muta la casă nouă, mai ales dacă vorbim despre o garsonieră. De la alegerea stilului de amenajare, a culorilor, a mobilei și a obiectelor decorative, este indicat ca totul să formeze un concept unitar, care să îi ofere locuinței tale un aer modern. Din acest articol vei afla mai multe despre stilurile industrial și cel clasic și vei vedea ce anume se potrivește gusturilor tale.

Provocările amenajării unei garsoniere

Fie că vorbim despre garsoniere noi de închiriat sau de vânzare, acest tip de locuință se dovedește a fi o soluție avantajoasă în primul rând din punct de vedere financiar, comparativ cu apartamentele cu două camere, spre exemplu. Aceste tipuri de imobile sunt preferate în principiu de tineri nonconformiști, cu un stil de viață modern.

Însă, când vine vorba de amenajare, fiind vorba despre o singură cameră, deciziile trebuie să fie atent luate, pentru a te asigura că integrezi toate elementele funcționale de care ai nevoie pentru viața de zi cu zi.

Citește și: Garsonieră sau apartament de două camere?

Cum să-ți amenajezi o garsonieră. Ce stil ți se potrivește

Alegerea unei garsoniere vine la pachet cu o serie de mai multe întrebări firești pe care ți le-ai putea adresa: „Cum fac să-mi încapă în living și un pat?” sau „Unde îmi așez dulapurile?”. Din fericire, în zilele noastre, există o multitudine de modalități prin care poți „economisi” spațiu prin amenajare.

Spre exemplu, garsonierele noi din sectorul 2, din complexul rezidențial Vivenda Residencias, sunt foarte bine structurate în așa fel încât să le poți transforma într-un loc confortabil și practic în același timp, folosind la maxim cei 37 de metri pătrați disponibili.

Citește: 5 motive pentru care merită să locuiești în ansamblul de blocuri noi Vivenda Residencias, București

Simplitate și funcționalitate într-un stil industrial

Stilul industrial presupune versatilitate astfel încât mobila și obiectele decorative să poată fi aranjate așa cum îți dorești. Culorile predominante sunt cele tari, precum gri sau negru.

idei-de-amenjare-garsoniera-noua-vivenda

Poți îmbina culorile mai tari ale pereților placați cu cărămidă aparentă cu șinele cu proiectoare, care să lumineze întregul spațiu. Pentru a-i oferi totuși o „căldură” aparte locuinței, mizează pe elemente cu textură de lemn de stejar și plante naturale.

Este indicat să separi zona de dormit cu ajutorul unui element de mobilier sau decorativ, care poate chiar ascunde și spații de depozitare, făcând astfel diferențierea dintre zona de zi și zona de noapte într-un mod plăcut. În acest fel, livingul rămâne în continuare un spațiu generos dedicat pentru relaxare, în care îți poți petrece liniștit serile cu prietenii.

Citește și: Ce facilități îți oferă complexul rezidențial Vivenda Residencias București

idei-de-amenjare-garsoniera-noua-vivenda-2

Separarea spațiilor în funcție de modul în care vor fi folosite te va ajuta și în eventualitatea în care lucrezi de acasă: în living îți amenajezi biroul de la care vei lucra.

Eviți astfel să stai cu laptopul în pat și să lucrezi în poziții incomode, care pe termen lung ți-ar putea periclita sănătatea coloanei și articulațiilor.

Stilul clasic, mereu în trend

Dacă ești o persoană care iubește culorile deschise și spațiile luminoase, poți opta pentru o garsonieră care corespunde întocmai preferințelor tale, mizând pe stilul clasic. Albul, spre exemplu, dă o notă aparte încăperilor, le face să pară mai spațioase și le conferă o notă de minimalism.

Îmbină culorile calde și nuanțele de alb și gri, cu elemente cu textură din lemn și un tapet simplu pentru a adaugă o pată de culoare și naturalețe întregii locuințe.

Pentru un aer chic, ia în calcul amenajarea unui podium pe care să poziționezi patul, separat de zona de living prin diverse elemente de design care se integrează în ansamblul garsonierei. De exemplu, unele din garsonierele noi din complexul Vivenda Residencias folosesc în acest scop un perete semitransparent din lamele verticale din lemn.

Astfel, vei avea parte de un plus de intimitate și confort. Încearcă să nu supra-aglomerezi spațiul cu dulapuri inutile: spre exemplu, spațiile de depozitare pot fi încorporate foarte discret într-un spațiu special dedicat care se află sub pat.

garsoniere-blocuri-noi-vivenda-bucuresti-amenajare

Citește și: Ce avantaje ai când alegi cumpărarea apartamentului de la dezvoltator

Nu uita de amenajarea zonei living, utilă pentru servitul mesei, pentru vizitele prietenilor, precum și pentru relaxare.

garsoniere-blocuri-noi-bucuresti-idei-amenajare

În ceea ce privește bucătăria, este indicat să o separi printr-o ușă de restul spațiului, în cazul în care vei vrea să gătești fără ca mirosurile să pătrundă în restul casei.

Alege spații mari de depozitare pentru alimente dispuse pe un singur perete, pentru a fi ușor accesibile. În general, pentru a nu irosi niciun centimetru de spațiu, dulapurile și spațiile de depozitare pot ajunge chiar până la înălțimea tavanului.

Nu uita de plante: îți vor da energie pentru o nouă zi și vor înfrumuseța locuința.

Oricare ar fi stilul de design interior pe care îl preferi, complexul rezidențial Vivenda îți oferă garsoniere noi, bine compartimentate, care pot fi amenajate exact așa cum îți dorești. Programează chiar acum o vizită!

 

New call-to-action

 

Categorii: Vivenda Residencias

Abonează-te la blogul Vivenda

Cele mai citite articole